World of Warcraft oyuncuları, dikkat!

Can Arabacı 3.01.2014 - 10:13
Hesabınız tehlikede olabilir...
Bu aralar Online oyunlarda ortam fena karıştı bildiğiniz üzere. Geçtiğimiz hafta yaptığımız sürüsüne bereket hack, DDos saldırısı haberi yetmezmiş gibi, bugüne de World of Warcraft oyuncularını hedef alan bir trojanın haberiyle uyandık. Blizzard'ın World of Warcraft forumlarında oyuncuları uyardığı söz konusu trojan, hesabınızı ve bilgilerinizi çalmak için gerçek zamanlı çalıştığı için mobil ve fiziksel Authenticator bile kesin koruma sağlamıyor.

Yakın zamanda hesabınızın şüpheli aktivitelerde bulunduğunu düşünüyorsanız mutlaka bilgisayarınızı kontrol etmenizi tavsiye eden Blizzard'ın önerdiği yöntem şu şekilde:

Windows tuşu + R'ye basın ve çıkan pencereye MSInfo32 yazın. MSInfo diagnostik penceresinde File'a, sonra da Export'a tıklayın. Export As penceresinde dosyayı "MSInfo" olarak adlandırıp kaydedin. Bundan sonra yapmanız gereken kaydettiğiniz dosyanın içindeki Startup Program sekmesinde "Disker" ya da "Disker64" diye aratmak. Eğer trojan bilgisayarınıza sızmışsa aşağı yukarı şöyle görünecektir:

Disker rundll32.exe c:\users\name\appdata\local\temp\w_win.dll,dw Name-PC\Name Startup
Disker64 rundll32.exe c:\users\name\appdata\local\temp\w_64.dll,dw Name-PC\Name Startup


Ne yazık ki şu an için trojanı tanıyabilen veya silebilen bir anti-virüs programı bulunmuyor ve şu an için Blizzard'ın önerebildiği tek çözüm bilgisayarınızı formatlamak.

World of Warcraft oyuncuları, dikkat!
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft oyuncuları, dikkat!
İlginizi Çekebilir