WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliği Geliyor

Murat Oktay 6.11.2020 - 00:12
WhatsApp Kaybolan Mesajlar özelliği ile, gönderdiğiniz mesajlar yedi gün sonra hem sizden hem de karşı taraftan silenebilecek.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar özelliği ile, konuşmalar daha gizli olacak. WhatsApp, yedi gün sonra hem gönderenin hem de alıcının telefonundaki sohbetlerini silecek bir "kaybolan mesajlar" seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Dünya çapında iki milyar kullanıcısı olan Facebook'un sahip olduğu uygulama, ayarın sohbetlerin gizli kalmasına yardımcı olacağını söyledi. Ancak alıcıların saklamak istedikleri mesajları, fotoğrafları veya videoları yine de ekran görüntüsü ile alabilecek veya iletebileceklerini söyledi. Bu seçenek, Kasım ayı sonunda WhatsApp kullanıcıları için ortaya çıkıyor.

Snapchat'ten üç yıl sonra WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliği Geliyor

Şirket, bir blogda yazısında, mesajların bir süre sonra unutulup, geriye dönük mesajların kafa karıştırıcı olabileceğini açıklamıştı. Tabii ki bu seçeneği opsiyonal olarak sunuyorlar. Nisan 2019'da Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcılara daha fazla gizlilik sağlamak için sosyal ağda birkaç değişiklik yapma sözü vermişti. Önerdiği değişikliklerden biri, kaybolan mesajlar da dahil olmak üzere içeriği paylaşmak için daha fazla "geçici" yol sunmaktı. Şirket ayrıca mesajlaşma platformlarını entegre ederek WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger'ı birlikte çalışabilir hale getirmeyi de umuyor.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliği Geliyor

Facebook'un bir dizi özelliğine ilham veren rakip mesajlaşma uygulaması Snapchat, mesajların kaybolması ilkesi üzerine inşa edildi. Her ne kadar, Snapchat bu özelliğini 2017'de getirmiş olsa da Facebook'un bunu kopyalaması oldukça uzun süre aldı. Facebook'un hikayesini bilenler, rakip firmaların önemli özelliklerinin önümüzdeki dönemlerde daha fazla gelmesini rahatlıkla bekleyebilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2020 11:31
Gitti nudeler... Please send me nudes again, they disappeared :((
Kalan Karakter: 300 Gönder
WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliği Geliyor
İlginizi Çekebilir