Valve'den CS:GO hesaplarına yasak dalgası

Berkcan Aktürk 3.07.2023 - 11:25
2 milyon dolardan fazla değere sahip CS:GO hesapları yasaklandı. Valve, yaklaşık 40 tane CS:GO hesabını yasak ticaret yaptığı için engelledi.

Valve, yaklaşık 40 tane CS:GO hesabını yasak ticaret yaptığı için engelledi. Bunun sonucunda, toplamda 2 milyon dolardan fazla değere sahip oyun içi skinler kaybolup gitti. Bildiğiniz gibi, topluluk yasağı alan hehangi bir hesap artık skin ticareti yapamıyor.

Bu nedenle CS:GO skinleri, çıkartmalar, eldivenler, bıçaklar ve benzerlerinden oluşan stoklar artık bir belirsizliğin içine düşmüş gibi. Bunu duyan CS:GO tüccarları, bunu kendilerine de bir uyarı gibi kabul ediyor ve ellerindeki her şeyi satıyor.

2 milyon dolardan fazla değere sahip CS:GO hesapları yasaklandı

Haziran ayında, kumar sitelerinden olan CSGOEmpire ve rakip kumar sitesi olan CSGORoll aracılığıyla, kripto para aklamanın bir parçası olmak suçu ile suçladıkları CS:GO hesaplarını listeleyen bir tablo yayınladı. Dexerto'ya göre, bu belgedeki hesaplardan biri hariç hepsi, gelen son yasaklamada yakalananlar arasındaydı. Ayrıca Valve'ın, onları kasıtlı olarak hedef aldığı yönünde spekülasyonlar vardı.

Valve'den CS:GO hesaplarına yasak dalgası

İlginizi çekebilir: CSGO'nun de_voyna haritası Valve tarafından engellendi.

CSGORoll'un sahibi Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, kara para aklama suçlamasını reddetti ve ayrıca sitenin de kumar oynatmadığını açıkladı. "Oyunlaştırılmış bir skin ticareti platformuna sahibim" diye yazan CSGORoll, "nakit para çekme imkanı sunmadığımız için yasalara göre bu platform, en büyük pazarlarımızda kumarhane olarak sınıflandırılmıyor" dedi. Ayrıca Steam'in çevirimiçi kuralları da, kullanıcıların platformda "yarışmalar düzenlemek, kumar oynamak, Steam hesapları satmak veya almak, içerik, hediye kartları veya diğer öğeleri satmak" dahil olmak üzere, ticari faliyetleri kısıtlamaktadır.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 19:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2023 00:21
kumar sunan bütün sitelere yasak ve hapis cezası getirilmesi lazım fena kara para dönüyor helede şu twitch yayıncılarının reklamlarını yaptıgı sitelerde
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2023 18:59
yayıncıdan yayıncıya değişir o ama evet kumarda kazanan her zaman kumarı oynatandır
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve'den CS:GO hesaplarına yasak
İlginizi Çekebilir