Valve: 'Steam Deck'in içini açarsanız ölebilirsiniz!'

Eren Eroğlu 7.10.2021 - 14:37
Resmî YouTube kanalında paylaşmış olduğu bir video ile oldukça ciddi bir uyarı yapan Valve, Steam Deck'in içinin açılmasını tavsiye etmiyor.

Valve, yaklaşmakta olan el konsolu şeklindeki taşınabilir 'bilgisayarı' olan Steam Deck'in resmî bir açılış videosunu yayımladı. Resmî Valve YouTube kanalında paylaşılan video, kullanıcılar için ciddi anlamda uyarılar içeriyor. Valve, cihazın içini sökmeye başlamadan önce, ne yaptığınızı bildiğinizden emin olmadığınız takdirde; kesinlikle içini açmamanızı öneriyor. Sökme işleminin ölümle bile sonuçlanabileceğini belirten şirket, kullanıcılarını oldukça ciddi bir şekilde uyardı.

Valve: 'Steam Deck'in içini açarsanız ölebilirsiniz!'

Videoda konuşan bir Valve temsilcisi: ''Cihazınızı aldıktan sonra, onu açmak veya istediğinizi yapmak için her türlü hakkınız bulunuyor olsa da, biz Valve olarak, gerçekten açmanızı önermiyoruz'' dedi. ''Steam Deck, çok sıkı tasarlanmış bir sistemdir ve parçalar ürünün özel yapısı için özenle seçilmiştir; bu yüzden, gerçekten kullanıcı tarafından değiştirilebilecek şekilde tasarlanmamıştır.'' şeklinde devam etti. Cihazı açarken yanlış bir işlem yapmanın, bataryasının patlamasına neden olabileceğini ve ölüme dâhil yol açabileceği şeklinde ciddi bir uyarı yapan dev şirket, kullanıcılara, cihazın içerisini açmalarını tavsiye etmiyor.

Valve: 'Steam Deck'in içini açarsanız ölebilirsiniz!'

Videoda yapılmış bunca uyarılara rağmen şirket, muhtemelen insanların Steam Deck'i yine de parçalara ayıracağını düşünüyor; bu yüzden yayımlamış olduğu videoda, bunu yapmayı düşünen kullanıcılar için kullanışlı bir kaynak paylaşmış. Zaman zaman yeni teknolojiler ile karşımıza çıkan Valve tarafı, ürettiği cihazlar ile istediği başarıyı yakalayamamış ve beklentinin oldukça altında kalan sonuçlarla karşılaşmıştı. Önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan Steam Deck'in nasıl bir başarıya imza atacağını hep birlikte göreceğiz.

Steam hakkında ilginizi çekebilir

eFootball 2022, Steam'de 'psikolojik korku' etiketi aldı

Steam, yeni ve çok önemli bir özellik üzerinde çalışıyor

Steam arayüzü değişti

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2021 18:46
Kırılmasın kopya oyun oynatmasın diye olabilir??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2021 17:14
Güven vermedi açıkcası şöyle antalyaya tatile gittiniz güneşte kaldı diyelim o zaman sıcaktan mı patlıcak ? cihaz o zaman çok hassas ?
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2021 09:24
07:20 ne yani telefon yerde diyelim yanlışlıkla ayağımızı bastık mayın gibi patlıyormu ve bu haberle söylediğinin alakasını anlayamadım içini açmayın ölebilirsiniz çarpılırsınız manasında demişler bataryayı ezip patlatmaktan bahsetmemişler bile
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2021 07:20
Hayır yanlışlıkla bataryayı ezerseniz falan anlamındadır telefon bataryasıda ezilirse patlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2021 09:22
içini açanda ölmüş açmayanda aman boş ver aç gitsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2021 23:13
Açmazsanız da ölebilirsiniz. Bu ihtimal hep var.
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2021 11:59
SteamnDeck almasanızda ölebilirsiniz. Bu ihtimal de hep var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve: 'Steam Deck'in içini açarsanız ölebilirsiniz!'
İlginizi Çekebilir