Windows 11'e Yerel Yapay Zeka Destekli Süper Çözünürlük Özelliği Geliyor

Tunay Şahin 12.02.2024 - 11:40
Windows 11'in 24H2 güncellemesi, yapay zeka destekli Süper Çözünürlük özelliği ile oyun ve video deneyimini iyileştirmeyi vaat ediyor.

Microsoft, Windows 11'in yaklaşan 24H2 güncellemesiyle, kullanıcıların deneyimini iyileştirecek yenilikçi bir özellik sunmaya hazırlanıyor: Yapay zeka destekli Süper Çözünürlük. Bu özellik, AMD ve Intel'in son CPU'larında gördüğümüz yapay zekaya özel donanım entegrasyonunun popülerliği düşünüldüğünde, yapay zeka destekli uygulamaların artacağını gösteriyor. Windows 12'nin bu yıl yayınlanmaması halinde, bu güncelleme özellikle önemli olacak.

Windows 11'e Yerel Yapay Zeka Destekli Süper Çözünürlük Özelliği Geliyor

PhantomOfEarth isimli bir kullanıcının eski Twitter'da paylaştığı ekran görüntüleri, Microsoft'un Otomatik Süper Çözünürlük adında yeni bir özellik üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu özellik, 'desteklenen oyunlarda yapay zekayı kullanarak gelişmiş ayrıntılarla daha sorunsuz oynanmasını sağlamak' amacı taşıyor. Ancak, şu anda yerel olarak işlevsel olmaması, üzerinde hala çalışılmakta olduğunu ve gerçek kullanımda tam olarak nasıl işleyeceğinin henüz net olmadığını gösteriyor.

Windows 11'e Yerel Yapay Zeka Destekli Süper Çözünürlük Özelliği Geliyor

Görsel: PhantomOfEarth

Bu özellik, eski oyunların FSR veya DLSS gibi teknolojilerle uyumlu güncellemeler almaması durumunda, binlerce oyunun yararlanabileceği bir yükseltme sunuyor. Microsoft'un çözümü, AMD'nin Radeon Super Resolution'ına benzer bir şekilde, özel yapay zeka donanımı gerektirmeyen bir uzamsal yükseltme tekniği kullanıyor ve herhangi bir tam ekran oyunla uyumlu olma avantajına sahip.

Otomatik Süper Çözünürlük özelliği, Microsoft'un yapay zeka aracılığıyla video oynatma kalitesini artıran Video Süper Çözünürlük özelliğinin bir geliştirmesi veya genişletilmesi olarak görülüyor. Bu özelliğin gelişimi, mevcut yükseltme teknolojileri üzerindeki etkisi ve gerektirebileceği donanım türü teknoloji dünyasında merakla izleniyor.

Windows 11'in 24H2 güncellemesiyle sunulması beklenen yapay zeka destekli Süper Çözünürlük özelliği, oyun ve multimedya deneyimini zenginleştirecek gibi görünüyor. Bu, özellikle oyun dünyasında büyük bir adım olabilir ve Microsoft'un işletim sistemi içinde yerel olarak sunduğu yükseltme desteği, kullanıcılar için önemli bir avantaj sağlayacak.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2024 08:16
Yavaş yavaş skynetin yükselişi başladı böyle böyle evimize kadar sızacaklar...skynetin yükselişi durdurulamaz.... sanırım yazdıklarımı algıladılar , bu size son uya........
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2024 14:59
Biraz daha karmaşık algoritmanın adı yapay zeka oldu. Eskiden olmayan yeni bir şey yok aslına bakarsanız. Sadece daha derin hesaplamalar var. Şu sıra milletin ağzına pelesenk olan AI onlarca yıllardır var olan bir şey.
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2024 11:58
değilmi aslında if else döngüleri bile ilkelde olsa yapay zeka ama şimdilerde tek fark bu algoritmaları biraz daha karışık yapmaları sanırsınki yapay zeka özgür iradesiyle kararlar alıyor
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2024 21:39
Doğru adı hep yapay zekaydı. Bu daha gelişmiş versiyonu, hayran bırakacak ya da üzecek seviyede olduğu için bu kadar çok konuşuluyor. Karmaşık değil, onu aştı, uyumsal seviyesinde. Neredeyse insan, ama zibilyon tane insan bir bedende gibi düşünün. Yani sizden, ondan, bundan, insandan fazlası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2024 11:30
Güzel gelişme
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows'a Yapay Zeka Destekli Süper Çözünürlük Desteği
İlginizi Çekebilir