Windows Rusya sunucuları yasaklandı mı?

Murathan Özlü 21.06.2022 - 16:48
Windows Rusya sunucuları savaş yaptırımları sebebiyle yasaklanmış olabilir, kullanıcılar Windows 10 veya Windows 11 indiremiyorlar

Windows Rusya sunucuları kullanım dışı. Rus kullanıcılar Windows 10 ve Windows 11'in ülkelerden tamamen engelli olduğunu ve ISO dosyası indirme veya benzeri yöntemler ile Windows sistemlerini yükleyemediklerini ifade ediyorlar.  Rus kullanıcılar, Twitter'a da bu konuyu taşıyarak bunun genel bir sorun olduğunu duyurmuşlar. Ancak Microsoft'tan henüz açıklama yok.

Windows Rusya sunucuları yasaklandı

Teknoloji sitesi Bleeping Computer,  Rusya'ya bağlı bir VPN ile haberi doğrulamak için "double-check" yapmış ancak başarılı olamamış. Bleeping Computer ekibi,  Windows 10 Update Assistant, Windows 10 Media Creation Tool ve Windows 11 Installation Assistant yazılımlarını Rusya VPN üzerinden indirmeye çalıştığında boş bir sayfa ve meşhur "404" mesajı ile karşılaşmış. Ayrıca Windows 10 veya Windows 11 ISO dosyasını indirmeye çalıştıklarında "İsteğinizle ilgili bir sorun oluştu" uyarısı almışlar.

Windows Rusya sunucuları
Microsoft ile Rusya'nın arası, savaş dolayısıyla pek iyi değil. Öyle ki Rusya yaptırımlarına katılan ilk teknoloji firmalarından biri Microsoft olmuş ve ülkedeki tüm hizmet ve servislerin durdurulduğunu açıklamıştı. Hatta Ukrayna'ya Rusya üzerinden yapılan siber saldırıları engellemek için Rusya domainlerine müdahale etmişti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows Rusya sunucuları yasaklandı mı?
İlginizi Çekebilir