World Of Warcraft fraksiyon mantığı kökten değişiyor

Murathan Özlü 1.02.2022 - 18:20
World Of Warcraft fraksiyon mantığı, oyunun ilerleyen yamalarında kökten değişecek ve Orklar ile İnsanlar aynı zindan veya baskında oynayabilecekler!

World Of Warcraft fraksiyonları Alliance ve Horde, oyunun 18 yıllık geleneğini bozacak köklü değişikliklere hazırlanıyorlar.  Bahsi geçen değişiklik, Shadowlands'in yeni içerik güncellemesi Eternity's End'in ikinci yarısında, yani 9.2.5. ara yaması yayınlandığında oyuna eklenecek. 

World Of Warcraft fraksiyon duvarları yıkılıyor

Fraksiyon değişikliği oyuna eklendiğinde, bir Horde oyuncusu Alliance tarafında oynayan arkadaşı ile oyun sonu aktivitelerine, yani raid (baskın), dungeon (zindan) ve RBG' (Rated Battleground, PVP aktivitesi) lara birlikte katılabilecek. Ayrıca, açık dünyada War Mode'u (Savaş Modu) kapalı tutmaları durumunda Alliance ve Horde oyuncuları bir arada bulunabilecekler.

World Of Warcraft fraksiyon
Duyurunun ardından, World Of Warcraft Baş Yönetmeni Ion Hazzikostas IGN'e konuyla ilgili bir röportaj verdi. Hazzikostas, zaten bir süredir fraksiyonlar arası işleyecek bir sistem üzerinde çalıştıklarını ima ediyordu. Bu düşüncenin aylardır akıllarında olduğunu belirten Ion Hazzikostas,  konu ile ilgili şu ifadeleri kullanmış:

" Daha önce "hayır, imkansız" dediğimiz ancak oyuncu topluluğumuz tarafından talep edilen değişikliklere tekrar göz atıyoruz. Bu taleplerden biri de fraksiyon mantığı ile ilgiliydi."

Hazzikostas, bu mantığı oyuna nasıl katacaklarını planlarken oldukça zorlandıklarını belirtmiş. World Of Warcraft fraksiyon mantığı, yalnızca teknik değil, ideolojik temeller de dayandığı için bu duvarları (en azından şimdilik) tamamen yıkmak yerine, oyuncuları bu konuda serbest bırakmanın zamanı olduğuna karar vermişler.

Guild sistemi şimdilik değişmeyecek

Alliance tarafında oynayan bir oyuncu, Horde'un ana şehri Orgrimmar'da çay içmeye gidemeyecek, ancak her büyük tehdit karşısında birleşen bu iki tarafın oyuncularına artık serbestlik tanıma vaktinin geldiğine karar vermişler. Değişen World of Warcraft fraksiyon mantığının yine de bazı kısıtlamaları olacak.

Horde ve Alliance'da oynayan oyuncular aynı gruba katılabilecek, chat ekranından konuşabilecek, eşya değiş tokuşu yapabilecekler. Oyuncular, Battle.net üzerinden arkadaş oldukları, karşı fraksiyonda oynayan arkadaşlarını BattleTag üzerinden doğrudan raid veya dungeon gruplarına davet edebilecekler.  Ayrıca, iki tarafta da karşılığı bulunan oyun içi topluluklara katılan oyuncular da birbirilerini davet edebilecekler.

Dungeon, raid veya PVP grubu bulmaya yarayan Group Finder sisteminde ise, hem Alliance hem de Horde oyuncuları birlikte aynı gruplara başvurabilecekler. Guild (lonca) sistemi ise şimdilik fraksiyon bazlı kalacak.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.02.2022 11:33
İsterse para versinler yine hiçbir alliance oyuncusunu Raid ve dungeon a almam. Hepsi değil ama çok fazla tembel, öğrenmeye kapalı, ciddiyetsiz oyuncu var. Sonra yine ağlayacaklar horde bizi almıyor diye. Yapın içine edin oyunun.
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2023 05:56
Alliance oyuncuları da parçalıyordu kendini senin party'ne girmek için, bu ne kibir böyle :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2022 21:46
bu oyun hala bitmedi mi ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2022 15:06
WoW gibisi gelmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2022 09:57
Wow Classic üstüne br şeyler koysalar ya harita aynı kalsın ama karazhan vb. raidler, dungeonlar eklensin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2022 18:49
Fraksiyon ingilizce Fraction demek. Fraction anlam olarak parça , kesir demek. Faction dedigimiz şey Gruplaşma,Taraf,Taraf olmak anlamına geliyor.. Ne alakası var şimdi Fraksiyon ile bunun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
World Of Warcraft fraksiyon mantığı kökten değişiyor
İlginizi Çekebilir