World of Warcraft'a 1.9.0 yaması

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
World of Warcraft'a 1.9.0 yaması
Dünya’nın en çok tercih edilen MMORPG oyunlarından biri olan World of Warcraft, bugün itibariyle yayınlanan en büyük yaması ile oyuncularına yeni maceraların kapısını açıyor. 76 MB büyüklüğündeki, oyun versiyonunu 1.9.0’a yükselten yama, köklü değişiklikleri ve eklentileri de beraberinde getiriyor.

Tüm ırklara irili ufaklı değişiklikler yapan Blizzard, bu yama ile Paladin sınıfını adeta sıfırdan yaratıyor. Paladin’lerin kabiliyet ağacını baştan aşağıya yenileyen yapımcılar, büyülerini ve kabiliyetlerini resmi forumlardaki şikayetler ve öneriler de dikkate alınarak yeniden düzenlediler. Sunucular tekrar çalışmaya başladığında her Paladin kabiliyet ağacını sıfırlanmış olarak bulacak ve puanlarını yeniden dağıtacak. Diğer ırklara da pek çok yenilik yapılmış olsa da Paladin’lere yapılan köklü değişikliklerin yanında çok basit kalıyorlar.

1.9 yamasının en büyük getirilerinden biri çok vakit kaybettiğimiz açık arttırma odalarının yerleri. Artık açık arttırma odaları sadece Alliance’lar için Ironforge’da ve Horde’lar için Orgrimmar’da değil, diğer büyük şehirlerde de bulunacak. Diğer yenilik ise birden fazla savaş alanına (Battle Ground) aynı anda adımızı yazdırabileceğiz. Önce hangisinde sıramız geldiyse o savaşa dahil olacağız.

60. level karakterlerin merakla beklediği yeni raid zindanları bu yama ile oyuncularla buluşuyor. The Gates of Ahn'Qiraj, iki yeni zindana ev sahipliği yapacak. 20 kişilik Ruins of Ahn'Qiraj ve 40 kişilik Temple of Ahn'Qiraj oyunda yerlerini alacak.

Yapılan diğer yenilik ise terzileri ilgilendiriyor. Soul shard’ları taşımak üzere yeni çantalar üretebilecekler. Bu çantaların en ufağı 20 slot büyüklüğünde olacak. Fakat bu çantaların yapım planları zorlu zindan görevlerinde saklı olacaklar.

Raid zindanlarının resetlenme süreleri de elden geçirilmiş durumda. Artık;

Molten Core: 7 günde bir
Blackwing Lair: 7 günde bir
Onyxia: 5 günde bir
Zul'Gurub: 3 günde bir
Temple of Ahn’Qiraj (40 kişilik): 7 günde bir
Ruins of Ahn’Qiraj (20 kişilik): 3 günde bir resetlenecek.

Geriye kalan yenilikler ise sayılamayacak çoklukta. Tüm mesleklerdeki, eşyalardaki, görevlerdeki ve eşyalarla etkileşimdeki hatalar bir bir elden geçirilmiş ve bu yama ile düzeltilmiş durumda.

Arabirimde de pek çok yenilik yapan Blizzard, World of Warcraft için bugüne kadar yayınladığı en büyük yamayı, büyük bekleyişin ardından nihayet oyuncularına sundu. 1.9.0 yaması oyuna girdiğinizde otomatik olarak kuruluyor.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft'a 1.9.0 yaması
İlginizi Çekebilir