Xbox VR gözlüğü mü geliyor?

Ersin Kılıç 17.03.2021 - 12:15
Xbox Wireless Headset ayarlarında Xbox Series X konsolu için VR ibaresi, yani sanal gerçeklik ibaresi ortaya çıkmış durumda.

Gelen haberlere bakılırsa Xbox VR ya da Xbox Series X VR gözlüğünün düşük de olsa çıkma ihtimali bulunuyor. Microsoft bildiğiniz gibi harekete duyarlı sistemler konusunda oldukça deneyimli bir firma. Hem Xbox 360 hem de Xbox One için daha önce çıkan Kinect sistemleri her ne kadar beklenen başarıyı yakalayamasalar da sahip oldukları teknoloji ile büyük beğeni toplamışlardı. Özellikle farklı kullanımları ile birlikte Microsoft'un bu konuda benzersiz bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz. Fakat oyun desteğinin az olması, duyurulan projelerin gelmemesi derken Kinect teknolojisinin fişi de çekilmişti. İşte bu defteri kapatan Microsoft'un sanal gerçeklik gözlüklerine yönelmiş olabileceğini görüyoruz.

Microsoft, Xbox VR üzerinde çalışıyor olabilir

Microsoft geçtiğimiz günlerde Xbox Wireless Headset ürününü piyasaya çıkardı. İncelemeleri gelmeye başlayan bu kulaklık modeline baktığımızda düşük fiyatına rağmen büyük bir beğeni topladığını görüyoruz. İtalyan bir oyuncu ise bu kulaklık ayarlamalarını yaparken Xbox VR ibaresi ile karşılaşmış. IGN İtalya'nın yapmış olduğu haberde alınan bir hata mesajında VR ibaresi net bir şekilde gözüküyor.

Tabi ortaya çıkan bu hata mesajı sonrasında Microsoft bir açıklama yapmış durumda. Firma şu anda sanal gerçeklik gözlüğü üzerine bir çalışmalarının olmadığını belirtmiş ve çıkan hata mesajının lokalizasyon kaynaklı bir hata olduğu dile getirilmiş. Tabi ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözü aklımıza geliyor. Şu an için bu tarz bir çalışma olmasa da VR teknolojisinin Microsoft'un her zaman masasında olduğunu söylemek mümkün. Tabi bu projenin masadan çıkıp hayata geçip geçmeyeceği ise belli değil.

Xbox VR gözlüğü mü geliyor?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 13:20
Gözlük çıkarıcağnıza konsol donanımlarınızı oyunları gerçek hayat kalitesinde çalıştıracak bi sistem yada bi güncelleme getirin,,gözlük taksanızda gördüğnüz şey yine animasyon dünyası etkiliyici bi durum söz konusu değil yani,,
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 19:57
sonundaaa beeeeeeee sonunda
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox VR gözlüğü mü geliyor?
İlginizi Çekebilir