1/2

World of Warcraft Tarihi - Arthas 2

Özgür Yıldız 9.03.2014 - 11:16
Stratholme'un İtlafı ve İhanet
Geçtiğimiz hafta anlatmaya başladığımız Arthas Menethil'in hikayesinin devamıyla karşınızdayız. Bu bölümde Arthas'ın Lich King olma yolunda nasıl ilerlediğini okuyacaksınız.

Stratholme’un İtlafı

Arthas ulaştığında, tahılın çoktan dağıtıldığını fark etti ve köylülerin yakın bir zaman sonra zombilere dönüşeceğini biliyordu. Uther ve şövalyelerine tüm şehrin arındırılmasını emretti. Dehşete düşen Uther, Arthas’a kral olsa bile böyle bir emri yerine getirmeyeceğini söyledi. Uther’in ihanet ettiğini iddia eden Arthas, Gümüş El Şövalyeleri’ni dağıttı. Askerlerinden bir bölümü Uther’le ayrıldı –Jaina’da dâhil-. Arthas’a sadık olup kalanlar ise ona kasaba halkını katletmede yardımcı oldu.

World of Warcraft Tarihi - Arthas 2
İtlaf'tan önce Stratholme
Arthas Stratholme vatandaşlarını öldürmeye başladığında, Mal’Ganis karşısına çıktı. Kendisi vatandaşların ruhlarını almakla meşguldü. Arthas, Mal’Ganis ruhlara ulaşmadan önce onları kendisi yok etmeye çalıştı. Nihayetinde Arthas, dreadlord’la karşı karşıya geldi. Mal’Ganis bu karşılaşmada kaçtı, ancak Arthas’a Northrend’de buluşmayı umduğunu belirtti. Ardından Arthas, Stratholme’ü ateşe verdi. O gün Arthas’a bir şeyler oldu, vebayı durduramaması, yakın zamanda takip edeceği soğuk ve yalnız yola göndermişti. O alevler bugün halen yanmaktadır.

World of Warcraft Tarihi - Arthas 2
Günümüzde Stratholme'de yangınlar hala devam ediyor
Northrend

Arthas ve bir grup askeri, Mal’ganis’i takip etti. Bir ay sonra Daggercap Körfezi’ne ulaştılar. Burada kamp kurmak için uygun bir yer aradılar. Cüce Kâşifler Loncası tarafından tanınana dek ateş altına kaldılar. Arthas, eski ustası ve iyi dostu Muradin Bronzsakal’ı görünce şaşırdı. İlk başta Muradin, Arthas’ın, kendi adamlarını kurtaracak bir kurtarma takımına önderlik ettiğini sandı. Muradin ve adamları, rünkılıcı Frostmourne’u ararken zombiler tarafından etrafları sarılmıştı. Arthas bunun ilginç bir tesadüf olduğunu dile getirdi. Birlikte yakındaki undead kampını yok ettiler, ancak halen Mal’Ganis’ten bir işaret yoktu.

Muradin ve Arthas, Frostmourne’u aramak için yola çıktıklarında Lordaeron’dan bir elçi zeplinle geldi ve Yüzbaşı Luc Valonforth’la konuştu. Uther ve Terenas’tan emirler getirdiğini, Arthas ve adamlarının eve dönmesi gerektiğini söyledi. Arthas üsse döndüğünde adamları yerlerinden ayrıldı ve tekneleriyle birlikte ormana doğru ilerlediler. Arthas’ın Mal’Ganis yok edilmeden ayrılmaya niyeti yoktu. Bir grup paralı askerin yardımıyla birlikte, adamları ulaşıncaya dek teknelerini yaktı. Adamları ulaştığında ise Arthas paralı askerlere ihanet etti ve onları gemileri yakmakla suçladı. Sonrasında ise Yüzbaşı onları öldürdü. Arthas adamlarına eve geri dönme imkânlarının kalmadığını ve buradan ayrılmanın tek yolunun zaferden geçtiğini söyledi.

Devamı Diğer Sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>>