World Of Warcraft karakteri güçten düşürülen oyuncu kripto para Ethereumu icat etmiş

Murathan Özlü 4.10.2021 - 15:38
Blizzard'ın sebep olduğu felaketler zincirine şimdi de kripto paralardan biri olan Ethereum eklendi, 2010 yılında o Warlocku nerflemeyeceklerdi.

Dünyanın en popüler kripto para zincirlerinden Ethereum'u, eski bir WoW oyuncusu, 2010 yılında karakterine uygulanan nerfin ardından icat etmeye karar vermiş. Olayı kişisel blogunda anlatan Ethereum'un yazılımcısı Vitalik Buterin,  "merkezileştirilmiş yönetimlerin sebep olabileceği dehşetler" i, 2010 yılında Warlock'unun güçte düşürülmesinin ardından fark etmiş.

Kripto para Ethereum ve NFTlerin bile sorumlusu Blizzardmış

Buterin, yaşadığı aydınlanmayı kişisel blogunda şöyle açıklıyor:

" 2007 ile 2010 yılları arasında mutlu mesut World Of Warcraft oynadım.  Ancak bir gün Blizzard Warlock'un Siphon Life büyüsünün hasar verme özelliğini ortadan kaldırdı. Gecelerce yatağıma ağladım ve tekelleşmiş hizmetlerin nelere yol açabileceğini fark edince oyunu bıraktım." Eh tabi, tutkuyla oynadığı karakterinin oynanış tarzı değişince aydınlanmış arkadaş.

 World Of Warcraft karakteri güçten düşürülen oyuncu kripto para Ethereumu icat etmiş

Buterin, o günden sonra Bitcoin konusuyla ilgilenmeye başladığını, Bitcoin Weekly isimli bir bloga saat başına düşük bir ücretle yazıları gönderdiğini ve Bitcoin Magazine sitesini kurduğunu belirtiyor. 2013 yılında Ethereum fikri aklına gelince üniversite okumayı bırakmış, dünya çapındaki farklı kripto para birimlerini incelemiş ve NFT, yani günümüzde kripto paraların coşmasının sebeplerinden olan dijital sertifikalı jeton sisteminin doğuşuna katkıda bulunmuş.

Ethereum

Günümüzdeki ekran kartı kıtlığının sebeplerinden birinin, WoW'daki karakterinin nerflenmesine çok kızan biri tarafından oluşturulması oldukça ilginç. World Of Warcraft geliştirici ekibinden Jeff-Liu'da  konuya dair " Süper haber, oyun geliştiricilerinin sınıf dengeleme işlemleri sırasında düşünmeleri gereken bir faktör daha" ifadelerini kullanmış.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2021 10:19
eleman sl/sl lock kasmış belli ki, efsane bir build di.zıplaya zıplaya kill alırdık, aynı anda 3 mage almışlığım vardı. herşeyin güzel olduğu zamanlardı, sonra herşey bozuldu ülkede...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Odoakr
Odoakr 4.10.2021 23:54
serin hikaye kardeş
Kalan Karakter: 300 Gönder
 World Of Warcraft karakteri güçten düşürülen oyuncu kripto para Ethereumu icat etmiş
İlginizi Çekebilir