Windows 10 güncellemesi oyun modunu iyileştiriyor

Murathan Özlü 3.08.2021 - 01:24
Yeni Windows 10 güncellemesi, sistemin oyun modundaki sorunları gidermeyi vaad ediyor. Güncelleme şu an indirilebilir durumda.

Windows'un kötü şöhretli oyun modunun yeni Windows 10 güncellemesi ile daha iyi hale getirilmesi amaçlanıyor. "Bleeping computer hatası"  da denilen sorun, Windows'un oyun modunun gerektiği gibi çalışmaması, bazı güç mod seçenekleri ile ilgili problemler ve oyun performansını ciddi anlamda düşüren bir sorundu.

Windows 10 güncelleme

Güncellemenin, bilgisayar performansına tamamen bir katkısı bulunmasa da, bu yılın mart ayından beri FPS sorunları yaşayan oyunculara çözüm olacağı iddia ediliyor. Asıl büyük güncellemenin Ağustos ayı bitmeden gelmesi bekleniyor.

Windows 10 güncellemesi hangi sorunları düzeltmeyi vaad ediyor

Yeni güncellemenin düzelttiği iddia edilen problemlerden bazıları şöyle;

  1. - Windows'un güç seçenekleri ve Oyun Modunun beklenildiği gibi çalışmasını engelleyen bir sorun düzeltildi. Bu durum oyunlarda ciddi performans kaybına yol açabiliyordu.
  2. - Sistemin bazı oyunları açamama problemi düzeltildi.
  3. - Eğer konsollara ait bir Game Controller ile oynuyorsanız, tetik tuşuna bastığınızda bazen duyulan gürültülü ses sorunu düzeltildi.
  4. - VPN'e bağlandığınızda, sistemin hala internete bağlı olduğunuzun farkında olmasını engelleyen bir sorun düzeltildi.

Windows'un oyun sorunlarına yönelik bu en yeni güncellemesi şu an indirilebilir durumda. İndirmek isteyen kullanıcılar, arama çubuğundan "Güncelleştirmeleri denetle" kısmına tıklayıp, "İsteğe Bağlı Güncelleştirmeler" kısmından, KB5004296 kodlu güncellemeyi indirebilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 18:52
Allah belanızı, ben de niye oyunlarda problem yaşıyorum diyorum şimdi farkettim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 10 güncellemesi oyun modunu iyileştiriyor
İlginizi Çekebilir