LoL 2018 Dünya Şampiyonası’nda Koreli Hakimiyeti Sona Erdi

Ersin Kılıç 5.11.2018 - 13:14
Güney Kore'deki şampiyonaya Invictus damga vurdu

League of Legends'ın Güney Kore'de düzenlenen 2018 Dünya Şampiyonası'nın finali dün yapılan maçlar ile gerçekleşti. Sadece 85 dakika süren seride Invictus Gaming, rakibi Fnatic'i 3-0 mağlup ederek kupaya uzandı ve yıllardır süren Koreli şampiyon hakimiyetine de son vermiş oldu. Konu ile ilgili Riot Games tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Worlds 2018 Şampiyonu Invictus Gaming oldu

Güney Kore’de bulunan 50 bin kişilik Munhak Stadyumu’nda dünyanın en iyi iki League of Legends takımını karşı karşıya getiren Dünya Şampiyonası final mücadelesinde yüzü gülen taraf Invictus Gaming oldu. EU LCS'ten Fnatic takımıyla mücadele eden Invictus Gaming, 3-0’lık skorla rakibi karşısında mutlak galibiyete imza atarak şampiyonluğunu ilan etti.

Worlds 2018 Şampiyonu Invictus Gaming oldu

Çin, Kore’yi geride bırakıyor

Çekişmeli maçlara ve üst düzey performanslara sahne olan League of Legends Dünya Şampiyonası bu sene sürpriz sonuçlarla izleyenlerini şaşırttı. Bu yıl ilk defa bir Kore takımı Yarı Final’e ulaşamadı. Bununla birlikte ilk defa üç tane Batı takımı Yarı Final’e kadar geldi. Fnatic ise 7 yılın ardından final heyecanını tekrar yaşadı.

Daha önce MSI 2018 ve Rift Rivals etkinliklerinde de kupaya uzanan taraf olan Çin ligi LPL, Dünya Kupası’yla birlikte 2018 yılındaki tüm kupaları kazanarak Kore’yi geride bıraktığını kanıtladı.

Şimdi Gözler All-Star ve VFŞL'de

Dünyanın en iyi League of Legends oyuncularını bir araya getirecek All-Star etkinliği Aralık ayında gerçekleşecek. Uluslararası arenada en başarılı bölgelerin yer aldığı etkinlikte heyecan her an dorukta olacak. Türkiye’de ise 2019'da Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi yeni bir yapıya bürünecek. All-Star ve VFŞL için merak ettiğiniz her şeye lolespor.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Worlds 2018 Şampiyonu Invictus Gaming oldu
İlginizi Çekebilir