Windows 11 mavi ekran hatasında değişiklik yapılabilir

Murathan Özlü 4.07.2021 - 14:23
Windows 11 mavi ekran hatası ile ilgili önemli bir değişiklik yapılabilir ve meşhur hatanın rengi tarihe karışabilir.

Windows 11 mavi ekran hatası farklı bir renge sahip olacak gibi duruyor. Kısa süre önce duyurulan Windows 11, bazı kaynaklara göre sistemin “öldüğünü” ifade eden ekranın rengini maviden siyaha çevirecek. Böylece, Windows 11’in daha karanlık temasına uygun bir renge geçileceği ifade ediliyor. Windows 11’in beta kullanıcıları, bazı ayarları karıştırarak siyah ölüm ekranının “tadını çıkarabilirler”.

Windows 11 mavi ekran hatasında değişiklik yapılabilir

Windows’un  “yeni” ölüm ekranı, Wİndows 10’da da mevcut olan QR Kodunu, hata mesajını ve sistemin çöktüğünü ifade eden üzgün suratı değiştirmeyecek. Bu renk değişiminin, ekrana üzgün surat eklendiğinden beri eklenecek en önemli değişiklik olacağı iddia ediliyor. Simsiyah bir ekranın, mavi bir ölüm ekranına göre daha uyarıcı(ve olumsuz) bir etki bırakabileceği de yazılanlar arasında.

Windows 11 mavi ekran hatasında değişiklik yapılabilir

Eğer Windows 11’in beta sürümünü kullanıyorsanız, ölüm ekranının rengini nasıl değiştirebileceğinizi Tom’s Hardware tarif ediyor. Sistemin kayıt defteri ile oynayarak ölüm ekranının rengini değiştirmek mümkün ancak, bunu denemek isteyen kullanıcılar olası riskleri de göze almalılar.  

Kayıt Defterinde;

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl kısmını bulup, DisplayPreRelaseColor’un değerini 0’a çekerseniz, bilgisayarınızın bir dahaki ölüşünde mavi yerine siyah ekranı (ve belki de şirinleri) görebilirsiniz.

Önemli Not: Bu işlemi tarif eden satırlar yalnızca bilgilendirme amacıyla yazılmıştır. Bunları deneyecek okurlarımız, başlarına dert alma ihtimalini de göz önünde bulundurmalıdır..

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11 mavi ekran hatasında değişiklik yapılabilir
İlginizi Çekebilir