Yaşasın John Williams, yaşasın müzik

Mine Turgay 23.12.2013 - 19:51
John Williams'ın melodileri İstanbul'da yankılandı
Geçtiğimiz cumartesi sabahı gerçekleşenleri kısaca geçeyim. Evde bir hafta hasta yatmanın cinnet hali, teknoloji bağımlılığımla birleşince çıkan sonuç, sosyal medya canavarlığı tabii ki. İşe yaramadığını söyleyemem Zorlu PSM'nin Facebook sayfasında John Williams ismini görmemi sağladı. Peki etkinlik ne? Gözlerim yuvalarından çıkacak gibi oldu. Akşam Londra Konser Orkestrası, John Williams'ın film müziklerini seslendirecekti. Ne yani, ben evimde öyle armut armut otururken, diğer yakada sevdiğim müzikleri canlı canlı başkaları mı dinleyecekti, yo buna izin veremezdim.

Yaşasın John Williams, yaşasın müzik
Akşam saatler 20.30'u gösterdiğinde PSM'nin kapısında hazırdım. İlk defa geldiğim mekandan etkilenmedim değil doğrusu. 2262 kişinin aynı anda performans izleyebildiği ve akustiği ile dinleyiciyi mutlu eden ana tiyatro, görüntüsüyle de göz dolduruyordu.

Yaşasın John Williams, yaşasın müzik
Heyecan dorukta
Program elimde tekrar tekrar okuyorum. Star Wars ve Indiana Jones favorilerim. Listede bilmediğim eser olmadığını görünce epey sevindim. İçimdeki seste durmadan eşlik edebilecek, daha ne olsun?

Yaşasın John Williams, yaşasın müzik
Önce orkestra, ardından sempatik İngiliz şefimiz Anthony Inglis yerine geçti, batonunu eline aldı. Ta daaaa!! İlk notalar duyuldu.

Sahne ve lazer ışıkları filmin konusunun geçtiği yerlere götürüyordu.  Benim için sadece müziği duymam yeterli  ama Jaws'ın ana temasını dinlerken, denizin maviliklerini karşımda görüp, gerilmek ve kaçınılmaz sonda etrafın kırmızıya dönmesi güzeldi. Kesinlikle eğlenceli.

Yaşasın John Williams, yaşasın müzik
Finalde ise Star Wars seslendirilirken çıkan ateşler, havai fişekler müziğin yarattığı etkiyi iyice taçlandırdı. Şefin Harry Potter'ın müziğini yönetirken batonunu sallayıp "Expecto Patronum" diyeceğini sandım. Hey Antony, bir sonraki performansında denemelisin hem ruhemicileri de başından savarsın.

Yaşasın John Williams, yaşasın müzik


Akşamın sonunda bana kalan yüzümdeki koca gülümseme oldu.

Yazdıklarımı hala okuyorsanız konu ilginizi çekiyor demektir. O halde öğrenci olanlarınıza güzel bir haber. İzlemek istediğiniz performansın olduğu gün saat 10.00 ile 12.00 arası giderseniz limitli öğrenci biletlerini 20 TL'den alabileceksiniz.

Yaşasın John Williams, yaşasın müzik
Müzik ve gücü her zaman yanınızda olsun! Hadi bugün sizde benim gibi John Williams günü ilan edin. 
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yaşasın John Williams, yaşasın müzik
İlginizi Çekebilir