Yarım kalan TV dizileri: Bir türlü yeni sezon gelmedi

Murat Oktay 14.03.2021 - 17:39
Bekledim de gelmedin ikinci sezon... Belki de yıllarca izlediğimiz ama yarım kalan tv dizileri vakit kaybı mı, yoksa firmaların ihaneti mi?

Kimi TV dizileri bizleri ekran başına bağlıyor. Haftalık yayınlanan diziler, en heyecanlı noktasında, yeni bölümün ya da sezonun gelmesini beklesini beklerken bir anda "yarım kalan TV dizileri" arasında yerini alıyor. Bu can sıkıcı durum, geçtiğimiz yıllar içinde o kadar çok başıma geldi ki, alt alta sıralayalım dedik ama çılgın bir liste çıktı. Bilim kurgusundan, komedisine varıncaya kadar yok olan diziler bir çoğumuzu üzmüştür.

Yarım kalan TV dizileri

Yarım kalan TV dizileri içinde neler neler yok ki? My Name Is Earl'den Terminator: The Sarah Connor Chronicles'e kadar birçok yapım bulunuyor. Listemizde sizler için bu dizileri ve bildiklerimizi sebepleri ile sıralıyoruz.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Yarım kalan TV dizileri

Arnold Schwarzenegger'in baş rolünü aldığı Terminator filmlerini bilmeyen yoktur. Aynı konu üzerinden ilerleyen "Terminator: The Sarah Connor Chronicles", Terminator 2: Judgment Day'deki olayların sonrasını konu alıyor. Sarah ve oğlu John, Armageddon'u önlemek umuduyla bilgisayar ağı Skynet'i yok etmeyi planlıyor. Bu süreçte hükümetin gözünden uzak kalmaları gerekmekte. Onlara yardım için gelen robotun başarılı olması o kadar da kolay olmayacaktır.

Ocak 2008 ortasındaki ilk bölümünü 18 milyondan fazla kişi izlemişti. 2. sezona gelindiğinde final bölümünü 3.56 milyon kişi izleyince kıyameti durduramadan dizinin sessizce fişi çekildi.

The Secret Circle

Yarım kalan TV dizileri

İlgi ile izlemeye başladığım dizilerden biri olan "The Secret Circle", TheCW Network tarafından reytinglerinin prodüksiyon maliyetlerini karşılayamaması nedeniyle iptal edildi. Pek çok hayranı, dizinin nerede ise 10 yıl önce iptal edilmesine rağmen 2. sezonunun devam etmesini istiyor.

Dizinin son bölümünde dört yeni, gizemli karakter şehre doğru gidiyor gibi görünüyordu. Hikayelerini ikinci sezonda öğreneceğimizi düşündüğümüz bu karakterlerin kim olduklara dair ne yazık ki hiçbir fikrimiz olamadı.

Yarım Kalan TV Dizileri: Kyle XY

Yarım kalan TV dizileri

Seattle'da yaşayan bir aile, yıllar önce yapılan gizli bir insan klonlama deneyinin sonucu olarak, gizemli ve psişik yeteneklere sahip olduğunu öğrendikleri unutkan bir genci (Dallas) yanlarına alırlar. Aile, Kyle'a öfke, neşe ve sevgi gibi insani davranışları öğretmeye yardımcı olur ve onu, Kyle'ı kendi kötü amaçlar için kullanmak isteyenlere karşı korur.

Bilim kurgu serisi olan Kyle XY de yarım kalan tv dizileri arasında yerini aldı. Bugün yayınlanmış olsa muhtemelen çok daha uzun süreli bir dizi olabilirdi. Ancak 3. sezonun ardından, ABC, kimi haber kaynaklarına göre, dizi düşük reytinglerden ötürü iptal edildi.

Lois and Clark: The New Adventures of Superman

Yarım kalan TV dizileri

Superman ne olursa olsun izlenen yapımlara sahip bir film serisi. Üstelik film serisinin oldukça popüler olduğu bir dönemde çekilen dizi, ne yazık ki ilk dört sezonun ardından sessiz sedasız bir şekilde iptal edildi. Çok nüyük ihtimalle Clark Kent karakterini canlandıran Dean Cain'in, karaktere asıl görünümünü kazandıran Christopher Reeve kadar başarılı bir performans sergileyememesinden kaynaklı olarak iptal edildi.

Rome

Yarım kalan TV dizileri

Bize, geniş kadrolu ve önemli oyuncuları olan dizilerin de iptal edilebildiğini gösteren en önemli örneklerden biri olan Rome, prodüksiyon maliyeletlerini karşılamayan yapımlardan biri oldu. HBO'nun çok güçlü olduğu dönemde iptal edilmesi de hep kafalarda soru işareti bıraktı. Aynı dönemde yayınlanan Lost dizisin gölgesinde kaldığı da düşnebiliriz.

Agent Carter

Agent Carter

Marvel'in önemli karakterlerinden biri olan Agent Carter, iki sezonun ardından sessiz sedasız bir şekilde iptal edildi. Elbette bunun sebebini görmek çok zor değil. Dizi, Ajan Carter'ın, II.Dünya Savaşı ve Kaptan Amerika sonrasında SHIELD'ın nasıl kurulduğunun hikayesini anlatıyordu. Maalesef şov çok fazla takipçi toplamadı ve ABC, Atwell'in farklı bir dizide oynamasını istediğine karar verdi. Bu sebeple Ajan Carter, ikinci sezondan sonra iptal edildi. Ayrıca dizinin geçtiği ortamlar, sıkı Marvel takipçilerini rahatsız etmişti. Hali ile izlenme skorları düşük olan yapımın da yayından kaldırılması işten bile olmadı.

V

V TV Serisi

Baş rolünde, Deadpool'dan tanıdığımız, Wade'in sevgilisi Vanessa'yı da canlandıran Morena Baccarin'in güzelliği diziyi kurtarmaya yetmedi. Zira 2. sezonun ardından iptal edilen yapımlar arasına katıldı. V, iki sezon boyunca hikayeyi oluşturdu. Tam V'nin ana planının ne olduğu konusunda bir fikir edinmeye başlamıştık ki herhangi bir sonuca varamadan iptal edildi. Zamanının, televizyondaki en büyük görsel efekt sunan programlarından biriydi. Ancak yapım maliyetlerini çıkartacak kadar yüksek reyting almıyordu.

Yarım Kalan TV Dizileri: Hannibal

Hannibal

Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne gibi yıldızların yer aldığı Hannibal, sadık kitlesi olmasına rağmen, üçüncü sezonda iptal edildi. NBC'nin seri katil dramasının iptal edilmesinin sebebi, diğer yapımlardan çok farklı değildi. Gösteri çok düşük reytingler alıyordu. Nihayetinde, proje üçüncü sezonun ardından yarım kalan tv dizileri arasında, tozlu raflara kaldırıldı.

Reaper

Reaper

Bir komedi dizisi olan Reaper'ın, oldukça güzel kurgulanmış bir yapısı bulunuyor. Yapım, ailesi için ruhunu şeytana satan bir adam hakkındaydı. Tabii sonuç olarak da onun için işler pek iyi ilerlemiyordu. Zira, cehennemden kaçan diğer ruhları yakalaması için şeytana yardım etmesi gerekiyordu. Son derece eğlenceli ilerleyen hikaye, 2007-2008 yılları arasında gerçekleşen, Amerikalı yazarların grevine denk geldi. Ne yazık ki sadece on bölüm çekildi.

Angel

Angel

Beşinci sezonun ardından, yapımcı/dağıtımcı firmalar arasındaki güç şavası, dizinin iptal edilmesine sebep oldu. Angel, dizinin son bölümünde, iblislere ve ejderhalara karşı savaşmaya hazır hale gelmişti. Son bölümde Angel'ın kılıcını sallarken bir bilinç kaybı yaşayor. Dizi de tam bu noktada iptal edildi. Angel'a ne olduğu ise hala bir muamma.

Unutmadan; Angel dizisi, Buffy: The Vampire Slayer dizisi'den çıkmıştır. Her iki karakterin de ara ara birbirlerinin dizilerinde yolları kesişiyor. (Sevgili "MK Okuru"na düzeltmesi için teşekkürler)

Yarım Kalan TV Dizileri Bonus: ALF

Alf

Alf'i bilmeyen yoktur. İlk sitcom'lardan biri olan Alf'in finali oldukça üzücü ve sonuçsuz bir şekilde geldi. Uzun süredir gözlerden uzakta yaşamayı beceren uzaylı dostumuz polisler tarafından yakalandığında dizinin iptal haberi de gelmişti. Muhtemelen en kötü finallerden biri olarak tarihte yerini aldı. Daha sonra konuyu açıklamak için bir film çekilmişti. Ne yazık ki bu filme, orijinal dizi kadrosundan kimse katılmadı.

İptal edilen diziler vakit kaybı mı?

Dizi seyretmek için ayırmanız gereken vakit hayatmızında önemli bir süreç alıyor. Sezon başına 12-13 bölüm izleyip, bir sonraki sezonu iple çeken bizler, kimi zaman hiçbir açıklama bile olmadan iptal edilen yapımlar ile büyük hayal kırıklıkları yaşayabiliyoruz. Diğer yandan dizi tamamen bittiğinde izlemek ise oldukça mantıksız. Sonuçta günün teknolojisinin altında kalabiliyor ya da zaten hakkında biri spoiler yemiş oluyorsunuz. Dilimizde bunun karşılığı olan çok güzel bir deyim var. Burada yazmam doğru olmayacak belki ama "değnek" dediğimde bir çoğunuz da bileceksiniz. (Yorumlarda yazmayın, onaylamam :) ) Geldiğimiz durumu çok iyi anlatıyor.

Ben bir diziye başlamak için genelde üçüncü sezonunun da hazır olmasını  bekliyorum. Üç sezon gelen dizilerin devam etme olasılığı genelde daha yüksek oluyor. Dikkat ettiyseniz, genelde iptal edilen dizilerin sadece ilk iki sezonu oluyor. O yüzden spoiler yememek için biraz çaba sarf etmemiz lazım. Muhtemelen üçüncü sezonu çıkmış olan dizileri seyretmenin mantıklı olduğunu da göreceksiniz.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 12:44
Bu listede kaliteli olup yarim kalan olan dizi sayisi cok az ilk olarak ROME Hannibal ve Agent carter geri kalanlari siradan isler
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 17:06
Agent carter yarım kalmadı iptal edildi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 00:10
My Names Earl
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 19:08
"Unutmadan, Buffy: The Vampire Slayer dizisi de Angel'dan çıkmıştır. Her iki karakterin de ara ara birbirlerinin dizilerinde yolları kesişiyor."

Aslında Angel Buffy dizisinin spin-off'u olarak başlamıştır. Şahsen Angel Buffy'den kat ve kat kaliteli bir yapımdır.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 20:21
Kusura bakma. Ters aklımda kalmış. Senin de belirttiğin gibi düzeltiyorum yazıyı.

- oktay1
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2021 18:19
Sense8'de bu listede yer alabilir.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 17:59
Sense8'in başını başka bir projeye bütçe açabilmek için yediler. Malum dizi 8 farklı ülkede çekiliyordu ve bütçeleri de deli gibi yüksekti. O yüzden erken final yapıp 6 sezon planlanan dizinin başını yaktılar.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 11:42
sense8 final gibi oldu ama
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 09:47
sense 8 final yaptı
oktay1
oktay1 15.03.2021 01:30
Bak onu doğru söyledin. Unutmuşum :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2021 12:28
Hannibal'ı izlemeyen varsa mutlaka izlemeli. Seri katil psikolojisini ve karamsar havasını mükemmel şekilde yansıtmışlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yarım kalan TV dizileri: Bir türlü yeni sezon gelmedi
İlginizi Çekebilir