Xbox Game Pass aile paketi testlere başladı

Alparslan Gürlek 5.08.2022 - 11:42
Xbox Game Pass aile paketi Ultimate üyeleri için İrlanda'da ve Kolombiya'da test edilmeye başlandı. Üyelik 4 kişiye kadar paylaşılabiliyor.

Xbox Game Pass aile paketi test ediliyor. Aile planı olarak geçen bu yeni sistem, aile üyelerinizle üyeliğinizi paylaşabilmenize olanak sağlayacak. İrlanda ve Kolombiya'daki kullanıcılar tarafından test edilmeye başlanan bu özellik, üyeliğin dört kişiye kadar paylaşılabilmesini sağlıyor. Ancak şimdilik diğer bölgelerde testlere katılmak mümkün değil.

Xbox Game Pass aile paketi ile üyeliğini dört kişiye kadar paylaşabilirsiniz

Bu yeni özellik şimdilik İrlanda ve Kolombiya'da denenebiliyor. Xbox Game Pass Ultimate için tasarlanan bu yeni planı aylık ya da yıllık olarak satın alan oyuncuların, üyeliğini dört kişiye kadar paylaşabileceği anlamına geliyor. Ancak bazı öngörülere göre bu planın Xbox Game Pass Ultimate'den daha pahalı olması bekleniyor.

Xbox Game Pass aile paketi testlere başladı

Normal plandan bu tarifeye geçildiğinde, eski üyeliğinizden kalan süre, parasal değeri hesaplanarak yeni planınıza eklenecek. Yani aile planına geçerken eski planınızdaki süre paraya dönüştürülüp -yeni planda kaç gün ediyorsa- aile planına eklenecek. Yeni aile planını detaylıca anlatan Xbox blog yazısında şöyle örneklendirilmiş:

"Örneğin, tam bir aylık Ultimate, bu plan için 18 günlük üyeliğe dönüştürülecek. Bu şekilde, dönüşüm sonrasında mevcut aboneliğinizde kalan değerin hiçbirini kaybetmeyeceksiniz. Kullanıcılar, önceki üyeliklerine dönmeden önce yeni üyeliklerinin süresinin dolmasını beklemelidir."

Bu hesaplamaya bakarsak, Xbox Game Pass Ultimate 45 Türk Lirası ve muhtemelen bu yeni aile planı da 75 TL fiyatıyla karşımıza çıkacak. Yeni özelliğin diğer bölgelerde ne zaman test edilmeye başlanacağı konusunda herhangi bir bilgi yok.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 00:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2022 12:04
gamepass vs Psn savaşları kızışacak.
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2022 15:41
psn gamepassle savaşamaz ancak tükürük atar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2022 13:29
Yeni uyelik planlamari ve yeni fiyatlandirmalar icin activision aliminin tamamlanmasi, oyunlarin gamepass e entegre edilmesi bekleniyor. Elimizi cabuk tutalim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Game Pass aile paketi testlere başladı
İlginizi Çekebilir