Warhammer 40K turnuvasında ırkçılık skandalı

Murathan Özlü 21.11.2021 - 17:02
Ay başında İspanyada düzenlenen bir Warhammer turnuvasında yaşanan Nazi ırkçılık skandalı oyunun yapımcısı Games Workshop'u harekete geçirdi.

Warhammer 40K oyunlarının yapımcı stüdyosu Games Workshop, bu ay başında gerçekleşen bir ırkçılık skandalına dair açıklama yaparak "sizin gibileri topluluğumuzda istemiyoruz." mesajını verdi. Olay, 8 Kasım'da İspanyada gerçekleşen 800 kişilik bir Warhammer 40K turnuvasında Adolf Hitler'i ima eden bir takma ad kullanan biri yüzünden patlak verdi.

ırkçılık skandalı

Bahsi geçen şahsın ayrıca Nazi sembolleri içeren kıyafetler giydiği de ifade edildi. Games Workshop yayınladığı açıklamada " Nefret ile beslenenler The Imperium, topluluğumuz değil" ifadeleri kullanıldı.

Warhammer 40K turnuvasında ırkçılık skandalı ve Games Workshoptan çok sert açıklama

Turnuvada yaşanan skandalın başka bir boyutunun da turnuva yönetimi yüzünden gerçekleştiği öne sürülüyor. Bahsi geçen ırkçıya karşı oynamak istemeyenlerin turnuva yönetimi tarafından cezalandırıldığı ve olaya konu olan kişinin salonu terk etmesine dair talepleri de reddettikleri iddia edildi.

Games Workshop'dan konuya dair çok sert bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

" Eğer bir Games Workshop etkinliğine ya da mağazasına toplumun gerektirdiği görgü ve saygı kurallarının dışında bir tavırla katılıyor ve mesela gerçek dünyadaki nefret gruplarını sembolize eden kıyafetler ile katılıyorsanız sizden dışarı çıkmanız istenecektir.  Aramıza katılmanıza izin vermeyiz. Paranızı istemiyoruz. Sizi Warhammer topluluğunda istemiyoruz."

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 24.11.2021 11:26
Sanki dersin İspanyollar çok doğrular. 2. Dün savaşında iç savaştan dolayı yırttınız. Yahudilere yaptıklarınız ortada. Güney amerikanın halide ortada. Endülüs hiç anlatmaya gerek yok. Birtek sizler doğrusunuz. Zaten sevmem Ispanyollari gevşek toplum gevşek karakterler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warhammer 40K turnuvasında ırkçılık skandalı
İlginizi Çekebilir