1/2

Warcraft III - Reforged İncelemesi

Furkan Sakoğlu 10.02.2020 - 16:49
Efsane yeniden doğdu (mu?)
Platformlar PC
Warcraft III - Reforged
  • Yapımcı - Yayıncı Blizzard - Blizzard
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Strateji
Merlin Puanı 50
Artılar Karakter ve ünite modellemeleri
Klasik oynanışa sadık kalınması
Eksiler Grafiklerdeki yetersiz geliştirme
Ara sahneler için sözlerin tutulmaması
Online alt yapı ve teknik sorunlar

Warcraft 3 Reforged İnceleme: Kendisine PC oyuncusuyum diyen, ancak Warcraft ismini hiç duymamış olan sanıyorum ki yoktur. PC oyunculuğunun son kalelerinden biri olarak görülen, ancak ne yazık ki son yıllarda aldığı kararlar ile ciddi anlamda prestij kaybına uğrayan Blizzard'ın, oyun kültürüne en büyük hediyelerinden biridir Warcraft evreni. Yolculuğuna bir RTS olarak başlayıp, MMORPG'ye evrilen ve 15 yıldan uzun bir süredir aktif olarak milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam eden nam-ı diğer WoW, RTS olan atasını da unutturmuştu. 

Warcraft III - Reforged İncelemesi

İçerisinde bulundurduğu editör ile koskocaman, yeni bir tür doğuran Warcraft 3, geçtiğimiz yıllarda BlizzCon'da yeniden karşımıza çıkacağını duyurmuştu. Şahsen çocukluğumda da derin izleri olan Warcraft 3'ü bir kez daha, modern grafikler ile oynayabilmek, beni de fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Gel zaman git zaman derken sonunda 28 Ocak'ta Warcraft III: Reforged adı altında oyunumuz yayınlandı. Ben de uzun süredir beklediğim yapıma hızlı bir dalış yaptım. Ancak baştan belirteyim, oyunu sıfırdan incelemeyecek, yalnızca yenilenen yönlerine yoğunlaşacağız. Buradan Warcraft 3: Reign of Chaos inceleme yazısına ulaşabilirsiniz.

Warcraft III - Reforged

Şimdi öncelikle Blizzard'ın duyurusundan itibaren Warcraft 3: Reforged için neler vaadettiğini hatırlamak gerekiyor. Oyunun duyurusunda geliştirilmiş grafikler, geliştirilmiş ara sahne sinematikleri, modern online altyapı, geliştirilmiş editör vaadlerin başında geliyordu. Burada oyuncuları kuşkusuz en çok heyecanlandıran durumların başında grafikler geldi. Keza her ne kadar oynanış olarak zamana meydan okumuş olsa da, grafiksel olarak yaşlanmıştı efsanemiz. Blizzard'ın resmi duyurusunun ardından en azından Starcraft 2 kalitesinde bir Warcraft 3 görmek için heyecanlandık. 

Oyun için yayınlanan oynanış görüntülerinde, özellikle ünitelerdeki detaylar beğenimizi kazanmıştı, ancak çevre görselleri ve özellikle zeminin detay eksikliği, orjinalinden pek de farklı gözükmüyordu. Blizzard tarafı ise durumun farkında olduklarını, geliştirmeye devam edeceklerini belirtmişti. Gel zaman git zaman derken ne yazık ki oyun çıkışında da zemin grafiklerinin hiç gelişmediğini görmek beni üzdü. Ayrıca oyunun genel ışıklandırmasında da neredeyse hiçbir geliştirme yapılmaması, Blizzard'ın tembelliğinin göstergesi oldu. Keza orjinal havayı bozmadan, biraz daha dinamik bir ışıklandırma, oyunu çok daha hoş gösterebilir, Reforged adının hakkını verebilirdi.