Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde yapılan tüm duyurular

Eren Eroğlu 30.09.2021 - 17:15
Bugün düzenlenmiş olan Tokyo Game Show 2021 etkinliğinin katılımcılarından bir tanesi olan Xbox, bazı yeni duyurulara imza attı.

Bugün - 30 Eylül 2021 - içerisinde düzenlenmiş olan Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde, bazı yeni duyurular ile karşılaşmış bulunuyoruz. Etkinlik içerisinde gerçekleştirilmiş olan duyurular, daha çok Asya kullanıcılarını ilgilendiriyor olsa da, bizleri ilgilendirebilecek bazı duyurular da gerçekleşti.

Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde yapılan tüm duyurular

xCloud yeni ülkelere yelken açıyor!

Xbox başkanı Phil Spencer ve Cloud Gaming Başkanı Kareem Choudhry, Xbox Game Pass Ultimate ile Xbox Cloud Gaming'in (Beta) yarından itibaren; Japonya, Avustralya, Brezilya ve Meksika olmak üzere dört yeni pazarda resmî olarak piyasaya sürüleceğini açıkladı. Henüz beta sürecinde olan ve ülkemizde bulunmayan xCloud teknolojisi, artık toplamda 26 ülkede bulunuyor.

Forza Horizon 5 | Sistem gereksinimleri

Dünyanın en popüler yarış oyunu serilerinden bir tanesi olan Forza Horizon'un yeni oyunu Forza Horizon 5'in sistem gereksinimleri açıklanmış bulunuyor. 9 Kasım 2021'de Xbox One, Xbox Series X|S ve Microsoft Windows için piyasaya sürülecek olan yapım, çıkar çıkmaz Xbox Game Pass kütüphanesine (Konsol, bilgisayar ve bulut) de dâhil olacak. Forza Horizon 5 sistem gereksinimleri hakkında daha detaylı bilgi için, ilgili haberimize ulaşabilirsiniz.

Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde yapılan tüm duyurular

Yeni Xbox Game Pass oyunları

Xbox | Tokyo Game Show 2021 sunumunda, Xbox Game Pass'e eklenecek bazı yeni oyunlar da duyurulmuş bulunuyor. Back 4 Blood'un zaten çıkar çıkmaz sisteme ekleneceğini biliyor olsak da; Scarlet Nexus, AI: Somnium Files ve Mighty Goose gibi ilgi çekici yapımlar da sistemin kütüphanesine dâhil oluyor! Bandai Namco Entertainment'in oldukça sevilen oyunu Scarlet Nexus, an itibariyle, sistemin; konsol, bilgisayar ve bulut kütüphanesine dâhil olmuş durumda. Ayrıca Scarlet Nexus, bulut oyuncuları için dokunmatik kontrol desteğine de sahip.

Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde yapılan tüm duyurular

Yeni Back 4 Blood fragmanı

Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde, heyecanla beklenen ve co-op bir yapım olan Back 4 Blood'tan yeni bir fragman yayımlandı. İçerisinde, beğenilen Left 4 Dead serisinden geliştiriciler de bulunduran Back 4 Blood, Turtle Rock Studios tarafından geliştirilmekte. Warnes Bros Interactive Entertainment tarafından yayınlanacak olan oyun, 12 Ekim 2021'de çıkar çıkmaz Xbox Game Pass kütüphanesine dâhil olacak. Yaş kısıtlamasına sahip olan fragmana, buradan ulaşabilirsiniz.

Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde yapılan tüm duyurular

Bethesda'dan dil desteği duyurusu

Bethesda Game Studios'un yönetici yapımcısı Todd Howards, Starfield'ın Japoncaya yerelleştirileceğini, 300'den fazla aktör ve 150.000'den fazla diyalog hattını içeren dev yapımın, Bethesda tarihindeki en büyük çeviri projesi olacağını açıkladı. 11 Kasım 2022'de Xbox Series X|S ve Microsoft Windows için piyasaya sürülecek olan yapım, çıkar çıkmaz Xbox Game Pass'e dâhil olacak. Ayrıca Japonca dil desteğinin, Redfall'da da olacağı açıklandı. Maalesef, her iki oyun için Türkçe dil desteğinden herhangi bir bilgi yok.

Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde yapılan tüm duyurular

Diğer

Etkinliğin diğer kısımlarında, daha çok Japon oyun geliştiricileri ve Asya pazarına yönelik konuşulurken; Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinin sonuna gelinmiş gibi gözüküyor. Asya pazarına da önem veren Xbox tarafı, Japonya içerisindeki gücünü arttırmak istiyor gibi gözüküyor. Etkinliğin tamamına aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 00:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox | Tokyo Game Show 2021 etkinliğinde yapılan tüm duyurular
İlginizi Çekebilir