Windows 11'i indirirken dikkat edin

Murathan Özlü 27.07.2021 - 11:18
Windows 11 malware içeriyor olabilir! Siber suçluların, işletim sisteminin yeni sürümüne malware bulaştırdığı iddia ediliyor.

Windows'un yeni sürümü Windows 11 kötü amaçlı yazılımcıların eline düşmüş olabilir. İşletim sisteminin kendisinde problem olmasa da, güncellemeyi nereden indireceğiniz büyük önem taşıyor. Doğrudan Windows'un sağladığı program haricinde sistemi indiren bazı kullanıcıların indirme dosyalarının arasına kötü amaçlı bir yazılımın sıkıştırıldığı iddia ediliyor.

Windows 11

Windows 11'i dış bağlantılardan indirirken iki kere düşünün!

Antivirüs yazılımı Kaspersky, malware/virüsün bulunduğu yazılımın adının 86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe. şeklinde olduğunu belirtiyor. İndirme dosyasının boyutu ise 1.75 GB. İlk bakışta sıradan bir yükleme dosyası gibi gözükse de paketin içeriğinin büyük kısmı şüpheli bir DLL dosyasından ibaret.

Programın yükleme işlemi esnasında iki kez izin istediği, ikinci iznin  Download Manager için istendiği ifade ediliyor. Ancak kullanıcı sözleşmesinin ardından bazı sponsor programlar zorla bilgisayara yükleniyor. Programa izin veren kullanıcılar bir dolu virüs/malware programını bilgisayarlarına indirmiş oluyorlar.

Kaspersky, bu programların, henüz Antivirüs programlarında "virüs" olarak tanımlanmayan sinsi yazılımlardan, şifre çalıcılar, kötü amaçlı yazılımlar hatta Trojanlara kadar son derece geniş yelpazede bir program paketi olduğunu ifade ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11'i indirirken dikkat edin
İlginizi Çekebilir