Warface (Beta İnceleme)

Hakan Bozdemir 23.10.2013 - 17:33
Türünün en yenisi ve en iyisi
Crytek firmasının iddialı MMOFPS oyunu Warface’in en sonunda açık betası çıktı. Çıkışın ardından Crytek’in yeni platformu GFace’e üyelik açıp oyuna giriş yaptım. Bunca zamandır merakla beklemiş olduğum oyun acaba nasıl görünüyordu? Bu kadar zaman boyunca üzerinde uğraştılar ve ortaya nasıl bir sonuç çıktı?

Oyunun gerekli dosyalarını indirdim ve giriş yaptım. İlk olarak eğitim kısmı ile karşılaştım. Bu kısmı pek önemsemeyerek grafiklerin nasıl olduğunu incelemeye başladım. Daha sonra oynanışı, vuruş hissini ve oyunun içeriğini. Şimdi tüm bunların hepsi birbirine karışmadan madde madde inceleyelim Warface’in betasını.

Warface (Beta İnceleme)
Oldukça güzel grafiklere sahip
Öncelikle oyunu tekniksel yani grafiksel açıdan incelemek istiyorum. Oyuna ilk girdiğim andan itibaren her yeri inceledim. Etrafa, karakterlere ve silahlara güzelce baktım. O kadar mükemmel ötesi grafiklere sahip olmasını beklemiyordum, zaten şu anki grafikleri oldukça iyiydi. Sadece karakterlerin tasarımlarını beğenmedim diyebilirim. Oldukça ruhsuz duruyorlardı. Geriye kalan herhangi bir sorun yok bu açıdan. Günümüz MMOFPS oyunları arasında çok iyi durduğunu bile söyleyebilirim.

Şimdi biraz oyunun oynanış sistemine değinelim. Evet karakterinizi oluşturuyorsunuz, ardından oyuna giriş yapıyorsunuz. Her MMOFPS oyunundaki gibi sınıflar bulunuyor. Bu sınıfları seviye ile açıyoruz. Seviye atladıkça farklı silah sınıfları açılıyor. Bu silah sınıfları ile tıpkı diğer MMOFPS oyunlarındaki gibi farklı çatışmalara girmeniz mümkün. Ben özellikle keskin nişancılık sınıfında oynadım bol bol. Oldukça kolay ve rahattı. Dürbünü açtıktan sonra pek bir titreme olmadan rakiplerin işini halledebiliyoruz.

Warface (Beta İnceleme)

Türünün en iyisi

Silah seçimleri her sınıfa göre farklılık gösteriyor. Kendinizi en rahat hissettiğiniz sınıfla oynamanızı tavsiye ederim. Tabii ki bu sınıflar kadar çatışmayı etkileyen başka tür olaylar da mevcut. Duvarlar, arabalar ve çeşitli yükseklikler oyuna dinamiklik katıyor. Mesela bir arabayı iterek kendinize barikat oluşturabiliyorsunuz. Duvarların üstünden hızlıca atlamak da mümkün. Savaştan kolayca kaçmanızı sağlıyor. Genel olarak savaşlar bu şekilde sürüyor. Gerisi sizin FPS tecrübenize kalmış durumda.

İçeriği normal MMOFPS oyunlarındaki gibi olmuş.. Dükkan’dan alışveriş yapıyoruz. Envanterimizi düzenliyoruz ve botlara karşı veya gerçek oyunculara karşı savaşıyoruz Beta aşamasında olduğundan dolayı pek yeni şeyler göremedim dükkanda. Fakat şimdilik bunlar bile yeterli. Öyle elli bin silah olsa bile aralarından bir tanesini beğenip sürekli o silahla oynuyoruz. Bu her FPS oyuncusu için aynıdır bence.

Warface (Beta İnceleme)

Crytek çok iddialıydı!

Crytek’in aslında biraz Warface’i abarttığını düşünüyorum diyebilirim. Tamam güzel oyun, savaşa giriş falan baya iyi fakat vuruş hissinde birazcık kayıp söz konusu. Keskin nişancılık sınıfında oynadığım süreçte vuruş hissini pek yakalayamadım diyebilirim. Şimdi diyeceksiniz ki, “Ya arkadaş sen ne konuşuyorsun böyle? Bunun kadar iyi bir MMOFPS oyunu göster de ondan sonra konuş” diye. İşte bu soruyu aşacak cevabım olmadığı için sadece şunu söyleyebilirim: "Warface türünün en iyisi."

Genel olarak şöyle bir değerlendirme notu yazmak gerekirse eğer betaya dair sözlerimi şu cümleler ile noktalandırayım. Warface genel olarak çok iyi durumda. Her ne kadar vuruş hissini sağlayamasa da Türkiye sunucusunda oyuncuları zor bulsada. Bunları bir kenara attığımızda geriye hiçbir sorun kalmıyor. Oyundaki her şey gayet iyi tasarlanmış. Envanter sistemi oldukça rahat ve açık. Herhangi bir savaşa girdiğiniz zaman keyif alıp çıkıyorsunuz. Oynanış açısından herhangi bir can sıkan tarafı bulunmuyor. Eğer beta için puan vermem gerekseydi 10 üzerinden 8 puan verebilirdim. Tabii ki yanlış anlamayın bu oyunu FPS oyunlar içerisinde değil, MMOFPS oyunları içerisinde inceliyoruz. Onlara kıyasla oldukça iyi.
Yorumlar 26
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2016 13:47
warface oyunu hakkında atıp tutan kişilere basit bir cevap yazmak yeterli . call of duty ve medal of honor duayeni olarak crysis keyfini yaşadıktan sonra ,yine call of duty tarzına dönmek oldukça can yakıcıydı.warface oynanışı sunucu kalitesi güzel olsada cryengineer'e yazık etmişler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warface (Beta İnceleme)
İlginizi Çekebilir