Worthplaying'in, Capcom'dan Mike Webster ile yaptığı röportaj. (Bölüm: 2)

Ali Osman Köşker 3.06.2010 - 12:31
Worthplaying'in, Capcom'dan Mike Webster ile yaptığı röportaj. (Bölüm: 2)

WP: Özellikle oyun hikaye açısından, Resident Evil 1 ile olan bağını Chris ile kuruyor. Hikayeyi geliştirenler, yeni karakterler mi yoksa eski karakterler mi yapacaklarına nasıl karar veriyorlar? Ayrıca, Japonya'da Jill Valentine'in öleceği ipuçlarını veren reklamlar izledik. Oyunun hikayesi hakkında -ne olacağını önceden söyleyip büyüsünü bozmadan- genel bir bilgi verir misiniz ve son hikayeye gelmek ne kadar vaktinizi aldı?
MW: Açıkçası Takeuchi-san’ın son hikayeye gelmesi ne kadar zaman aldı bilmiyorum. Kesinlikle biliyorum ki o tamamen bir mükemmelliyetçi ve başlangıcından beri bu serinin içinde; bu yüzden de telifle ilgili çok sağlam bir bilgisi var. Bazı şeylere varması ne kadar zamanını aldı bilmiyorum; ama başka bir çok Resident Evil oyunu oynadım ve bence şu ana kadar gördüğüm en iyi Resident Evil hikayesi bu.

Aslında hikayenin özü, Resident Evil 1 ve Code Veronica'dan tanıdığımız Chris Redfield'ın geri dönmesidir. Artık o tamamen yetkin bir B.S.S.A ajanıdır. Afrikaya progenitor virüsünün sebebini ortaya çıkarması için gönderilmiştir ki bu virüs bir şekilde Umbrella Corporation'da başlamıştır. Orda iş ortağı olan ve Batı Afrika B.S.S.A ajanı olan Sheva Alomar ile buluşur. Aşağı yukarı hikayenin ana konusu bu ve daha sonra ne olacağını bu roportajda anlatırsam, maalesef bir çok hayranın merakla bekleyişini bozmuş olacağım, bu yüzden burada kesiyorum.

WP: Tasarım ve oynamak için gereken beceriler açısından oyundan beklentilerimiz ne kadar büyük olmalı? Resident Evil 4 ile kabaca aynı boyutta mı yoksa daha mı büyük?
MW: Daha büyük. Daha mükemmel ve çok daha fazla içeriğe sahip. Gerçekten çok içerikli ve gerçekten de çok iyi hazırlanmış. Bir seviyeden bir diğerine geçerken çevre değişiyor, ışıklandırma değişiyor ve hızı da çok iyi ayarlanmış. Bir tasarımcı ve geliştirici görüşüyle, bu çocuklar şahesere yakın bir iş çıkarttılar. Kesinlikle telif (özerk oyun anlamımda) işlerini iyi yaptılar, RE4 ün büyük bir başarı olduğunu görerek, RE5 in çok daha büyük bir oyun olacağını söyleyebilirim.

WP: Tamemen bir hayran sorusu: Evde hem PS3'üm hem de Xbox 360 ım var. Resident Evil 5in alabileceğim en iyi kopyasını arıyorum. İkisi arasında bir fark var mı? PS3 de SixAxis control var mı? Görsel bir fark veya Collector’s Editions ambalajlarında aşırı bir fark mevcut mu? Hakikaten birebirler mi, yoksa Xbox versiyonu bir şey, PS3 versiyonu ise başka bir şey mi yapıyor?
MW: Sanırım, bu tamamen senin co-op'u nasıl oynamayı sevdiğinle alakalı. Bu gerçekten oyunun ana özelliği. Xbox Live'ı mı tercih edersin, yoksa Play Station Network'ü mü? Arkadaşlarınla nasıl takılmayı ve oyun oynamayı seversin? Hangi tarz tercihinse, oyunun o versiyonunu sana hitap eder.

WP: Son zamanlarda indirilebilir içerik o kadar çok ki.. RE5'in DLC ile ilgili herhangi bir planı var mı?
MW: Şu sıralar DLC hakkında fazla bir şey konuşmuyoruz; ama eminim, ileri bir tarihte bu konuyu tartışırız.

WP: Yani bu bir “hayır” değil, öyle mi?
MW: Bu bir “hayır” değil.

WP: Güzel! Açıkça gorülüyor ki oyunla çok uzun bir zaman geçirdiniz. Demoda iki büyük level gördük ve bu gece ormanda geçen başka bir level göstereceksiniz. Kaç tane farklı ortam beklemeliyiz? Dışarıda olmaktan bahsettiğini biliyorum, ama hikayeye çok girmeden, oyuncuların denemeyi sabırsızlıkla beklediği farklı ortamlardan söz eder misiniz?
MW: Bu oyunda çok sayıda ortam (çevre) var. PR bolümünün ortaya koyduğu şeylere dikkat edin, çünkü geçmişte gördüğünüz "shantytown" levellerinden, çok yakın kışlalardan, kentsel Afrika ortamlarına; geniş araç ortamlarından, karanlık mağaralara kadar herşeyi bulacaksınız. Onlar gerçekten bunların hepsini Resident Evil 5 için bir araya getirdiler.

WP: Oyun hakkında konuşmamış olduğumuz ve eklemek istediğin bir şey var mı?
MW: Hayır, hemen hemen tüm konuların üstünden geçtiğimizi düşünüyorum. Geliştirme takımının yapmaya çalıştığı şey, üstünde duracağımız platformlardan yararlanmaktı; geliştirilmiş işlem gücü ve next-gen platformlarının tüm avantajlarından. Bence co-op'ta çok iyi bir iş çıkardılar, grafiklerle ve şu ana kadar gördüğüm en güzel oyunu yaratan boş taslak motoruyla. Düşmanlarının nasıl tepki vereceğini ve arkadaşlarınla oynamıyorken ortağının nasıl tepki vereceğini control eden AI var. Bu yüzden bu saydıklarımın çoğu, iyi bir oyun tasarımı sayesinde oldu. Umarım herkes bu oyundan zevk alır...

Resident Evil 5'in şimdilik 12 Mart 2009'da Japonya’da ve 13 Mart 2009'da da Kuzey Amerika'da satışa sunulması bekleniyor.

KAYNAK
Worthplaying'in, Capcom'dan Mike Webster ile yaptığı röportaj. (Bölüm: 2)
worthplaying.com


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 06:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Worthplaying'in, Capcom'dan Mike Webster ile yaptığı röportaj. (Bölüm: 2)
İlginizi Çekebilir