Xbox Live isim değiştirdi, Xbox Network oldu

Alparslan Gürlek 23.03.2021 - 12:57
Microsoft Xbox Live hizmetinin adını değiştirdi. Hizmetin yeni adı Xbox Network olacak ancak hala çevrimiçi oyunlar için Gold aboneliği gerekecek.

Microsoft uzun süredir piyasada olan Xbox Live hizmetinde isim değişikliğine gidiyor. Şirket hizmetin yeni adının Xbox Network olduğunu ve bu değişimin arkasındaki sebebi açıkladı. Microsoft'a göre bu isim değişikliğinin yapılmasının sebebi Live ve Live Gold hizmetini birbirinden ayırmak, ayırt edebilmek.

Xbox Live yeni adıyla Xbox Network olarak geliyor

Bir Microsoft sözcüsü Xbox Live'ın isim değişikliğinin arkasındaki kararı açıkladı. Basitçe normal ve Gold aboneliklerinin birbirinden ayırt edilmesini sağlamak için yapılan bu isim değişikliği, duyurulmadan önce Xbox kullanıcıları tarafından fark edilmişti. Şimdi de tamamen bir isim değişikliğine gidiliyor ancak hala çevrimiçi oyunları oynamak için XLG aboneliğinizin olması gerekiyor. Artık hizmet Xbox Network adıyla kullanılabilecek.

Peki nedir bu Xbox Gold üyeliği?

Xbox Live Gold, Microsoft'un uzun süredir piyasada olan çevrimiçi bir abonelik hizmetidir. Aylık 9,99 dolar, Türkiye fiyatı ile de 29,99 TL karşılığında edinebileceğiniz bu hizmet, çevrimiçi oyunlara ve "Games With Gold" aracılığıyla her ay bazı ücretsiz oyunlara erişmenizi sağlıyor. Tabi şimdilerde bunun için farklı bir seçeneğiniz de mevcut, şirket son zamanlarda elini oldukça güçlendirdiği abonelik servisleri alanında birçok farklı seçenek sunmaya devam ediyor. Şunu da belirtelim, artık Fortnite gibi ücretsiz oyunları çevrimiçi oynamak için Gold aboneliği gerekmiyor.

Xbox Live isim değiştirdi, Xbox Network oldu

Gold üyeliğinizi 1 dolar karşılığında Game Pass Ultimate'e yükselterek hem Game Pass kütüphanesine hem de EA Play'e ulaşmanız da mümkün. Bu anlamda Xbox kullanıcılara oldukça geniş seçenekler sunuyor. Bildiğiniz gibi şirketin son zamandaki stratejisi Türk oyuncular için oldukça büyük önem arz ediyor.

Son haberlerde Microsoft'un sesli ve yazılı sohbet yazılımı Discord'u satın almak için görüşmelerde olduğundan bahsetmiştik. Bethesda gibi oyun sektörünün sevilen geliştiricilerini bünyesine katmaya devam eden şirket, platformları arasındaki sosyal etkileşimi de artırmak istiyor gibi görünüyor. Öyle ki bu satın alımın gerçekleşmesi durumunda PC, Xbox ve xCloud platformlarından oyun oynayan kullanıcılar birbiriyle etkileşimde olabilecekler. Ancak şimdilik resmi bir duyuru olmadığından bu bir ihtimal olarak varlığını koruyor. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi alt hemen alt tarafta yer alan yorumlar kısmında bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir:
Xbox Game Pass'e eklenen son oyunlar
Nintendo ve Microsoft dostluğu

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Live isim değiştirdi, Xbox Network oldu
İlginizi Çekebilir