1/3

World of Warcraft Tarihi - Arthas 3

Özgür Yıldız 16.03.2014 - 13:13
Quel'Thalas'ın Düşüşü
Quel’Thalas’ın düşüşü

Arthas, Korucu-General Sylvanas Windrunner tarafından yönetilen elf’lerden güçlü bir direnişle karşılaştı. Elf güçlerini zombi ordusunun önünde süren Arthas, kararlı bir şekilde elf güçlerini geriye itti. Sylvanas büyük elf şehrini, gelen Scourge’a karşı uyarmaya çalıştı ancak Arthas onun kamplarını yok etti ve Korucu-General’i öldürdü. Onun Arthas’a karşı olan küçümseme duygusunu ödetmek için elf ruhunu alıp onu bir banshee’ye dönüştürdü ve Lich King’in buyruğu altına aldı. Kendi halkını öldürmeye zorladı.

World of Warcraft Tarihi - Arthas 3
Sylvanas Windrunner (Banshee olmadan önce)
Arthas ordularıyla birlikte Silvermoon’u yerle bir etti. Sunwell yolunda Quel’Thalas’ın yaşlı Yüksek Kralı Anasterian Sunstrider’la karşılaştı ve zorlanmadan onu öldürdü. Ardından Sunwell’i, Kel’Thuzad’ı hayata döndürmek ve undead bir lich haline dönüştürmek için kullandı.

Dalaran’ın Yıkımı

İkili Alterac’a yol alırken, Kel’Thuzad ona “İkinci İstila”nın içeriğini ve Lich King’le Scourge’un planlarını anlattı. Kel’Thuzad Alterac’ta bir iblis geçidinin kontrolünü elinde bulunduran Blackrock Klanı’ndan orkların kamplarını yok etmek için bulunuyordu. Kendisi bu geçidi, iblis lordu Archimonde’la konuşabilmek için kullanacaktı. Scourge orkları yok etti ve Kel’Thuzad Archimonde’dan emirler aldıktan sonra büyücülerin güçlü evi Dalaran şehrine doğru yola çıktılar. Archimonde onlara Medivh’in büyü kitabını almalarını söylemişti. Bu büyü kitabı, Kel’Thuzad’ın Archimonde’u Azeroth’a getirmesini sağlayacaktı.

Archimonde'un Dalaran'ı yıkımı


Kirin Tor’un istilayı engellemek için ortaya koyduğu cesur çabaya rağmen Scourge, büyülü savunmalarını ve duvarlarını aştı ve Archmage Antonidas’ı öldürdü ve Medivh’in Kitabı’nı aldı.

Arthas ve askerleri, Kel’Thuzad iblis lordunu çağırmak için ritüele başladığında, büyücülerin geri saldırısını püskürttü. Archminode geldiğinde ise Lejyon’un Lich King’e ihtiyacı olmadığını ve Tichondrius’un Scourge’un yönetiminde olduğunu söyledi. Arthas kendine ve Kel’Thuzad’a ne olacağını merak etti. Kel’Thuzad bu olanların Lich King’in öngördüğü gibi olduğunu söyledi. Archimonde şehirden intikamını tek bir ritüelle Dalaran’ı yok ederek alırken, ikili de gözden kaybolmuşlardı.

Birkaç ay sonra Arthas, Kalimdor’da, Tichondrius’un Gul’dan’ın Kafatası’nın gücünü kullandığı yerde görüldü. Arthas, kısa bir süre önce özgürlüğüne kavuşan iblis avcısı Illidan’a kafatasının güçlerini nasıl kullanacağını anlatmıştı. Illidan, Tichondrius’u öldürmeyi kabul etti ve Arthas tekrar gözden kayboldu.

Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>