Sam Raimi yeni bir Darkman filmi ile karşımıza çıkabilir

Emir Özkayalar 8.05.2022 - 16:15
Sam Raimi’nin yarattığı ve yönettiği Darkman filmi, yeniden beyaz perdeye gelebilir. Ünlü yönetmen yeni proje için açıklama yaptı.

Son zamanlarda Hollywood’da bir çizgi roman uyarlaması dönemindeyiz. Bundan önce Hollywood, çizgi roman uyarlamalarına bu kadar sıcak bakmıyordu. Bunun yerine kendi süper kahramanlarını yaratarak piyasaya sürüyordu. Darkman filmi bunlardan birisi.

Darkman, ünlü yönetmenimiz Sam Raimi tarafından yaratılmış bir karakter. Çıktığı dönemde büyük ilgi görmüştü ancak bu ilgiden sonra derin bir sessizliğe gömülerek tarihin toz sayfalarında yerini aldı. 

Yeni Darkman filmi ne zaman çıkacak?

80’li ve 90’lı yıllardaki Hollywood’a bakacak olursak. Bizleri; Robocop, Meteor man, Toxic Avanger ve Darkman gibi isimler karşılıyor. Peki bu Darkman nedir? Ne gücü yahut özelliği vardır? İlk olarak 1990 senesinde çıkan ve Sam Raimi’nin yönettiği film geniş kitlelerce beğenildi.

Yeni bir Darkman filmi yolda

Darkman bir bilim adamıdır. Kendisi laboratuvarında deneysel bir cilt projesi üzerine çalışırken, gangsterler tarafından çıkarılan bir yangın neticesinde yüzünü kaybeder. Bunun ardından karakterimiz, üzerinde çalıştığı cildi kullanarak kılık değiştirir ve kendisine bunu yapanlardan intikam almaya çalışır. 

Darkman markasının yaratıcısı Sam Raimi, TheWrap’e verdiği demeçte, filmi üreten firma olan Universal Pictures ile görüştüğünü dile getirdi. Filme hali hazırda bir yapımcının atanmış olduğunu söyledi. “Hikâyeyi henüz duymadım yahut içine girmedim çünkü başka filmlerle çalışıyordum.

Ancak bence güzel bir haber” diye ekledi. İlk filmde Darkman rolünü Liam Neeson canlandırmıştı. Kendisine Neeson’ın oynayıp oynamayacağı sorulduğunda ise, “kendisi ile görüşülüp görüşülmediğini bilmiyorum. Ancak oynaması inanılmaz olurdu” dedi. Film henüz resmi olarak duyurulmadı. İlerleyen günlerde bekleyip göreceğiz.  

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 12:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni bir Darkman filmi yolda
İlginizi Çekebilir