Victor Chien ile Acer oyuncu monitörlerini konuştuk

Ersin Kılıç 30.04.2019 - 14:26
Oyuncu monitörlerinin geleceği nasıl şekillenecek?

Acer, geçtiğimiz günlerde New York’ta düzenlediği next@acer global basın konferansında, sürekli büyüyen Predator oyuncu serisine eklenen yeni ürünlerin yanı sıra birçok farklı duyuruya daha imza attı.

Victor Chien ile Acer oyuncu monitörlerini konuştuk

Biz de Merlin'in Kazanı olarak yerinde takip ettiğimiz bu etkinlikte neler duyurulduğunu sizlere daha önce aktarmıştık. Bu etkinlikte ayrıca firma yetkililerinden biri olan Victor Chien ile oyuncu monitörlerini de konuştuk.

Merlin'in Kazanı: Input Lag sorunu monitörlerin en büyük sorunu, Acer'dan bu konu hakkında nasıl inovasyonlar göreceğiz?

Victor Chien: Acer olarak genellikle daha iyi renkler, daha hızlı kare hazırlama süreleri ve daha hızlı tepkime süreleri üzerinde çalışıyoruz. Yüksek Hz değerine sahip monitörler üreterek doğal olarak daha hızlı tepkime süreleri alıyoruz. Bunları da gaming monitörlerimizde bulunan FreeSYNC gibi özellikler ile destekliyoruz. Ayrıca VividColor gibi özelliklerimiz ile de hem görüntü kalitesinden ödün vermiyor hem de daha hızlı tepkime sürelerine ulaşabiliyoruz.

Victor Chien ile Acer oyuncu monitörlerini konuştuk

MK: 4K çözünürlük devrine çoktan girdik ve 8K çözünürlük değerleri konuşulmaya başlandı dahi. Acer'dan 8K çözünürlüklü bir oyuncu monitörünü ne zaman görebileceğiz?

Victor Chien: 8K çözünürlüklü oyuncu monitörleri şu anda dahi üretilebilir. Ancak buradaki temel sorun ekran kartlarının henüz 8K çözünürlükte yeterli performansı sunamaması. Evet belki 8K çözünürlük gösterebiliyorlar ancak oyuncular için her zaman yüksek FPS değerine ulaşılması gerekiyor. Şuan mevcut ekran kartları ne yazık ki bunu sağlayacak kadar güçlü değil.

MK: Çözünürlük ile birlikte oyunculuk için HDR'da da büyük bir öneme sahip. HDR tarafında Acer'ın ne gibi çalışmaları var?

Victor Chien: Acer markası HDR konusunda piyasadaki birçok markadan daha erken davranıyor. Hatta bazı durumlarda HDR konusunda öncelik ettiğini söyleyebiliriz. HDR içerikler ve HDR desteği konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.

Victor Chien ile Acer oyuncu monitörlerini konuştuk

MK: Ekran Kasa oranında yaşanan gelişmeler özellikle akıllı telefon dünyasını esir almış durumda. Ancak benzer gelişmelere monitör ve TV dünyasında da rastlamak mümkün. Acer tarafında buna benzer olarak, yüksek ekran kasa oranına sahip çerçevesiz monitörler görecek miyiz?

Victor Chien: Acer olarak amacımız kullanıcılara mümkün olan en pürüzsüz görüntü deneyimini sunmak. Şuan bile pazarda mevcut olan monitörlerimizin çerçeve kalınlığını 3 mm'ye kadar indirdiğimiz ürenler mevcut. Bu ürün gamını arttırmak en büyük önceliklerimizden biri. Gelecekte de benzer ve daha ince çerçeveli ürünler ile kullanıcılarımızın karşısına çıkacağız.

MK: Oyuncu monitörlerinde geleceği nasıl görüyorsunuz?

Victor Chien: Oyuncu monitörleri her anlamda gelişiyor. Ancak önümüzdeki yıllardan en büyük gelişmeleri çözünürlük ve HDR noktalarında görebileceğiz. HDR teknolojisinin genele yayılmasını bekliyoruz ve bizler de bu alanda yatırımlarımızı hızlandırıyoruz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2019 21:45
Bana 1080p yetiyor da artıyor. Hatta 1680x1050 kullanıyorum. Daha üstü gözlerimi bozuyor. Yoruyor. 16k da yapsınlar, 32k da yapsınlar, hdr, zdr, yapsınlar ama insan sağlığına olumsuz etkileri neler onu da söylesinler. Ben gözlüksüz halime çok alıştım. Böyle çok yakışıklıyım.
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2019 09:27
Pampa 1080p altı olmaz bir kere. Sonracıma Full HD (1080P), G-SYNC ve FreeSYNC, 1ms, en az 144hz, 24 inç. Seninde çok iyi bildiğin gibi, bu saydıklarım, bir oyuncu monitörü için olmazsa olmazlar kanka. Biz pro oyuncular olarak, en iyisine layığız pampa!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Victor Chien ile Acer oyuncu monitörlerini konuştuk
İlginizi Çekebilir