1/2

World of Warcraft Tarihi - Thrall 6

Özgür Yıldız 8.12.2013 - 14:14
Barış çalışmaları ve Scourge saldırısı
Ork şamanı Thrall'ın hikayesi devam ediyor. 6. bölümde Theramore'da düzenlenen barış zirvesi ve Scourge'un saldırısını anlatacağız.

Theramore Barış Zirvesi

Draenor’dan dönen Thrall, Garrosh Hellscream’i danışmanlarından biri olarak atadı. Bu pozisyon aynı zamanda gladyatör ustası Rehgar Earthfury’ye de verilmişti. Rehgar ve Garrosh’un çok farklı bakış açıkları vardı: Garrosh, Alliance’ı Horde’un düşmanı olarak görüyor ve onları yok edip, Azeroth’u Horde için almak istiyordu. Rehgar ise diplomasiye açık şekilde Theramore’la aralarındaki anlaşmayı korumayı amaçlıyordu.

Thrall Jaina’dan bu süre zarfında Razor Tepesi’nde buluşmak için bir mesaj aldı. Bu buluşmada Jaina Thrall’ı, Varian’ın dönüşü ve Varian’ın kaçırılmasıyla ilgili bilgilendirdi. Varian’ın dönüşü ve katılmayı istemesi nedeniyle Jaina, Horde ve Alliance arasındaki tansiyonun azaltılması umuduyla Theramore’da bir başka barış zirvesi yapılmasını istedi. Thrall’ın Alliance hakkındaki pasif toleransı nedeniyle rahatsız olan orkları Orgrimmar’da yalnız bırakmak istemese de yine de zirveye katılmayı kabul etti.

World of Warcraft Tarihi - Thrall 6
Thrall, iki danışmanı Rehgar ve Garrosh’la birlikte bir grup Kor’kron’la geldi. Rehgar Thrall’a Garrosh’u getirmemesini önermişti, ancak Savaş Şefi, Garrosh’u getirmenin onun insanlara yönelik davranışlarını yeniden düşünmesine neden olacağını düşünmüştü.

Thrall bir zeplinle Theramore’a gitti ve burada ortak kazanç gözetilerek barışçıl şekilde tartışmalar yapıldı. Liderler ilk olarak geçmişlerini, sonrasında ise Horde’un kereste için gece elfleriyle olan savaşında olduğu gibi kaynak problemlerini tartıştılar. Varian Thrall’ın halkına kereste sağlamayı teklif etti, karşılığında ise Savaş şefi bakır ve egzotik deriler vermeyi önerdi. Goldshire ve Southshore’un aynı anda Scourge saldırısı altında olması nedeniyle Varian, zirveyi erken bitirmek zorunda kaldı.

Thrall ve Varian şehri terk ettiler ve hemen ardından Twilight’s Hammer klanı şehri işgal etti. Twilight kültü üyelerinden Alliance ırklarından olanlar Horde temsilcilerine, Horde ırkından olanlar ise Alliance temsilcilerine saldırdı. Garona’yı bir an için gören Varian, daha önce Gölge Konseyi’nin babasını öldürmesinde olduğu gibi Thrall’ın kendisini öldürmeye çalıştığını düşündü.

Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>>