1/2

World of Warcraft Tarihi - Illidan 4

Özgür Yıldız 18.08.2013 - 11:33
Deceiver'ın sonu
Geçtiğimiz haftalarda World of Warcraft evreninin tarihini anlatan yazı dizimizi sonlandırdığımızı belirtmiştim (Hala okumadıysanız, sitemizin üstünde yer alan arama kısmından "World of Warcraft Tarihi" olarak aratıp bulabilirsiniz). Şimdi ise sizlere World of Warcraft evreninde önemli yerlere sahip karakterlerin geçmişlerini daha detaylı olarak sunmaya devam ediyorum.

Bir önceki hafta Illidan Stormrage'in hikayesine üçüncü bölümle devam etmiştik.. Şimdi ise bu hikayenin devamıyla sizleri başbaşa bırakıyorum.

Icecrown’a İlerleyiş

Illidan, Outland kuvvetlerini yeni bir bayrak altında toplarken, Kara Tapınak’ın üzerinde bir alev ve duman fırtınası yükselmeye başladı ve Kil’jaeden, o korkunç ihtişamıyla göründü. Illidan’ı kendi öfkesinden kaçmak için aptalca denemeleri yüzünden suçladı, ancak Illidan hızlıca güçlerini Donuk Taht’a yapılacak ikinci bir saldırı için topladığını iddia etti. Illidan’ın yeni yoldaşlarının biraz olsun sözlerini tuttuğunu gören Kil’jaeden, Illidan’a iblisleri yatıştırmak için bir şans daha vermeyi kabul etti.

Illidan, Vashj ve Kael, Norhernd’i kuşattılar ve karda yorgun argın Icecrown buzuluna ilerlerken, Anub’arak’ın güçleriyle savaştılar. Ancak bir şey yapmazsa yok edileceğini bilen Ner’zhul, aylar önce başladığı planı bitirmek için Arthas’ın Northrend’e çağırdı. Arthas ve Anub’arak, Azjol-Nerub’dan yollarını kazarak gelirken, Illidan da güçleriyle Icecrown’a ulaşmıştı. İki taraf, Icecrown’ı çevreleyen dört mistik obeliskin kontrolünü ele geçirmek için devasa bir savaşa başladı. Uzun bir çatışmanın sonrasında, obelisklerin kontrolü taraftan tarafa geçerken, Arthas tüm obeliskleri çalıştırdı ve Donuk Taht’ın kapıları açıldı.

Ancak Illidan henüz işini bitirmemişti. Buzulun tabanında Arthas’la karşılaştı ve iki savaşçı yakın dövüşe girişti. Birbirlerini yaralamayı başardıkları birkaç dakikanın sonunda, Arthas, Illidan’ın savunmasını aştı ve onu düşürdü. Illidan Stormrage karın üstüne düştü, ölüydü, ya da en azından öyle görünüyordu. Kötü yaralanmıştı ancak öldürülmemişti. Arthas bunun farkındaydı ve ayrılmadan önce, Illidan’ı Azeroth’u terketmesi ve bir daha dönmemesi için uyardı. Vashj ve Kael’in Donuk Taht’ı yok edemeyecekleri netleşince geri çekildiler. Illidan’ı da alıp Outland’e döndüler.



DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>