Yeni Call of Duty oyunu geliştirme aşamasında

Batuhan İnce 7.02.2020 - 10:01
Activision, 2020 yılında çıkacak yeni Call of Duty oyunu duyuruldu. Oyunun resmi ismi ve yapımcısı henüz gizliliğini koruyor.

Yeni Call of Duty oyunu, Activision'ın yatırımcıları ile yaptığı son görüşmede duyurdu. Neredeyse her sene yeni oyunu çıkan seri için bu bir gelenek haline gelmiş olsa da bu sene, eskisinden farklı olarak yeni Call of Duty oyununun geliştiricisi gizli bırakıldı.

Activision CEO’su Coddy Johnson, serinin yükselmek için hiç bu kadar güzel bir konuma gelmediğini belirtirken daha fazlasının da yolda olduğunu söyledi. Geçen yıl çıkardıkları Modern Warfare’e içerik çıkartmaya devam edeceklerini söyleyen Johnson, bu yılın dördüncü çeyreğinde de yeni bir Call of Duty deneyiminin satışa çıkacağını açıkladı. Yeni oyunun testlerinin bile kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Yeni Call of Duty oyunu geliştirme aşamasında

Call of Duty serisi üç farklı stüdyo tarafından sürekli geliştirilen bir seri olduğu için, birçok insan yeni oyunun arkasında hangi geliştiricinin olduğunu merak ediyor. Activision Blizzard henüz bunun cevabını vermemiş olsa da İnfinity Ward, Treyarch ve Sledgehammer Games arasındaki döngünün devamını sağlayarak bu sorunun cevabını tahmin edebiliyoruz.

Treyarch 2018 yılında Call of Duty: Black Ops 4’ü geliştirmişti, Infinity Ward ise geçen sene Call of Duty: Modern Warfare ile çalışmalarını tamamlamıştı. Döngü içerisinde sıra Sledgehammer Games’e gelmiş gibi görünüyor; ancak Activision bu sene sıralamayı biraz değiştirmiş olabilir.

Yeni Call of Duty Treyarch tarafından geliştiriliyor olabilir

2019 yılında Kotaku’nun hazırladığı bir raporda; Wisconsin merkezli bir stüdyo olan Raven Software’in 2020 yılında yıkacak yeni Call of Duty için yardım teklif ettiği belirtilmişti. Bu durum sonucunda Treyarch’ın aldığı düşünülen 2020 Call of Duty oyununa hem Raven Software’in hem de Sledgehammer Games’in geliştirme aşamasında yardım ettiği düşünülüyor.

Yeni Call of Duty oyunu geliştirme aşamasında

Activision’un, geçen yıl satışa çıkan Modern Warfare’in satış rakamlarından oldukça memnu kaldığını biliyoruz. 2020 yılında çıkacak yeni oyunun bu oyuna kıyasla daha az satacağını da yatırımcı görüşmelerinde belirtilmiş. Serinin her oyunu, yılın en çok satanları listesinde yer aldığından bu durum Activision için sorun teşkil etmiyormuş.

2020 yılının Call of Duty oyunu henüz ne bir geliştiriciye ne de bir isme sahip. Eğer Kotaku’nun raporu doğru ve oyunun ana yapımcısı Treyarch ise, soğuk savaş döneminde geçen bir Call of Duty: Black Ops 5’in geliyor olma ihtimali çok yüksek. Kotaku, Black Ops 4’de aldıkları eleştiriler yüzünden bu sefer hikaye modunu es geçmeyeceklerini düşünüyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2020 21:48
cod moble warfair cikiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2020 10:11
Yine bi çöp cod geliyor anlaşıldı. Hey gidi Activision sen eskiden çeşitli faklı oyunlar yapardın. 2005 ten beri cod dan başka bi iş yapmıyorsun. Çık şu kafadan artık
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 15:26
CoD Mw oldukça iyiydi. Hala boş boş eleştirenler kaldı mı ? Gidin Bf5 oynayın.
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2020 18:39
Almayalım.Biz almazsak onlarda yapmaktan vazgeçer.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Call of Duty oyunu geliştirme aşamasında
İlginizi Çekebilir