Ve Game of Thrones'un bölümleri çalındı!

Onur Güner 1.08.2017 - 12:29
HBO'a çok büyük siber saldırı yapıldı
Daha dizinin yeni sezonu başlamadan önce kanala çok büyük siber saldırılar başlamış ancak HBO bir takım önlemler almıştı ve biz de bunun haberini yapmıştık. Ancak görünen o ki HBO'nun aldığı bu önlemler yeterli olmamış. Çünkü hackerlar HBO'ya çok büyük bir siber saldırı gerçekleştirdiler ve deyim yerindeyse kanalın sunucuları tamamen çöplüğe döndü. Bu saldırı o kadar büyüktü ki HBO'da anlık kesintiler bile meydana gelmiş. Her ne kadar bünyesinde siber ordu görevlendirmiş olsa da saldırılara daha fazla dayanamayan kanal, tam 1,5 terabaytlık (TB) verinin çalınmasına engel olamamış. Bu bilgiler arasında ise en dikkat çekenleri kanal çalışanlarının bilgileri ve Game of Thrones'un henüz yayınlanmamış bölümleri ile çekim planları, finansal yapılanması ve bütün detayları. Yani şu anda GoT'un yayınlanmayan bölümleri hackerların elinde ve her an internete sızabilir.

Ve Game of Thrones'un bölümleri çalındı!
İlk önce bu saldırının söylenti olduğu konuşulsa da doğrulama HBO kanalından geldi. Kanal yaptığı açıklamasında, ''Siber bir saldırı yaşandı ve bu da mülkiyet bilgilerinin çalınmasına neden oldu. Tarafımızda gerekli önlemlerin alınması için her şeyi yapıyoruz. Şu anda avukatlarımız durumu adli makamlara taşıdılar.'' ifadelerine yer verildi.  Olayla ilgili bir de saldırı gerçekleştiren hackerlar açıklama yaptılar.

Gazetelere e-mail olarak gönderilen açıklamada ise, ''İnsanlık, merhaba. Günümüz siber güvenliğinin en büyük sızıntısı yaşandı. Bu sızıntı nedir sizce? Hemen söyleyelim. Bu sızıntılar HBO ve Game of Thrones'dan! Sizler ise gerçekten çok şanslısınız. Çünkü bu sızıntılara erişebilecek ilk insanlarsınız. Bu sızıntılarla eğlenin ve bu yazıyı yayınlayın. Bu yazıyı en güzel bir şekilde yayınlayan basın kuruluşu ile röportaj gerçekleştireceğiz. HBO düşüyor!'' ifadeleri kullanılmış. Bakalım dizinin bölümleri internete sızacak mı bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2017 09:02
Iyi olmuş çalsnlar işte şirket zarar etsn daha çok para istesinler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 21:08
Çalsalar ne olacak. Bunlar zaten figürüdür eşofmanıdır donudur vs. yan ürünlerinden deli gibi para kaldırıyorlardır. Dizinin iki bölümü çalınınca batmazlar korkmayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 15:20
Açıkçası ben internette bu dizinin bölümlerini görene kadar çalındığına inanmam.Karayıp korsanları içinde benzer açıklamalar yapılmıştı.Bir tür ilgi çekmek için yapılıyor bence bu sene ağır eleştiriler aldı dizi algı yönetimi yapılıyor olabilir benim görüşüm.
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 20:01
Karayip Korsanlarını yayınladılar zaten hackerlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 17:01
link plz
Kalan Karakter: 300 Gönder
AZRAILXX
AZRAILXX 1.08.2017 13:26
Zaten halka sunulacak bir şeyi çalmaları gereksiz olmuş. Yani oyunu filmi falan anlıyorumda bunu keyif için yapmışlar bence. Meydan okuyacak yer arıyorlar asdcvbn
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 14:49
Halka sunulmuyor aslında, HBO paralı bir kanal. Doğal olarak bu diziyi insanlar para ödeyerek izliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ve Game of Thrones'un bölümleri çalındı!
İlginizi Çekebilir