Hitman geliştiricisi yeni bir Xbox özel oyunu geliştiriyor

Alparslan Gürlek 30.04.2021 - 16:20
Gelen raporlar Hitman serisinin geliştiricisi IO Interactive'in 'ejderha temalı' yeni bir Xbox özel oyunu geliştirdiğini bildiriyor.

Gelen söylentilere göre Hitman serisinin geliştiricisi IO Interactive, Xbox Game Studios çatısı altında yayınlanacak yeni bir Xbox özel oyunu geliştiriyor. Rapor, ekibin Xbox için ejderha temalı bir özel oyun üzerinde çalıştığını bildiriyor.

Hitman geliştiricisinden yeni Xbox özel oyunu gelebilir

Windows Central Gaming tarafından yayınlanan bir video, Hitman geliştiricisinin, bildirildiğine göre Xbox Game Studios başlığı altında yayınlanacak olan yeni bir "ejderha temalı IP" üzerinde çalışmak için Microsoft ile birlikte çalıştığını öne sürüyor.

Rapor, IO Interactive CEO'su Hakan Abrak'In GameIndustry.biz röportajına atıfta bulunuyor ve ekibin önceden duyurulmuş bir James Bond oyununun yanı sıra başka projeler üzerinde de çalıştığını doğruluyor.

Abrak röportajda "Çok fazla ayrıntıya girmeden, aktif olarak üzerinde çalıştığımız üçüncü bir evrenimiz var, bu biraz farklı ve kesinlikle bir aşk çocuğu" demişti. "Bu, çekirdek çalışanlarımızın, deneyimli kadromuzun bir süredir hayalini kurduğu bir şey."

Windows Central Gaming'den Jez Corden, Microsoft'un ve IO'nun bir süredir ejderha temalı bir IP'yi tartıştıklarına dair kanıtları olduğunu ve Abrak ile yapılan bu röportajın projenin şu anda devam ettiğini öne sürdüğünü tweetledi. Ayrıca bu durum Xbox Game Studio haberlerini bildirme konusunda uzmanlaşmış Twitter kullanıcısı "Kobrille" tarafından da doğrulandı.

Hitman geliştiricisi yeni bir Xbox özel oyunu geliştiriyor

Abrak röportajının yayınlandığı gün, Kobrille şöyle bir tweet attı: "Bazen oyun haberleri yüzeysel olarak sıkıcı görünebilir, ancak aslında hırslı bir şeyin başlangıcı olan ve Xbox ile doğrudan bağlantısı olan oyun haberleri var. Bu "bazen anı" bu hafta gerçekleşti."

Windows Central Gaming'in raporu üzerine Kobrille "Bu işin çılgınca olduğunu tahmin ediyorum. Henüz çok erken, önümüzde yıllar var fakat heyecan verici" yazdı. Abrak geçtiğimiz günlerde IO Interactive'in eski ana şirketi Square Enix'ten ayrılmasının ardından bir dizi "gerçekten çekici" satın alma teklifi geldiğini söyleyip, nihayetinde tek başına gitmeyi seçtiğini belirtmişti.

Xbox özel oyunu olacağı bildirilen ejderha temalı IP'nin yanı sıra, IO şu anda Project 007 adıyla resmi olarak bir James Bond oyunu üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda yakınlarda İspanya'da kurduğu yeni stüdyosunu da duyurmuştu.

Bakınız: IO Interactive Barselona stüdyosunu duyurdu

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 12:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2021 23:54
vaayy mükemmel haber.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hitman geliştiricisi yeni bir Xbox özel oyunu geliştiriyor
İlginizi Çekebilir