VFŞL 2018 çeyrek finallerinde ilk tur tamamlandı: HWA vs Dark Passage

Ege Erkek 26.08.2018 - 03:40
Derbide gülen taraf Dark Passage oldu

VFŞL'de 2018 Yaz Sezonu'nun sıralama karşılaşmaları süreci tamamlandı ve çeyrek finaller serisine geçiş yapıldı. Bu bağlamda, çeyrek finallerin ilk halkası olan ezeli rakipler, HWA ve Dark Passage, beş maçlık seride birbirleriyle adeta göze göz, dişe diş bir şekilde mücadele ettiler. Format gereği, teoride toplamda beş maç, pratikte ise skora bağlı olan karşılaşma sayısı, bu ikilinin kazanma çabalarıyla birlikte, beş maça kadar uzadı. Kıyasıya çatışmaların ve detaylıca planlamış olan stratejik taktiklerin damgasını vurduğu seride son gülen taraf Dark Passage oldu.

Serinin ilk maçında HWA Gaming cephesinden orta oyunda gücünün doruklarına ulaşan bir takım kompozisyonu tercihi gelirken DP tarafında ise daha çok geç oyunda güçlenen ve rakiplerine daha fazla hasar veren karakter seçimleri yapıldı. Mavi beyazların nişancısı Luger'in Kai'Sa seçimiyle ortaya koyduğu (9 öldürme, 3 ölüm ve 6 asist) performans ile toplamda yediye on beşlik dominant bir sonuç elde eden tecrübeli takım, kadroda destek olarak yer alan Long B'nin Braum performansıyla ile de adeta göz doldurdu. 

VFŞL 2018 çeyrek finallerinde ilk tur tamamlandı: HWA vs Dark Passage

Serinin ikinci maçında HWA Gaming takımı, daha tank bir takım kompozisyonu ile sahaya çıkarken DP ise hemen hemen benzer bir kadro seçimiyle (kitle kontrolü, hasar ve tanklık bakımından) vadiye indi. DP'nin üst koridor oyuncusu Panky'nin beklenileni veremeyen Rumble performansına rağmen (1 öldürme, 5 ölüm ve 4 asist) ilk maçta olduğu gibi genç yıldız adayı Luger'in büyüleyen Kai'sa oynayışı ve takım adına kararlar veren orman rolündeki oyuncu Kirei'nin 0/0/10 Zac başarımı (performansı), ilk maçın galibine bir galibiyet daha getirmeyi sağladı. Orianna ile Rumble'ın son ana kadar ki iyi olmayan oynayışları (son takım savaşında takım savaşı hariç), takımlarının galibiyet almasını engellemedi.

VFŞL 2018 çeyrek finallerinde ilk tur tamamlandı: HWA vs Dark Passage

Karşılaşmaların üçüncü maçına geçtiğimizde Dark Passage, çatışma sahasına iki maç önde olmanın avantajıyla maça psikolojik açıdan daha rahat hazırlanan ekip olarak seyircilerin karşısına çıktı. Bu noktada mat siyah turuncular, kadroda bir oyuncu değişikliği yaparak acil eylem planını hayata geçirdi. Revanch'ın yerine kadronun yedek desteği Pbd, şoför koltuğuna oturdu ve Morgana ile iyi bir oyuncu olduğunu gösterdi. HWA, diğer iki maçtan farklı olarak takımca iyi bir iş sergileyerek DP'nin bütün stratejilerine cevap verdi ve galibiyete uzandı. Özellikle yirmi altıncı dakikada Dark Passage'ın ayrık ittirme stratejisine inhibitör alarak oldukça önemli bir karşılık veren HWA, maçın kilidini burada açtı.

VFŞL 2018 çeyrek finallerinde ilk tur tamamlandı: HWA vs Dark Passage

Ezeli rekabetin 2018 versiyonunda dördüncü maça geçildiğinde takım kompozisyonlarının hemen hemen benzer olduğunu görüyoruz (DP cephesinin tanklık yerine daha geç güçlenen ancak daha fazla hasar vuran karakterleri seçmesi hariç). Üçüncü maçta HWA'nın orta koridor oyuncusu TelracS'ın üstün çabalarıyla seriye ortak olma yolunda büyük bir adım atan başarılı ekip, dördüncü maçta toplam skorda geride olmasına rağmen global görevlere (baron, ejderha ve totem temizleme) önem vererek takımca geride olmalarının sebep olduğu dezavantajı ekarte etmeyi başardı. 

VFŞL 2018 çeyrek finallerinde ilk tur tamamlandı: HWA vs Dark Passage

HWA Gaming vs Dark Passage serisinin son maçı, çok çekişmeli bir halde çeyrek finalin kendi adına yakışır bir şekilde geçti. Toplam on yedi skorun çıktığı maçta, Dark Passage'ın Maokai tercihi işlerin seyrini bir kez daha değiştirdi. İki maç öne geçen Dark Passage'ın önceki hamlelerine iki maç üst üste kazanarak ve seriye ortak olarak cevap veren HWA Gaming, üst koridor - orman tank hattı ve orta koridor - alt koridor taşıyıcı taktiği ile maça son kez çıktı ancak mavi beyazların nişancısı Luger ile üst koridor oyuncusu Panky'nin performansları, HWA Gaming'i alt etmeyi başardı. DP'nin özellikle orta koridor savaşlarına odaklanması ve HWA'nın bu savaş taktiklerine cevap vermesi, maçın temposunu oldukça arttırdı. Tank kompozisyonu stratejisini çözmeyi başaran DP, seriyi üç ikiye getirerek yarı finale adını yazdırmayı başardı.

VFŞL 2018 çeyrek finallerinde ilk tur tamamlandı: HWA vs Dark Passage

Dark Passage'ın yarı finaldeki rakibi, ligi birinci olarak tamamlayan Royal Bandits olarak belirlendi. Bugün saat 16.00'da, çeyrek finallerin diğer ayağı olan 1907 Fenerbahçe vs Bursaspor Esports karşılaşması gerçekleştirilecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2018 00:39
VFŞL size de çok komik bir kısaltma gibi gelmiyor mu? "Flint Lockwood Diatonic Super Mutating Dynamic Food Replicator" (FLDSMDFR) gibi :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
VFŞL 2018 çeyrek finallerinde ilk tur tamamlandı: HWA vs Dark Passage
İlginizi Çekebilir