Yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları duyuruldu

Ersin Kılıç 5.10.2022 - 00:12
CD Projekt Red ekibi yaptıkları sürpriz açıklama ile yeni bir IP dışında yeni Cyberpunk ve Witcher oyunlarını duyurdu.

Cyberpunk 2077 tarafında özellikle Netflix'te yayınlanan Edgerunners animesi ve yeni yaması ile önemli bir toparlanma sürecine giren CD Projekt Red, yaptıkları sürpriz açıklama ile önemli duyurulara imza attı. Daha önce yeni bir Witcher oyunu üzerinde çalıştıklarını açıklayan firma Witcher üçlemesinin yanı sıra yeni bir IP ve Cyberpunk oyunu da duyurdu.

Yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları geliyor

Yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları duyuruldu

Gelecek planları üzerine bir açıklama yapan firma, kod adları ile birlikte geliştirme ve fikir aşamasında olan yeni oyunları hakkında duyurular yaptı. Bir tanesi üçleme olmak üzere beş farklı proje duyurusu yapan CD Projekt Red, bu projelerden bir tanesinin Cyberpunk devam oyunu olduğunu ve diğerinin ise yeni bir IP olduğunu açıkladı. Oyunların kod isimleri orion, Polaris, Canis Majoris, Sirius ve Hadar olarak açıklandı. Yapılan açıklama, oyunların kod isimleri ve verilen detaylar şu şekilde;

  • Orion: "Cyberpunk serisini daha ileriye taşıyacak ve bu karanlık geleceği resmeden evreninin potansiyelinden yararlanmaya devam edecek olan bir sonraki Cyberpunk oyununun kod adı. Orion, Amerika'da kurulan yepyeni bir CD Projekt stüdyosu tarafından geliştirilecek.
  • Polaris: "Yakın zamanda duyurulan yeni The Witcher oyununun kod adı. Bu yeni bir destanın başlangıcı olacak ve Polaris'ten sonra iki Witcher oyunu daha yayınlanacak. Bu yeni oyun ile birlikte yeni bir AAA kalitesinde oyun karşımıza çıkacak. yeni Witcher üçlemesinin altı yıllık bir süre içinde piyasaya sürülmesi amaçlanıyor.
  • Canis Majoris: Polaris ile başlayan yeni Witcher üçlemesinden ayrı, tam teşekküllü yeni bir Witcher oyunu. Geçmişte Witcher oyunlarında çalışmış deneyimli geliştiriciler tarafından yönetilen farklı bir stüdyo tarafından geliştirilecek. Şu anda bu proje üzerinde hangi geliştiricinin çalıştığı belli değil.
  • Sirius: The Molasses Flood tarafından geliştirilen, The Witcher evreninde geçen ve CDPR desteğiyle oluşturulan oyunun kod adı. Görev bazlı bir yapısı olan bu oyun tek kişilik hikayenin yanı sıra çok oyunculu bir sisteme de sahip olacak.
  • Hadar: CDPR tarafından sıfırdan yaratılan tamamen farklı bir IP için kullanılan kod adı. Projenin yapım aşaması henüz çok erken aşamalarında, yani henüz geliştirmeye başlanan bir oyun yok ve bu yeni oyunun ana temelleri üzerine yoğunlaşılıyor.
Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2022 22:01
Arap sen içme, sapıtıyon..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2022 16:42
Hele çıkardıkları cyberbug ı oynanabilir hale getirsinler de
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2022 09:40
6 yılda kendi yapacakları 3 tane witcher oyunu çıkarmayı planlıyorlarmış. Cyberpunk'tan hiçbir şey ögrenmemiş bunlar.
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2022 15:50
İki senede bir oyun çıkarmak çok zor.
2 sene AAA oyun çıkarmak için yeterli bir süre değil. Ayrıca oyun motoru değiştirmek sandığınız kadar kolay bir şey değil. Çalışanların eğitilmesi gerekiyor. Oluşacak uyumsuzluklarda toolların yeniden yazılması lazım vs vs.
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2022 08:36
Arkadaşlar adamlar grafik motorunu değiştirdi, haliyle ue'nin yanında gelen bir çok özellik ise stüdyonun işini yarı yarıya kolaylaştırdı. Bu yüzden oyunların daha kısa sürede çıkması normal.
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2022 00:32
Ulan adamların son yaptığı oyun ortada, şirketlerinde çalışanlar dağıldı gitti her biri farklı studyo kurdu. hala kalkıp beyni yağlanmış, sen ne anlarsın bilmem ne. Ne tapıcısınız arkadaş siz? Tamam biz de seviyoruz witcher 3'ü ama bir de gerçekler var. oyunları keko şirket yöneticileri yapmıyor.
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2022 23:54
Arkadaşlarin kutsalına laf ettik galiba. Çok kızmışlar :D
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2022 21:36
Öğrenip ogrenmediklerini oyunlar çıktığı zaman anlarsın birader ne tatava yapıyorsun, sırf bu yuzden çok fazla zarar yaptılar ama kendine güvenen genç bir firma var burada, cips yemekten beyni yağ kaplamış insanlar göremez bunu.
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2022 18:02
hahaha :D
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2022 15:06
Allah Allah! Sen ne öğrendin oyun stüdyosu arkadaş???
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2022 06:54
Cd project deseki konsollar ve pc için artık bundan sonra yayınlayacağımız oyun yok ama sizlere yaptığımız oyunların resimlerini içeren bi slayt programı satacağız dese burda at gözlüğü takmış arkadaşlar ovv yeah diye çıldırırlar :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2022 22:23
Dolandirici bu cdproject!!! Bunlarin oyunlarini almayin,rezalet cyberpunk a bir de devam oyunu yapacaklarmis yuh ulan yuh be!!! :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Cyberpunk ve Witcher oyunları duyuruldu
İlginizi Çekebilir