Windows 10 için artık sadece güvenlik güncelleştirmeleri verilecek

Berat Darıcı 28.03.2020 - 00:51
1 milyarın üzerinde aktif cihazda bulunan Windows 10 için Mayıs ayı itibariyle sadece güvenlik güncelleştirmeleri yayınlanacak.

Son zamanlarda yaşanan güncelleştirme sıkıntıları Microsoft'un biraz başını ağrıtmış gibi duruyor. En son yaşanan kendi kendine silinen dosyaların patlak vermesi ile işlerin ciddi boyutlara geldiği bu sıkıntılar koronavirüsden dolayı evden çalışmaya başlayan Microsoft mühendislerinin geri adım atmasına sebep verdi. Artık Windows 10 için sadece güvenlik güncelleştirmeleri yayınlanacak.

Windows 10 güncelleştirmelerinin ne zaman normale döneceği belli değil

Mayıs ayından itibaren geçerli olacak olan bu yeni sistem muhtemelen COVID-19'dan sonra her şey normale dönmeyi başarırsa Windows 10 içinde geçerliliğini yitirecektir. Alınan bu yeni kararın ne zaman kadar devam edeceği ile alakalı resmi bir açıklama yapılmış değil.

Windows 10 için artık sadece güvenlik güncelleştirmeleri verilecek

Microsoft, bu kararı halk sağlığı için aldığını söyledi. Ayrıca firma, desteklenen tüm Windows ve sunucu ürünleri için isteğe bağlı olmayan tüm güvenlik güncelleştirmelerini iptal ettiklerini belirtti. Artık tek odaları güvenlik güncelleştirmeleri.

Bu kararın hem evden çalışmanın getirdiği zorlukların hem de bu yeni zorluklar ile ortaya çıkabilecek daha büyük hataların önüne geçmek için alındığı açık bir şekilde ortada. Aylık olarak devam eden güvenlik güncelleştirmeleri yayınlanmaya devam edecek.

Diğer yandan Alphabet, Apple ve Microsoft üçlüsünden ABD'de 1 trilyon doların üzerinde değeri olan tek şirket Microsoft kaldı. COVID-19 yüzünden değer kaybetmeye başlayan firmalar, durumu toparlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Apple, 100 milyar dolarlık değer kaybı ile gündeme gelmişti.

1 milyarın üzerinde aktif cihazda kullanılan Windows 10, Microsoft'un ayakta durmasındaki en büyük etkenlerden. Diğer taraftan Youtube, Alphabet için COVID-19 ile beraber yükselen gelir kaynaklarından birisi haline geldi. Hatta insanlar sosyal platformlara ve çevrim içi yayın hizmetlerine o kadar yüklendi ki, dünya genelinde kalite düşürmesi talepleri ortaya çıktı ve gerçekleştirildi. Youtube, Netflix ve Sony gibi birçok firma indirme ve görüntü kalitelerinde düşüşe gittiler.

Windows'un yükselişi sadece son kullanıcı tarafında değil, profesyonel tarafta da devam ediyor. Windows 10 Pro Workstation, Linux işletim sistemini geçerek Microsoft'un yüzünü güldürdü. Windows ve Linux yarışması yıllardır devam ediyor. Fakat bu yıl Windows için işler biraz daha iyi ilerliyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 10:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2020 22:56
Hali hazırda 3 güncellemedir bugları düzeltebilmiş değil. Zannediyorum yeni sürüme ağırlık verdiler. Şubattan bu yana durumu düzeltemediler. Bir çok sistemde veri kaybına neden oldular. Coronavirus bahane...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2020 13:10
Windows 10 zaten vasattı ,2 tane HDD mi bozdu ve Linux işletim sistemi değildir işletim sistemi çekirdeğidir yanlış yazmışsınız galiba.
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2020 06:57
Çıktığı ilk günden beri aynı HDD üzerinden Windows10 kullanıyorum. Yazılımsal (Windows ile alakalı değil) sorunlar dışında donanımsal bir sorun yaşamadım. HDD bozulma sebepleri genelde aşırı veri girdi/çıktısı, aşırı elektrik kesintisi ve fiziksel müdahale benzeri durumlardır.
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2020 01:37
Pampa en iyisi Windows 7.
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2020 19:17
HAhaha, güzel espri. Değil mi yoksa? Win10 gayet başarılı. Linux işletim sistemidir. Bahsettiğin Unixtir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 10 için artık sadece güvenlik güncelleştirmeleri verilecek
İlginizi Çekebilir