Witcher Evreni: Wild Hunt nedir?

Alparslan Gürlek 30.03.2021 - 15:44
The Witcher 2. sezonda karşımıza çıkacak Wild Hunt (Vahşi Av) nedir? Kimdir? Kitaplardan ve oyunlardan yola çıkarak sizlere anlattık.

Kitaplarda ve oyunlarda ölülerin tırnaklarından yapılan gemileriyle diyarlar arası seyahat ederek gittikleri her yere vahşeti taşıyan Wild Hunt kimdir? The Witcher 2. sezonda karşımıza çıkacağı netleşen bu tayfanın kim olduğunu sizinle bu yazımızda paylaşıyoruz. Hayranlar, diziden bu konuda ne bekleyebilir? Gelin tartışalım.

Netflix'in The Witcher 2. sezon çekimleri sırasında paylaştığı görüntüler, Geralt'ın hikayesine önümüzdeki sezonda Wild Hunt belasının katıldığını da gösteriyor. Wild Hunt (Vahşi Av) serinin en ölümcül kötü güçlerinden biri olarak karşımıza çıkar ve Witcher 3 oyununda da doğrudan baş düşmanımızdı. Bu tayfanın kökleri elflere dayanıyor ve Ciri'nin hikayesinde büyük rol oynuyorlar. Dünyaları fetheden bir ölüm ekibi olarak dolaşıp, asıl büyük güç olan Ciri'nin peşine düşüyorlar. Evrene aşina olmayanlar için önümüzdeki sezonda diziden ve Vahşi Av'dan neler bekleyebilirsiniz gelin bir inceleyelim.

The Witcher: Wild Hunt nedir?

Vahşi Av'ın (Wild Hunt) kökleri nereye dayanıyor?

Gerçek hayatta kökleri Kuzey Avrupa folklorundan geliyor. Tipik olarak gece gökyüzünü parçalayan, genellikle onları görenlerin ruhlarını alan bir tayfa olarak tasvir ediliyor. Bu efsanenin bazı versiyonlarında, İskandinav mitolojisinin başı olan Odin tarafından yönetildikleri de söyleniyor.

The Witcher dünyasında ise Wild Hunt folklorik temelinden çok ayrılmışa benzemiyor. Bununla birlikte hikaye boyunca bu tayfanın motivasyonu ve misyonu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Zırhları onları canavarlar gibi gösterse de aslında işin aslı çok farklı yerlere değiniyor. Witcher evreninde kürelerin çarpışması adı verilen bir olaydan sonra farklı dünyalardaki canavarlar Dünya'ya gelirken, buradaki elfler de farklı bir boyuta geçiyor. İşte bu elfler, Wild Hunt'ı oluşturuyor.


Kürelerin çarpışması, Witcher evreninin ana olaylarından biridir. Yaklaşık 1500 yıl önce gerçekleşmiş büyülü bir olay olduğu söyleniyor. Çoklu evrendeki farklı boyutlarda yaşayan yaratıklar, bu çarpışma neticesinde Dünya'da kısılıp kalıyor ve aslında Witcher'ların da ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bütün bu olaylar sırasında bazı portallar vasıtasıyla Dünya'dan ayrılan elfler ve insanlar, Aen Elle adı verilen bir başka dünyada "Aen Elle Elfleri" ismiyle yaşamaya devam ediyor. Elfler gittikleri bu yeni dünyada insanları ortadan kaldırarak, Geralt'ın zamanına kadar süregelen büyük bir savaşı başlatmış oluyor.

The Witcher Kürelerin Birleşimi

Böylece bu elfler, Aen Elle diyarında yeni bir medeniyet kurmuş oluyor. Ancak insanların yok edilmesiyle yaşayan köleler bulmak konusunda sıkıntı yaşıyorlar ve yeni köleler bulmak için farklı dünyalara açılmaya karar veriyorlar. Kızıl Süvariler (Red Riders) adında bir ordu kuruluyor ve başına oyunu oynayanların çok iyi bileceği Eredin Bleacc Glas (General Eredin) getiriliyor. Kendilerini daha korkutucu göstermek için büyü kullanan bu akıncılar, sayısız dünyaları köleleri haline getiriyor. Bütün bu aktivitelerinden sonra Wild Hunt adını alarak, Kızıl Süvariler'in generali Eredin'in krallığında yeni bir tayfa haline geliyorlar.

Kitaplarda Wild Hunt (Vahşi Av)

Wild Hunt, kürelerin birleşiminden bu yana Dünya'nın insanlar tarafından ele geçirildiğini fark ederek, köklerinin dayandığı gezegene baskın yapmak için harekete geçiyorlar. Zamanla bazı insanlar Wild Hunt'ın gerçek amacı ve kökenleri konusunda bilgi sahibi oldular. Engerek Okulu olarak bilinen bir Witcher okulu, bütün varlığıyla Wild Hunt'ı incelemeye adanmıştır. Hatta birkaç köle, Aen Elle dünyasına gidip dönmeyi başaran yeni portallar bile bulmayı başarmışlardı. Ancak insanların büyük çoğunluğu Aen Elle dünyasını ve uzaklarda dünyalar fetheden elfleri birer halk efsanesi olarak nitelendirmeyi tercih etti.

1267 yılında Geralt of Rivia'nın dünyasında Wild Hunt (Vahşi Av), Ciri'nin kadim kanını hissetti ve Lara Dorren adındaki güçlü bir elf büyücüsünün soyundan geldiğini anladı. Lara, kürelerin birleşiminden sonra tanıştığı bir insan büyücüye aşık olmuştu, bu nedenle nesiller sonraki torunları Ciri yarı elf, yarı insandır. Babaannesi Calanthe böyle yeteneklere sahip değilken, annesi Pavetta bu kadim güçleri kızı Ciri'ye geçirmiştir. Kadim Kanı taşıyan herkes, Ciri'nin yaptığı gibi güçlü büyülere ve yeteneklere sahip olabilirdi. Bunu bilen Vahşi Av ise o andan itibaren Ciri'nin peşine düştü. Asıl amaç ise onu öldürmek değildi.

Wild Hunt'ın Ciri'yi kovalamasındaki asıl sebep, Aen Elle kralından onu hamile bırakarak, Aen Elle Elfleri'nin kadim kana sahip olmasını sağlamaktı. Bu sayede bu elfler güçlü büyü ve yeteneklere sahip olarak diz çöktürülemez, karşı çıkılamaz hale gelecekti. Ciri'yi esir almayı başardıklarında ise kendisi bir insanla birlikte olma fikirden tiksinmişti. Eredin, bu boşluğu fırsat bilerek çok zekice bir hamle yaptı. Sadece Wild Hunt'ın değil, Aen Elle'nin de kralı olmak istiyordu. Krala afrodizyak götürdüğünü söyleyerek bir kadeh zehir vererek onu öldürdü. Oyunu oynayanlar burada "Kral öldü, yaşasın yeni kral!" repliğini hatırlayacaktır.

Bu olaydan sonra kitabı okuyanların hatırlayacağı üzere bir Unicorn (TekBoynuz), Ciri'ye kısa bir macerasında eşlik ediyor. Bu Unicorn'u aynı zamanda ilk sezonda da görmüştük. Bunun üstüne Vahşi Av'ın ve Aen Elle Diyarı'nın yeni kralı Eredin, Ciri'yi avlamak için bir kez daha yola çıktı.

Witcher oyunlarında da bu konunun devamı olarak kitaplardan esinlenerek farklı şekilde işlenildi. Vahşi Av'ın getirdiği "Ak Ayaz (White Frost)" ile bütün dünyayı yok etmeyi hesapladığı ve bu sırada Ciri'yi ele geçirme planları yaptığı bir hikayeyle üçüncü oyunda yeniden karşımıza çıkıyorlar.


Vahşi Av'ı dizide nasıl görebiliriz?

The Witcher dizisi

Nihayetinde kötücül ve kudretli elflerden oluşan bu tayfanın, dizide minnoş, ponçik görünmesini bekleyemeyiz. Ciri'nin peşinde olacak ve bu yolda Geralt ile karşılaşacaklar. İkinci sezonla birlikte dizinin çoklu evrenlerine de bu vesileyle büyük bir dalış olacağını söyleyebiliriz. Eğer Wild Hunt'ı kökenlerinden tutarak ele alırlarsa, Aen Elle Diyarı'na ve tayfanın ölü tırnaklarından yapılma gemisi Naglfar'a rastlayabiliriz. The Witcher 2. sezon için duyurulmuş resmi bir çıkış tarihi yok. Bu nedenle yeni sezon için bir duyuru beklememiz gerekiyor. Eğer bu yazı hoşunuza gittiyse ve bilgilendirici bulduysanız, yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Arkadaşlarınızla da paylaşın, yeni sezona yabancı kalmayın! Sevgiler.

The Witcher dizisi hakkında

Netflix üzerinde yayınlanan dizi, Witcher evrenini kitaplardan temel alarak ekranlarımıza taşıyor. Başrolde Geralt rolünde Henry Cavill, Yennefer rolünde Anya Chalotra ve Ciri rolünde de Freya Allan bulunuyor. Kast seçimi konusunda eleştiriler toplasa da oyunculuklarıyla izleyicilerin beğenisini toplamayı başarmıştır. Sekiz bölümlük ilk sezon hali hazırda Netflix'te yayınlanmış, ikinci sezon için ise henüz bir tarih verilmemiştir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2021 00:41
Güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 09:51
Eline sağlık Alparslan abi. Rocket League daha doğrusu Cinnet Ligi için 1v1 taktiklerinin olduğu içerik hazırlayabilir misin?
Alparslan Gürlek
Alparslan Gürlek 1.04.2021 14:14
Cinnet ligi 1v1 taktikleri için yeterli sayıda talep lazım :) Nasıl 9-0 kaybedilir anlatabilirim tabi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 09:05
Aydınlandım sağol yazar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Witcher Evreni: Wild Hunt nedir?
İlginizi Çekebilir