WARGAMING Dornier Do 17 uçağını gün yüzüne çıkardı

Merlinin Kazanı 18.12.2013 - 14:55
Dünyanın son yaşayan Alman yapımı Dornier Do 17 uçağı, Cosford Shropshire’daki Wargaming.net Uygulama Alanı’nda gözler önüne serildi
Dünyanın önde gelen ücretsiz online oyun geliştirici ve yayıncılarından olan Wargaming, Kraliyet Havacılık Müzesi’nin açığa çıkardığı Alman Dornier Do 17 savaş uçağını Cosford Shropshire’da yer alan gösterim alanında konuklara ve basına resmen duyurdu. Dünya genelinde yoğun ilgiye yol açan bu proje, önemli iş ortaklarının ve emeği geçen tüm herkesin huzurunda 15 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşti.
 
Kraliyet Havacılık Müzesi genel müdürü Alex Medhurst; ‘’Wargaming’in Dornier’ı gün yüzüne çıkarılmasında bizlere vermiş olduğu desteklerden ötürü çok sevinçliyiz’’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti; ‘’Birlikte çok önemli ve unutulmaz işler başardık. Bu etkinlikte, uçağın tasarımcısının torunu olan ve aynı zamanda Dornier Deniz Uçağı Şirketi’nin varisi Conrado Dornier’ın aramızda olmasından ötürü çok mutluyuz. Bu yeni uygulama alanı her iki tarafın havacılarının yaptığı fedakarlıkları hatırlamak için bizlere fırsat veriyor. Uzlaşma ve ortak değerlere dayanan kalıcı geleceğe olan inancımızı gösteriyor.’’


Açılış etkinliğine, Dornier projesini mümkün kılan tüm yatırımcılar ve iş ortakları katıldı. Tüm ziyaretçiler kurtarılmasına yardım ettikleri tarihi uçağa daha yakından bakabilmek için Dornier’in gövde ve kanatlarına ev sahipliği yapan hidrasyon tünelleri turuna davet edildiler.
 
Müzenin dijital ve fiziksel alanları halka açıldı ve yeni dinamik Gösterim Alanı, bu efsanevi uçağın tarihini araştırırken, bir yandan da kurtarılma ve korunma süreçlerine dair bilgiler aktarıyor. Multimedia içeriği, uçağı savaşırken gösteren arşiv görüntülerine ve Haziran 2013’te gerçekleşen özel kurtarma operasyonunu anlatan bir belgesele sahip. Ziyaretçiler bugünden itibaren artırılmış gerçeklik uygulaması Apparition’ı akıllı telefonlarına yükleyerek Dornier’ı Müzenin üzerinde uçarken görebilirler.
 
Uygulama aynı zamanda kullanıcılara, kendi bulundukları yerde sanal bir Dornier uçağının fotoğrafını çekip, bu fotoğrafın Wargaming’in Londra 2014 RAF Müzesi’nde açılacak fuar alanında sergilenme imkanını tanıyor.
 
Dornier 17 Kurtarma Operasyonu Hakkında
2013 yılının Haziran ayında dünya, Alman Dornier Do 17 bombardıman uçağının su yüzüne çıkarılışına, İngiltere kıyılarının üç mil açığında bulunan Goodwin Sands sularında tanık oldu. 1500’den fazla Dornier 17 bombardıman uçağı üretilmişti. Çift kanat yapısı, Uçağın Dar gövdesi ve omuz üzerine yerleşik motoru ile Dornier, ayırt edici silüeti sayesinde ‘’uçan kalem’’ olarak anılmaktadır. İngilizlerle yapılan savaş sırasında Luftwaffe (Dönemin Alman Hava Kuvvetleri) tarafından 400’den fazla uçak kullanılmıştır. 

- Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 13:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
WARGAMING Dornier Do 17 uçağını gün yüzüne çıkardı
İlginizi Çekebilir