Xbox konsol özel oyunu Death's Door inceleme puanları aşırı olumlu

Eren Eroğlu 21.07.2021 - 13:04
Bir Xbox konsol özel oyunu olan Death's Door çıkışından bu yana olumlu inceleme yağmuruna tutuldu! Oyunun puanları oldukça yüksek.

Bağımsız bir stüdyo olan Acid Nerve tarafından geliştirilen ve yayıncılığını Devolver Digital'in üstlendiği Death's Door dün (20 Temmuz 2021) Xbox One, Xbox Series X|S, Windows Store ve Steam için çıktı. Xbox konsol özel oyunu olarak çıkan Death's Door aldığı aşırı olumlu incelemeler ile herkesi şaşırttı. Oyun Xbox One tarafında Metacritic'ten 92 puan alırken, Xbox Series X|S'den 87 ve PC tarafında ise 86 puan aldı.

Xbox konsol özel oyunu Death's Door inceleme puanları aşırı olumlu

Parlak kılıca sahip bir kargayı kontrol ettiğimiz oyunda yaratık ve yarı tanrılardan oluşan geniş düşman yelpazesi ile mücadele ederken yakın dövüş silahları, oklar ve büyü kullanıyoruz. Her geçen dakikada karakterimizi ve yeteneklerimizi geliştirerek daha da güçlendiğimiz Death's Door'un aldığı inceleme puanları oldukça yüksek. 20$'lık fiyatı ile dün çıkan oyunun Xbox ve Steam mağazasında ülkemize özel fiyatlandırma bulundurması da oldukça sevindirici. Oyun Xbox mağazasında 56,25TL'iken Steam tarafında ise 50TL. Death's Door, bir Xbox konsol özel oyunu olsa da henüz Xbox Game Pass'e gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyor; fakat ileride gelme olasılığı oldukça yüksek.

Xbox konsol özel oyunu Death's Door inceleme puanları aşırı olumlu

Grafikler her ne kadar oldukça hoş ve tatlı gözükse de oyunun içerisinde keşfedilecek kasvetli bir dünya ve açığa çıkarılacak bir sürü sır yatıyor. Ayrıca oyunda souls-like yapımlardan esinlenilmiş mekaniklerde bulunuyor. Death's Door bizlere ortalama 6 saatlik fakat dolu dolu bir macera sunan oldukça kaliteli bir yapım olarak karşımıza çıkarken, aldığı övgüler ile herkesi oldukça şaşırtmış bulunuyor. Oyunun çıkış fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overaged
Overaged 25.07.2021 21:39
Amma boş yapılmış yorumlarda arkadaş yaa. Xbox kendi açıkladı Xbox için çıkaracağımız tüm oyunlar PC yede çıkacak diye. Daha neyini tartışıyorsunuz? Adamlar bu durum için yeni terim üretmiş işte. Eski anlamda exc. oyun yok Xbox da. Exc dedimi sadece konsol olarak sadece Xbox da olacak diye anlayacaksınız. Bu kadar basit. PC ye çıkmayan Xbox oyunu olmayacak ki. Her oyunda bunu mu tartışacak siniz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2021 15:49
Oyunun kendi videosunda Xbox + PC yazıyor. Tanıtıldığı reveal trailer videosunda Xbox One / Xbox Series X|S / Steam diye belirtilmiş. Hiçbir yerde Xbox Console Exclusive diye bir ibare yok. Yabancılar bir şeye bişi diyor diye doğru olacak diye bi kaide yok. Özel oyun tabirini kullanmak yanlış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 14:54
Şu tartıştığınız konuda açın bir başka haber kaynaklarının nasıl yazdığına bakın. Tahminimce yazar arkadaşta, haberi yapmadan önce başka yabancı kaynaklardan yararlandı. Şuan baktığım çoğu haber kaynağı da oyunu "Xbox Exclusive" olarak haber yapmış. Örnek olarak WindowsCentral'a bakabilirsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 10:57
Kelime oyunu yapıyorsunuz, hem Xbox yetkileleri hem siz editörler! Konsol özel oyunu diye saçma bir kelime oyunu ile kıvırmayın! "Konsol özel" deyince insanın aklına ilk olarak bir platforma özel manası gelir. Bu oyun çoklu platformdur. NOKTA!
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 11:16
e şimdi senin mantığına göre Days Gone ve Horizon Zero Dawn playstation konsol özel oyunu değil o zaman hocam?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 00:38
Baya iyi oyun bu arada
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox konsol özel oyunu Death's Door inceleme puanları aşırı olumlu
İlginizi Çekebilir