Wreckfest'in beklenen konsol versiyonları üçüncü kez ertelendi

Mehmet Atilla Turan 17.10.2018 - 21:36
Çalışmayan ve erken çıkan bir oyun yerine düzgün ve geç çıkan oyunlar tercihimizdir.

Wreckfest, eski adıyla Next Car Game, 2014 senesinde Early Access dönemine girmişti. Yaklaşık 4 sene sonra 1.0 versiyonu ile Steam'de çıkan Wreckfest'in, şaşırtıcı bir şekilde, halen konsol sürümleri bulunmuyor. Şu an sadece PC platformunda bulunan Wreckfest'in konsollara ne zaman geleceği ise sadece tahminlerden oluşuyor.

Yapımın gözden geçirilmesi gerekiyor

Wreckfest'in oynanışından ve türünden dolayı, bilgisayarın hangi parçasının zorlanacağı çok belli oluyor. Tamamen fizik motoruna bağlı olan yapımda, işlemci, ekran kartından daha önemli. Bu durumda ise oyunun konsollara uyarlanması beklendiği gibi bir hayli uzun sürecek. BugBear Entertainment, oyunun aslında 2017 senesinde PS4 ve Xbox One'a çıkarılacağını belirtmişti. Bir süre sonra 20 Kasım 2018 tarihinde çıkarılması beklenen uyarlamanın gelmeyeceği öğrenilince, Wreckfest'in konsollara çıkma tarihi direk 2019 olarak belirlendi.

BugBear'ın yayınladığı gönderiye göre uyarlamanın sıkıntılı bölgeleri çevrimiçi oyuncu modu ve oyun sırasında yaşanan yavaşlamalardan oluşuyor. En azından BugBear'ın "Geç olsun, güç olmasın." yasasını uygulaması iyi bir durum. Çoğu yeni ve amatör stüdyo, yapımlarını hiçbir şekilde teste sokmadan PC'ye veya konsollara uyarlamaya çalışıyor. BugBear'ın söylediğine göre ise "Oyun ne zaman konsolda oynarken eğlenceli olursa, o zaman çıkacak."

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 19:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2018 02:39
Konsollar donanım olarak ziyadesi ile dar bir segmentte olduğu için oyun yapmak zor. Ama bilinci bulanık oyun yapımcıları PC konusunda da barbarca ve kaba bir zihniyetle hareket ederek resmen oyunları fırından pişmeden çıkarılan bir yemek edası ile sunarak oyuncuları zora soktukları da bir gerçek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2018 18:10
İyi para yoktu zaten. Forza 4 baya idare eder.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wreckfest'in PS4 ve Xbox One versiyonları yine ertelendi
İlginizi Çekebilir