World of Tanks yeni İtalyan ağır tanklarını inceliyoruz

Yasin Abay 8.02.2021 - 16:09
World of Tanks oyununda İtalyan ağır tankları, otomatik yükleme sisteminde de oyuncuları memnun edecek bir yenilikle geldi.

World of Tanks için İtalyan ağır tankları oyuna bir süre önce eklendi. Biz de bu yazımızda eklenen bu yeni tankların detaylarına, artı ve eksilerine bakalım istedik.

World of Tanks İtalyan ağır tanklarına bakıyoruz

Carro d'assalto P.88

İtalyan teknoloji ağacında P.43 bis tankından ayrılan 7 seviye P.88, İtalyan ağacında, orta sınıftan ağır sınıfa geçtiğimiz ilk tank. Komutan, nişancı, sürücü ve yükleyici mürettebat üyelerine sahip olan P.88, 202 mm delişe ve 240 alfa hasara sahip olan Cannone da 90/62 topu ile dikkat çekiyor. Bu top, ayrıca 8 derece eğime sahip ve tepe arkası yerleşimler için elverişli. Öyle olsa da yeni gelen özelliği, otomatik top yükleme sistemi bu tankta olmadığı için tecrübe edemeyeceğiz.

Gövde zırhı önde 100 mm, yanda 60 mm; kule zırhı önde 100 mm ve yanda 70 mm kalınlığında. Açılı köşe çıkışlarına kısmen izin veren tankın, küçük üçgen levhaların birleşiminden oluşan görünümü, bu tanka nişan alan düşmanın işini güçleştiriyor. P.88'i garajında tutmayı düşünen oyuncular mürettebatlarına öncelikle altıncı his, tamir ve kardeşler takımı özelliklerini kazandırmalı. Ayrıca donanım olarak havalandırma, kaplı optik ve top sürgüsü tavsiye ederim. Kaplı optik elbette bir ağır tankta tartışmalara yol açsa da topun nişanı gayet iyi durumda olduğu için düşey dengeleyici ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Tankın yandığına pek rastlamadım o yüzden yangın söndürücü yerine azık kullanmak oyuncu performansı için daha verimli olacaktır.

World of Tanks yeni İtalyan ağır tanklarını inceliyoruz

Progetto CC55 mod.54

Otomatik yükleme sistemini kullanacağımız bu tank ile yeni dolum sistemini de deniyor olacağız. Cannone da 105/71 topu 9 derece eğime sahip ve yine tepe gerisi pozisyonlar için çok elverişli. Top 220 mm deliş gücüne ve 320 alfa hasara sahip. Otomatik yükleme sistemi ile 3 mermi hazır bulundurabiliyor ve atış arası yükleme süresi 3.5 saniye. Göve zırhı önde 100 mm, yanda 70 mm ve kule zırhı önde 180 mm, yanda 100 mm olarak veriliyor. İlk kulenin ön zırhı 200 mm ama görüş mesafesi ve kule dönüş hızı daha kötü. Bu yüzden son kuleyi araştırıp takmak daha avantajlı. Kule zırhı ile gövde zırhı arasında da P.88'e göre daha fazla fark var. Bu da, kendi seviyesinde kule gösterip nişan alma rahatlığı sağlıyor. Mürettebat üyeleri, P.88'de olduğu gibi komutan, nişancı, sürücü ve yükleyiciden ibaret.

Progetto CC55 mod.54'ü garajında tutacak oyuncular yine mürettebat üyeleri için öncelikle altıncı his, tamir ve kardeşler takımı özelliklerini seçmeli. Donanım olarak P.88'de olduğu gibi havalandırma, kaplı optik şart ama otomatik yükleme sisteminde eskisi gibi top sürgüsü takılamadığı için bunun yerine düşey dengeleyici daha iyi olacaktır. Top özelliklerine baktığımızda bir ağır tanka göre nişan sorunu yaşamadığı için düşey dengeleyici tavsiye etmiyorum. Azık kullanımı önerilir.

World of Tanks yeni İtalyan ağır tanklarını inceliyoruz

Progetto C50 mod.66

Proteggot C50 gövde zırhı önde 130 mm, yanda 70 mm ve kule zırhı önde 195 mm ve yanda 105 mm. İlk kule önde 210 mm ve yanda 100 mm zırha sahip. Ön zırh nedeniyle cezbediyor ama 20 m görüş kaybı için değmez. Top seçimi bu tank için biraz sıkıntılı. Cannone da 105/76 topu otomatik yükleme sistemine 4 mermi dahil edebiliyor ve daha iyi deliyor. 258 mm delişe sahip olan top 320 alfa hasara sahip ve mermiler arası geçiş süresi 3 saniye. Dağılması daha az ama nişan süresi daha uzun. Diğer top Cannone da 120/62, size önerim olan top 242 mm delişe sahip ama 400 alfa hasarı ve daha iyi nişan alma süresi ile öne geçmekte. 9 derece eğime sahip olan bu top ile tepe arkası atışlar rahat olacaktır.

7 ve 8 seviyelerde olduğu gibi mürettebat üyeleri komutan, nişancı, sürücü ve yükleyici olarak düzenlenmiş. Progetto C50 için mürettebat özellikleri önerim önceki tanklarda olduğu gibi altıncı his, tamir ve kardeşler takımıdır. Havalandırma, düşey dengeleyici ve kaplı optik bu tank için verimli işleyecektir.

World of Tanks yeni İtalyan ağır tanklarını inceliyoruz

Rinoceronte

Şimdi kule şekliyle henüz oyuna eklenmeden "bu ne çirkin şey böyle" gibi tepkiler alan tankı değerlendiriyoruz. Rinoceronte, İtalyanca'da gergedan anlamına gelir. Belki de bu adı, kulesinin görüntüsü nedeniyle verdiler, bilmiyoruz. Önemli olmasa da biz Türkler için havalı bir ad okunuşuna sahip olduğunu düşünüyorum. Rinoceronte gövde zırhı önde 135 mm, yanda 75 mm ve kule zırhı önde 190 mm, yanda 120 mm. 10 seviye bir tank için 190 mm zırh başımızın üstünde bir soru işareti oluştursa da kulenin ön tarafının eğimi etkin zırh kalınlığını tepe arkası ve üst bölge pozisyonları için artırıyor. 127 mm OTO melara topa sahip bu araç, 268 mm delme gücüne ve 490 alfa hasara sahip. 10 derece top eğimi ile kendinden önceki araçlara göre daha iyi tepe arkası oynama özelliğine sahip bu tank otomatik yükleme sistemine 3 mermi dahil ediyor. Mürettebat dizilimi ise sırasıyla komutan, nişancı ve sürücü. Kendinden önceki tankları garajınızda  tutmayı düşünmüyorsanız, yükleyici mürettebat üyenize kışlanızda bir yer ayırsanız iyi olur.

Rinoceronte mürettebat özellikleri olarak altıncı his, tamir ve kardeşler takımı özelliklerini öncelikle edinmeli. Havalandırma, düşey dengeleyici ve kaplı optik de donanım sırası. Yanma riskini az gördüğüm için yine yangın söndürücü yerine azık kullanımını öneriyorum.

World of Tanks yeni İtalyan ağır tanklarını inceliyoruz

Otomatik Yükleme Sistemine Gelen Yenilik

Bu yenilikten yukarıda çok bahsettik ama nedir bu? Daha önce, otomatik yükleme sistemi, World of Tanks'a yine İtalyan tankları ile gelmiş ve çok dikkat çekmişti. Bu sistemde atılan merminin yerine yenisi, otomatik olarak doluma geçiyor. 3 merminiz var ve birini attınız, kalan 2 merminin arkasına üçüncüsü dolarken bir daha atış yaparsanız orada geçen sürenin tamamı kayıp olarak yazılıyor. Yeni sistemde ise bu kaybı en aza indirmek mümkün. Yani arkaya dolan mermi süresi beklenirken bir atış yaparsanız o beklenen sürenin belli bir kısmı, doluşun ne kadar tamamlandığı ile ilgili bir değişene bağlı olarak sıradaki mermi atıldıktan sonra telafi ediliyor. İtalyan orta tanklarında bu sistem yokken, ağır tanklarda mevcut ve ağır tankların mermi dolum sürelerinin daha fazla olduğunu da düşünürsek bu, kritik anlarda maç çevirebilecek bir artıya dönüşebiliyor. 

World of Tanks yeni İtalyan ağır tanklarını inceliyoruz

Peki bu süreyi biz mi sayacağız? Elbette hayır. Süre telafi edebilecek her aşamada bu sistem size sesli ve görüntülü olarak bir uyarı veriyor. Tankı oynarken bunu hissedeceksiniz. Sisteme ayak uydurmak da çok kolay ve oyun uyarı sistemi yeterli. Buna rağmen, sinirli bir anınızda buna denk gelirseniz sesli ve görüntülü uyarıların sıklığı sizi çileden çıkartabilir, hazırlıklı olun!

Genel Değerlendirme

İtalyan tanklarını ilk geldiği gün itibariyle oynamaya ve teknoloji ağacında araştırmaya başladım. İlk tecrübem olan 7 seviye P.88'i çok ama çok beğendiğimi belirtmek isterim. 8 seviye Progetto 54'ü çok beğenen duydum ama kanaatim, P.88'e göre daha zayıf kalıyor bu tank için. Tabi bunda eşleşme sisteminde 10 seviye tanklar ile bol bol karşılaşmamızın da etkisi var. Progetto 66 ve Rinoceronte ise kendi seviyelerinde dengeli ve bbir ağır tanktan bekleneni veren, World of Tanks oyuncularına rahatlıkla araştırmalarını tavsiye edebileceğim tanklar.

Bu tankları puanlamamız gerekirse;

P.88: 9/10

Progetto 54: 7/10

Progetto 66: 7.5/10

Rinoceronte: 8/10

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 17:38
hocam sen oynama wot bence çok hatalar var incelemede
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 14:13
bir tek carro bence hatalı asla ne alınacak ne de garajda tutulacak tank...ağır mı?değil..deliyormu kendi tierinde...sektiriyormu çok çok zor..nasıl bir ağır???8 i hak etmiyor..ben mod 66 dışında bu hattı beğenmedim..baf lazım..hani İtalyanlara alın size kıyak oyuna da girin demişler..
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 05:35
İncelemede ne gibi bir hata var ? Adam yılların oyuncusu , bu oyunun aktif olarak yayıncısı ve iyi bir oyuncu tankları da oynadı ve tecrübe etti yayında bizlerin önünde onları göz önünde bulundurarak genel bir yazı yazmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 17:52
Emeğine sağlık.. Detaylı bir inceleme olmuş. Çok yardımcı oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 18:21
rinoya hafif buff lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
menelaira
menelaira 11.02.2021 19:39
Emeğine sağlık yeni kasacaklar için bir rehber olacağını düşünüyorum . Başarıların devamını dilerim ..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 01:15
italyan "ağır tankı" mı ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Tanks yeni İtalyan ağır tanklarını inceliyoruz
İlginizi Çekebilir