Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamayan bilgisayarlar garanti dışı kalacak

Murathan Özlü 24.09.2021 - 16:49
Microsoft, Windows 11'in en son beta güncellemesine iliştirdiği kullanıcı sözleşmesinde, Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamayan kullanıcıları uyardı.

Windows 11'in yayınlanmasına 2 haftalık bir süre kala Microsoft, Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamadığı halde sistemini güncelleyecek kullanıcıların üretici garantisinin dışında bırakılacaklarını ve yaşanabilecek her türlü uyumluluk/yazılım problemi karşısında desteksiz olacaklarını duyurdu. Microsoft, Windows 11 için sistem gereksinimleri yetersiz olan kullanıcıların önünü yasal olarak kesemese de, sert bir dil ile kendi başlarının çarelerine bakmaları gerekeceğini ifade ediyor

Windows 11 sistem gereksinimleri yeni nesili kapsıyor

Verge'ün dikkat çektiği detaya göre Windows 11 betasındaki en son güncelleme bir kullanıcı sözleşmesi de içeriyor. Güncellemeyi indirmek için kabul etmek zorunda olduğunuz sözleşme metninde şu ifadeler yer alıyor:

" Bu bilgisayar Windows 11 için belirtilen minimum sistem gereksinimlerini karşılamamaktadır.  Bu gereksinimler daha sağlıklı ve kaliteli bir tecrübe ile Windows 11'i kullanabilmeniz için belirlenmiştir ve Windows 11'i bu bilgisayara yüklemeniz, uyumluluk sorunu yaşamanıza sebep olacaktır."

Windows 11 sistem gereksinimleri

Kullanıcı sözleşmesi " Eğer Windows 11'i bu sisteme yüklerseniz bilgisayarınız ileride gelecek güncellemeleri almayacak ve  uyumluluk sorununundan kaynaklanacak her türlü hasar üretici garantisi kapsamı dışında kalacaktır. Kabul Et'e basarak burada yazanları onayladığınız kabul etmiş olursunuz." şeklinde bitiyor.

Windows 11 sistem gereksinimlerini  karşılamadan sistemi yüklemeye karar veren kullanıcılar, Microsoftun ifadelerine göre her türlü sistem ve güvenlik güncellemelerinden mahrum kalacaklar. Windows 11'i sorunsuz şekilde yüklemek isteyen kullanıcıların sistem yükseltmesine gitmeleri gerekebilir.

Windows 11 minimum sistem gereksinimleri şöyle:

Donanım         Minimum

İşlemci       1 Gigahertz (GHz) veya daha hızlı, uyumlu bir 64-bit işlemcide 2 veya daha fazla çekirdek

RAM                 4 GB

Depolama       64 GB veya daha fazla

Depolama yazılımı UEFI, Secure Boot

TPM                Trusted Platform Module (TPM) sürüm 2.0

Ekran kartı      DirectX 12 ve WDDM 2.0 sürücüsü uyumlu

Ekran      Çapraz olarak 9 inçten büyük yüksek çözünürlüklü (720p) ekran

İnternet bağlantısı ve Microsoft Hesabı Windows 11 Home sürümü, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerektirir. Tüm Windows 11 sürümlerinde, güncellemeleri gerçekleştirmek ve bazı özellikleri indirmek ve bunlardan yararlanmak için internet erişimi gerekir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daadsy
Daadsy 28.09.2021 02:04
Neden böyle iğrenç uygulama içerisindelerki..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.09.2021 01:58
Sistemim her bir haltı karşılıyor tpm 2.0 desen var uefı desen var dx12 ekran kartı var hepsinden geçiyorum fakat kullandığım cpu 7. nesil i7 olmasına rağmen microsoftun yayınladığı listede olmadığından windows 11 yükseltmesi alamıyorum. Tamamen yeni pc erkan kartı işlemci vs satma çabaları.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 12:24
Sistemle bilgisayar bozmak da imkansıza takın overclock yapıp iki de bir reset atmadıkça uzun yıllar sorun çıkmıyor donanımda genelde elektrik kaynaklı oluyor arızalar klasik Microsoft saçmalaması
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamayan bilgisayarlar garanti dışı kalacak
İlginizi Çekebilir