Warzone yönetmeni: 'Hileciler hayatımdaki en iyi işi mahvediyor'

Alparslan Gürlek 24.04.2021 - 12:20
Raven Software'den yaratıcı yönetmen Amos Hodge hileciler için sert açıklamalarda bulundu. "Kimse onlardan bizim kadar nefret etmiyor."

Raven Software yaratıcı yönetmeni Amos Hodge, stüdyonun piyasaya sürüldüğünden beri oyun için büyük problemlerden biri olan Warzone hilecileri konusundaki hayal kırıklığını hayranlarıyla paylaştı. Yayıncıya göre, oynaması ücretsiz battle royale oyunu Mart 2020'de çıkışından bu yana 100 milyondan fazla oyuncuyu kendine çeken Activision için büyük bir başarı oldu.

Ancak oyunun popülerliği, hilecilerin de hedefi haline gelmesine sebep oldu ve belki de daha kötüsü, bu hileleri satan insanların ortaya çıkması oldu. Oyunun 3. sezonunun çıkışında VGC ile yaptığı bir röportajda konuşan Hodge, dolandırıcıların "yaptığı en iyi işlerden bazılarını mahvettiği için üzgün olduğunu" söyledi.

Warzone yönetmeni de hilecilerden yakınıyor

"Hileler güvenlik ekibimiz tarafından hallediliyor" dedi. "Ama şunu söylemeliyim ki, raporlama araçlarımız var, bir sürü insanı yasaklıyoruz ve hiç kimse hile yapanlardan bizden daha fazla nefret etmiyor. Bu içeriği oyuncular için yapıyoruz ve bunun oyununuzu mahvetmesine üzülseniz de, hayatımda yaptığım en iyi işlerden bazılarını mahvettikleri için ben de üzgünüm."

Hodge: "Bu oyunu, oyuncular için hazırladım ve takımdaki herkesin böyle hissettiğini biliyorum" diye devam etti. "Kalbimizi bu oyuna koyduk, 100 milyon oyuncumuz var, bir yıl oldu, bu çok büyük bir aşama ve şimdiye kadar yaptığımız en iyi işlerden bazılarını hilecilerin gelip mahvetmesi herkesten çok bizi rahatsız ediyor. Güvenlik ekibinin üstesinden geldiğini ve sürekli olarak güncellemeler yapacaklarını biliyorum."

Warzone yönetmeni: 'Hileciler hayatımdaki en iyi işi mahvediyor'

Activision hilecilere göz açtırmamakta kararlı

Activision Şubat ayında yaptığı açıklamada "aimbot, wallhack, trainer, stat hack ve texture hack" gibi birçok üçüncü parti yazılım da dahil olmak üzere 7/24 hileleri belirlemek ve bunlarla mücadele etmek için kaynak ayırdığını söylemişti. O zamandan beri şirket, hilecilere karşı yedi büyün ban dalgası yaptı. Son olarak 13 Nisan'da lansmandan bu yana toplamda 475.000'den fazla yasaklama yapıldığını söyledi.

Kostich "Her seferinde değerlendirdiğimiz ve baktığımız çok daha fazla manuel raporlama var" dedi. Oyuncuların Warzone oyununda en çok yakındığı şeylerden biri olan hilecilerle Activision da yoğun şekilde mücadele ediyor. "Topluluğa en iyi deneyimi sağladığımızdan emin olmak bizim için kapsamlı bir çabadır" diyen Kostich şirketin çalışmalarının devam edeceğini vurguluyor.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 21:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 19:18
Donanım banı atsınlar boş yapacaklarına
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2021 13:06
idam cezası verilmeli. en güzel cevap bu olur. sonuçta bir adam oyunda bile hileye başvuruyorsa hayatta kimbilir ne hileler ne üçkağıtçılıklar peşinde koşar. bir başka tosuncuk olur. önlemi şimdiden alıp darağacına yollamak en iyisi.
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 12:50
abartmayın sizde önünüze geleni katlediyorsunuz psikopat olmuşşunuz
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 08:50
oha ne kadar meraklı bir milletsiniz böyle idama can almaya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 07:53
Çok garip bir site burası gerçeklerin yazıldığı tek yorumu yayınlamamışlar küfür hakaret yok çok enteresan

-----------------------

hangi yorumunuz yayınlanmadı acaba, hemen kontrol edelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2021 11:36
Dedi ve kendi hile satıp milyar dolarlar kazanmaya devam etti
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2021 08:49
Neredeyse her online oyunda aynı sorun var. Eğlenmek için girilen bir oyunda insan neden hile yapar ben bunu hiç anlayamadım. Hile ile kazandığın herhangi bir işten ne tatmin olabilirsin ne kendini geliştirebilirsin ne de keyif alabilirisin. Tam bir eziklik bana göre.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warzone yönetmeni: 'Hileciler hayatımdaki en iyi işi mahvediyor'
İlginizi Çekebilir