Windows 11 kontrolcü eşleştirme işlemi nasıl yapılır?

Taylan Bal 17.07.2023 - 16:33
Bir kontrolcüyü Windows'a bağlamak favori oyunlarınızı daha erişilebilir hale getirir. Peki Windows 11 kontrolcü bağlantısı nasıl yapılıyor?

Windows 11, üretkenlik için harika bir işletim sistemidir, ancak aynı zamanda en popüler oyun platformudur. En iyi dizüstü bilgisayarlardan birinde veya masaüstünde oyun oynuyor olun, bir kontrolcüyü Windows'a bağlamak favori oyunlarınızı daha erişilebilir hale getirir. Neyse ki, Windows bir gamepadi eşleştirmeyi çok kolay hale getirir.

Windows 11 kontrolcü bağlantısı nasıl yapılır?

Bir kontrolcüyü Windows 11 ile eşleştirmenin iki yolu vardır. Bluetooth (PC'nizde varsa) veya kablosuz dongle üzerinden eşleştirebilirsiniz. Her iki yöntemi de tartışacağız, ancak dongle kullananlar çok daha basit olmalıdır. Çoğu modern gamepad (Xbox Controller, Nintendo Switch Controller veya PlayStation DualShock/DualSense controller gibi) PC'ler ile Bluetooth üzerinden iyi çalışır. Bazı diğer üçüncü taraf denetleyiciler ise yerine bir kablosuz dongle kullanabilir.

Windows 11 kontrolcü eşleştirme

Bluetooth ile eşleştirme

Windows 11 ile bir Bluetooth kontrolcüsünü eşleştirmek için, özelliği açmanız gerekir. PC'nizde Bluetooth yoksa (çoğu modern PC'de olmalı), harici bir Bluetooth dongle satın alabilirsiniz. Bluetooth etkinleştirildikten sonra, denetleyicinizi eşleştirme moduna alabilirsiniz. İşte nasıl:

  • Kontrolcünüzü eşleştirme moduna alın. Xbox Controller'da, eşleştirme düğmesini basılı tutun. Nintendo Switch denetleyicisinde, gamepad'in üst kısmındaki senkronizasyon düğmesine basın. PlayStation DualShock 4 veya DualSense denetleyicisinde, Paylaş butonunu ve merkezi dairesel düğmeyi aynı anda basılı tutun. Diğer denetleyicilerin de bir senkronizasyon düğmesi olmalıdır.
  • Windows 11 Hızlı Ayarlar alanını Windows Tuşu + A tuşlarına basarak açın.
  • Bluetooth simgesine tıklayarak açın.
  • Bluetooth'un yanındaki ok tuşuna basın.
  • Listede aşağı kaydırın ve Yeni Aygıtlar'a gidin.
  • Kontrolcünüzü listede bulun ve tıklayın.
  • Windows 11, listeden seçtiğinizde denetleyicinizle otomatik olarak eşleşecektir. Başka bir işleme gerek yoktur.

Kablosuz şekilde eşleştirme

Windows'a bir denetleyiciyi kablosuz dongle(donanım parçası) kullanarak eşleştirmek için tek yapmanız gereken kullandığınız dongle(yani donanım parçasını) PC'nizin USB-C veya USB-A portuna takmak ve ardından denetleyiciyi eşleştirme moduna almaktır. Otomatik olarak PC'nize eşleşecektir. Ekstra adımlar veya ayarlar sayfaları ziyaret etmemelisiniz, ancak bazı denetleyiciler, denetleyici ayarlarını değiştirmek için özel yazılım yükleyebilir.

Windows 11 kontrolcü eşleştirme

Oyun deneyiminizi geliştirin

Artık kontrolcünüzü Windows 11'e bağladınız ve başka önemli şeyleri de düşünebilirsiniz. Sizin için gerekli olan harika bir kulaklık alın ve Bluetooth üzerinden PC'nize bağlayarak daha kişisel bir ses elde edin. Ya da yeni bir oyun monitörü düşünün, oyunlarınızı daha gerçekçi hale getirin. Bunlar, Windows'ta oyun oynarken aksiyonda kalmak için harika yollardır.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 17:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11 kontrolcü eşleştirme
İlginizi Çekebilir