Windows 11 yükseltmesi için bilmeniz gerekenler

Merlinin Kazanı 14.08.2021 - 23:34
Windows 11 yükseltmesi için bilgisayarınız hazır mı? Yazıda Windows Sistem Gereksinimleri, çıkış tarihi, fiyatı ve TPM nedir sorularının cevabını bulacaksınız.

Haziran ayının sonunda Microsoft, altı yılın en büyük Windows güncellemesi olan yaklaşmakta olan Windows 11 işletim sistemini resmen duyurdu. Bu işletim sistemine geçmeyi planlıyorsanız, Windows 11 yükseltmesi hazır olmalısınız. İşte bilmeniz gerekenler.

Windows 11 yükseltmesi için bilmeniz gerekenler

İlk olarak şu sorulara cevap vermemiz lazım. Yeni işletim sistemi sizin için ne ifade ediyor, mevcut işletim sistemi sürümünden farkı nedir ve bilgisayarınız güncellemeye hazır mı?

Windows 11'in ana özellikleri

Windows'un her sürümü kendi değişikliklerini ve özelliklerini içerir. Bununla birlikte, yeni işletim sistemi özelliklerinin çoğu estetiktir ve grafikler daha da etkileyici görünmektedir.

Windows 11 yükseltmesi için bilmeniz gerekenler

Windows 11 teknik özellikleri isimli makalemizi okuyarak, işletim sistemi hakkında daha çok bilgiye sahip olabilirsiniz.

Windows 11 için sistem gereksinimleri

Bilgisayarınızı son beş yıl içinde satın aldıysanız işletim sisteminin gereksinimlerini karşılaması bekleniyor.

Bilgisayarınızın hangi gereksinimleri karşılaması gerektiğini öğrenmek için Microsoft'un resmi web sitesini ziyaret etmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Ayrıca bileşenlerini ve özelliklerini kontrol edecek ve bilgisayarınızın yükseltilmeye hazır olup olmadığını size bildirecek olan açık kaynaklı WhyNotWin11 uygulamasını indirip yükleyebilirsiniz.

Microsoft, güncellenmesi gereken bilgisayarların TPM yongası denen bir şeye sahip olması gerektiğini belirtti. Zen+ mimarisine dayalı 8. nesil Intel işlemcili veya üstü veya AMD işlemcili tüm bilgisayarlarda mevcuttur.

TPM Nedir?

Temelde, TPM, bilgisayarınızın ana kartında, bazen ana CPU ve bellekten ayrı olan küçük bir yongadır. Çip, kapıdan her girdiğinizde ev güvenlik alarmınızı devre dışı bırakmak için kullandığınız tuş takımına veya banka hesabınıza giriş yapmak için telefonunuzda kullandığınız kimlik doğrulama uygulamasına benzer. Bilgisayarınızı açmak, evinizin ön kapısını açmaya ardından da kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriş yapmaya benzer. Eğer belirtilen süre içinde giriş yapamazsanız, sisteme erişimiz de engellenecek.

Çıkış tarihi ve fiyatı

Microsoft, resmi sürüm için resmi bir çıkış tarihi vermedi. Ancak, bir sızıntı, Ekim ayının resmi lansman tarihi olabileceğini gösteriyor.

Bazı bilgisayar üreticileri yeni işletim sistemi için hazırlıklara başladı. Mevcut Windows 10 kullanıcıları, bilgisayarlar gereksinimleri karşılarsa 2022'nin başlarında ücretsiz olarak yükseltebilir.

Microsoft'un mağazasında yeni işletim sisteminin sürümünü 100 ila 200 dolar arasında satması bekleniyor.

Ayrıca Windows Insider abonesiyseniz, herkese açık deneme sürümünü indirebilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2021 12:26
Ne sallıyorsunuz ya 16 gb ram başlangıçmış.İnsider olarak kullanıyorum 8gb ram var ryzen 5 işlemcim var gayet hızlı.Geliştirici sürümünden kaynaklı bikaç hata dışında problem yok.
Gençler gözünüz hep yüksekte zaten hiç aşağısını düşünmüyorsunuz veya bilinçli yazıyor 16 gb ram diye.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2021 07:45
16 gb ram baslangıç
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2021 00:09
ram yiyen ne varsa eklemişler
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2021 12:36
Nerden anladın?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11 yükseltmesi için bilmeniz gerekenler
İlginizi Çekebilir