Witcher 3 Unreal Engine 4 ile geliştirilseydi

Alparslan Gürlek 15.03.2021 - 16:03
CD Projekt RED'in son iyi oyunu olan Witcher 3, Unreal Engine 4 ile geliştirilseydi nasıl mı görünürdü? Görselleri görünce keşke diyeceksiniz!

CD Projekt RED'in yayınladığı, unutulmaz oyunlar arasında yerini alan The Witcher 3'ü hepiniz biliyorsunuzdur. Hatta öyle ki geçtiğimiz yıla kadar dünyanın en çok ödül alan oyunuydu. Peki The Witcher 3 - Wild Hunt Unreal Engine 4 ile geliştirilseydi nasıl mı görünürdü? İşte sorunuzun yanıtı!

The Witcher 3 - Wild Hunt, Unreal Engine 4 ile geliştirilseydi böyle görünürdü

Flipnock kullanıcı adındaki bir YouTuber, aynı zamanda inanılmaz yetenekli bir sanatçı, bir videosunda sorunun yanıtını veriyor. Witcher 3'te manzara olarak en beğenilen bölge olan Kaer Morhen'i, UE4 ile yeniden tasarlıyor. Son zamanların en iddialı oyun motoru teknolojisi olan Unreal Engine 4'ün nimetlerinden faydalanarak, sahnenin iyi olan manzarasını daha da iyi hale getiriyor.

Videoda da görebileceğiniz gibi kademe kademe ilerleyen Flipnock, yaptığı işin hakkını veriyor. Önce Kaer Morhen kalesinin 3D taranmış halini alan kullanıcı, temelleri toplamaya başlıyor. Kaledeki kule ve duvarların boyutunu en doğru şekilde ayarlamak için tarattığı referansı kullanarak işe koyulmaya başlıyor. Kalenin taranmış 3D modelini Unreal Engine 4'e aktarmak da bundan sonraki ilk adımı oluyor. Ardından kale modelini bir de kendisi elden geçiriyor ve her şeyin doğru olduğuna emin oluyor. Şimdi ise sıra her şeyin olması gibi görünmesini sağlayan materyallerde!

Witcher 3, Unreal Engine 4 ile geliştirilseydi

Orijinal oyundaki dokuları kullanmak için oyun içi ekran görüntülerini kullanıyor. Kısıtlı bilgimle bunun hem çok zor hem de dahice bir şey olduğunu söyleyebilirim. Daha sonra Quixel'in MegaScan kütüphanesinden çok daha yüksek çözünürlüklü dokulardan yardım almayı ihmal etmiyor tabi. Arkasından gökyüzünü oluşturmak için çalışmalara başlıyor ve temel olarak projesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi tamamlamış oluyor. İşleme sonrası efektleri, ışıklandırma gibi işlemler için sahneyi tamamlamaya koyuluyor. Her şeyi tamamladıktan sonra ise ortaya muhteşem görüntüler çıkıyor!

Witcher 3, Unreal Engine 4 ile geliştirilseydi

Bu harika projenin sahibi Felix O'Neill, ArtStation sayfasında yaptıklarını paylaşıyor. Dilerseniz kendisini oradan takip edebilir ve yaptığı harika şeyleri görebilirsiniz. Evet, işte Witcher 3 Unreal Engine 4 ile yapılsaydı böyle görünürdü! Birçok yerli oyun geliştiricimiz de özellikle bilgisayar oyunlarını Unreal Engine 4 ile üretiyor. Siz de görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:
Witcher 3 PS1 oyunu olsaydı böyle görünürdü
The Witcher 3 - Wild Hunt yeni nesil konsollara geliyor
Unreal Engine 5 ile gelen Lumen ve Nanite ne işe yarıyor?


Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2021 14:02
Daha oyun dünyasına 2015 den sonra atılmış bebeler gelip buraya yorum yazmasın lütfen. 1995 den beri oyun oynuyorum o kadar firma gördüm geçirdim bu cd project red kadar sahtekar ve yalancı görmedim. Hypeladılar (sizin kuşağın tabiri ile) yalanlarıyla, siz de atladınız hemen. Editör haklı burada.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 15:52
Bu siteyi yıllardır takip ederim ilk paragraf gerçekten rahatsız edici. İnsanların önüne öyle bir cümle koyuyorsunuz ki herkes birbirine laf atsın daha çok yorum gelsin mantığı sanki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 12:53
Alparslan yazım dilini gelistirmen lazım konuların ilgi çekici ama yazıların çok sıkıcı. Biraz kitap okuyarak gelistirebilirsin. Bu konu özelinde de "sevilmeyen" yerine "güvenilmeyen" kelimesini kullanabilirsin ki aşırı gereksiz olmuş ilk paragrafta kullandığın üslup. Magazinel takılma gerek yok
-------------------------
Çok güzel bir geri bildirim, teşekkür ederim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 23:48
Cd projekt red sevilmeyen mi Allah aşkına bunu nasıl yazıyorsunuz bi tane sıkıntılı oyun çıkardılar niye ne kötülediniz firmayı.
--------------------
Cyberpunk 2077 ile birlikte oyuncuların nezdinde imajlarını büyük zedelediler. Bugünlerde internet geyiği haline geldiler. Sevilen ve güvenilen bir şirketti, artık değiller. Buna ithafen sevilmeyen olarak yazdım.
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 12:48
Haberi yapan alparslan kardeş bu adamdan ne bekliyorsun ki
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 09:45
Kesinkikle katılmıyorum beklenti yüksek olabilir ama cp bu haliyle de muazzam bir oyun. 3-5 bebenin galyanına gelme merlin.
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 01:24
cp2077 faciasından sonra artık sevilmiyorlar evet
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 21:04
Daha kötü olmuş ya la.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Witcher 3, Unreal Engine 4 ile geliştirilseydi
İlginizi Çekebilir