Yeni Apple ürünler duyuruldu

Murat Oktay 9.03.2022 - 11:07
Sessiz bir şekilde duyurulan yeni Apple ürünler, fiyat olarak ucuz, performans olarak daha güçsüz cihazları sunuyor.

On binlerce liralık fiyat etiketlerine rağmen, hala sayıca oldukça yüksek adetlerde satan Apple telefonlara üç, tabletlere bir yeni model eklendi. Yeni Apple ürünler, daha alt segmentte yer alıyor.

Yeni Apple ürünler duyuruldu

Firma dün gece gerçekleştirdiği yayın ile yeni Apple ürünlerini duyurdu. Geniş bir skalada yer alan ürünler, Apple TV+ programlarından iMac bilgisayarlara kadar farklı alanlarda oldu. İşte etkinlikte duyurulan tüm ürünler ve detayları.

Apple TV+ Friday Night Baseball

Apple'ın yayın platformu, her cuma akşamı iki baseball karşılaşmasını sunacak. Bu Apple'ın canlı spor müsabakalarına ilk girişi. İlerleyen dönemlerde farklı spor alanlarında da canlı yayınlar yapabileceğini gösteriyor.

Yeni Apple ürünler duyuruldu

iPhone SE 5G

Apple'ın iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modellerine yeni bir de iPhone SE katılıyor. Apple'ın en düşük fiyatlı akıllı telefonunun en yeni sürümü, iPhone 13'ün A15 Bionic çipi de dahil olmak üzere performans yükseltmeleriyle birlikte geliyor.

Yeni SE, hem ön hem de arka daha dayanıklı cam ve AI destekli kamera güncellemelerinin çoğu dahil olmak üzere geçen yıl iPhone 13 ile gelen birçok yükseltmeye sahip.

Ürün üç farklı renkte geliyor: beyaz (yıldız ışığı), siyah (gece yarısı) ve kırmızı. Ayrıca üç farklı boyutta depoalama alanı sunacak: 64GB, 128GB ve 256GB. iPhone SE 429 dolardan başlıyor ve ilk kez 5G'yi de destekleyecek.

Yeni Apple ürünler duyuruldu

iPad Air

Eylül 2020'de iPad Air'e yapılan son güncelleme, popüler tablet için biraz tasarım revizyonuydu. Çerçeveleri küçültülmüş, iPad Pro ile aynı yuvarlak köşeler ve yivli kenarlar, güncellenmiş bir şarj bağlantı noktası (USB-C), güç düğmesinde Touch ID ve güçlü bir A14 Bionic yongası vardı.

iPad Air'in yeni modeli, mevcut uzay grisi, yıldız ışığı, pembe ve mor renklerine eklenen yeni bir mavi modelle, öncekinden daha fazla renge sahip olacak. Yeni iPad, Wi-Fi modeli için 599 ABD Doları ve sim kartlı model için 749 ABD Doları'ndan başlayan fiyatlarla 64 GB ve 256 GB depolama özelliğil ile satışa çıkacak.

Yeni Apple ürünler duyuruldu

M1 Ultra Çip

Apple, geliştiricilerin M1 Ultra çipi için dört kata kadar daha hızlı olduğunu vurguluyor. Bu da daha hızlı ön izleme ve akış anlamına geliyor.

M1 Ultra, 2.5 TB/sn bant genişliği kullanan UltraFusion adlı çoklu kalıp mimarisini kullanır. 114 milyar transistör bulunduran işlemci, M1'den 8 kat daha hızlı. Bellek bant genişliği ise 800 GB/sn. 128 GB'a kadar birleşik bellek destekleyen M1 Ultra'da 20 çekirdekli CPU ve 64 çekirdekli GPU bulunuyor. Ayrıca güç tüketimi konusunda da endüstri lideri bir performans vaat ediyor.

Yeni Apple ürünler duyuruldu

Mac Studio

Yeni Mac Studio, havalandırma ve büyük bir soğutma sistemiyle dolu. Altı adet Thunderbolt 4 bağlantı noktasına sahip ve dört adede kadar Pro XDR monitörü bir arada çalıştırabilirsiniz. Giriş seviyesinin fiyatı 1.999$ olarak belirlenmiş. Ayrıca bu üründe çok fazla geri dönüştürülmüş parça da kullanılmış. Ana karttaki lehimler ve karton kutusu gibi.

Mac Studio

Studio Display

27 inç 5K Retina ekran, 24 inç iMac ile aynı iPad benzeri profile sahiptir. Giriş seviyesi iPad'dekiyle aynı olan bir A13 Bionic çip içerir, böylece yerleşik 12 megapiksel web kamerası, ayrıca birden fazla mikrofon, altı adet hoparlür ve biri Thunderbolt olmak üzere dört adet USB-C yuvasına sahip. Yükseltilip alçaltılabilen bir standı olan üründe temel olarak, yansıma önleyici Nano yüzey ekran bulunmuyor. Temel fiyat 1.599$'dır.

Studio Display

Etkinliği aşağıdaki videosundan ya da Apple Youtube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.

Yeni Apple ürünler piyasaya çıkış için gün sayıyor. Ğlkemizde tam olarak ne zaman satışa çıkacağını bilmiyor olsak da, Amerika'da bu hafta sonundan itibaren raflara girmiş olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 06:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Apple ürünler duyuruldu
İlginizi Çekebilir