Yeni neslin en iyi 7 FPS oyunu

Mahmut Saral 27.09.2010 - 10:07
Yeterince eğlendiğinizi düşünüyor musunuz?
Gamingbolt sitesi, bu jenerasyonda çıkmış en iyi 7 FPS oyununu sıralamış. Mutlaka beğeni ve eleştiriler olacaktır, ama öncelikle listeye göz atmakta fayda var. Ardından görüşlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

7. Battlefield: Bad Company 2

DICE tarafından geliştirilen bu oyun, klasik Battlefield çizgisini yok eden ilk Bad Company'nin devam oyunu. Buna rağmen ilk Bad Company'le arasında pek bağ olduğu söylenemez. Özellikle devasa haritası, grafikleri ve keskin sesleriyle dikkat çeken yapım, kesinlikle teknik anlamda en iyi savaş oyunu.

6. Left 4 Dead 2

Valve'ın, Episode Three bekleyen fanlara ikinci tokadı Left 4 Dead 2 ile oldu. Gün ışığında yaşayabilen, hem de çok hızlı hareket edebilen zombiler görmüş müydünüz? Bu yeni macerada da yine 4 farklı karakteri kontrol ediyor ve hayatta kalmak için amasız mücadelelere girişiyorduk.

5. Killzone 2

Zamanında "Call of Duty 3 ile rekabete girecek" gözüyle bakılan Killzone 2, bilindiği gibi Call of Duty 3'ten çok sonra piyasaya sürüldü ve Crysis 2 ile görsellik anlamında kıyaslandı. PS3'teki en iyi grafikli FPS olan yapım, bazı çevrelerce eleştirildi ve hikâyesinin daha detaylı olması konusunda Guerilla Games'e mektup yağmuru başladı. Zira Killzone 3'te en çok dikkat edilen konulardan biri de bu şimdi.

4. Crysis

Crytek'in Far Cry'dan sonraki bombası Crysis'in etkisi daha büyük oldu. Özellikle ülkemizde de Türkçe seslendirme desteği ve ucuz fiyatla satışa sunulan yapım, büyük ilgi gördü. Sahip olduğu grafik motoru sayesinde çoğu oyuncunun PC'lerini ağlatsa da hâlâ çok etkileyici göründüğü açık. Bakalım Crysis 2'de bizi ne gibi sürprizler karşılayacak?

3. Bioshock

Denenmemiş bir fikir, görülmemiş tasarımlar, mükemmel atmosfer... Bioshock, kesinlikle çok etkileyici bir oyundu. Su altı şehri Rapture, kesinlikle tasarım harikasıydı. Bu şehrin koridorlarında yaşananlar, eminim çoğu oyuncu için unutulmazlık boyutundadır. Big Daddy'yi görüp de heyecanlanmayan var mıdır acaba?

2. Call of Duty 4: Modern Warfare

Bu oyun, Call of duty serisinin ikinci devrini temsil etmekle birlikte, aynı zamanda FPS tarihinde de çok önemli bir yere sahip. İlk kez İkinci Dünya Savaşı çizgisinin dışına çıkan Infinity Ward, serinin en iyi oyununu ortaya çıkardı. Özellikle multiplayer oyun sistemiyle beğeni toplayan Modern Warfare, film gibi senaryosuyla da sevilmişti.

1. Halo: Reach

Bungie'nin son tangosu, Halo serisindeki her şeyin başlangıcı, kitaptan uyarlama bir oyun veya Master Chief'in olmadığı bir hayatta kalma mücadelesi. Ne derseniz deyin. X360 konsoluna özel olarak piyasaya sunulan bu yapım, çıkar çıkmaz yine büyük ilgi gördü, ilerleyen günlerde görmeye de devam edecektir. 6 kişilik Noble ekibine mensup bir karakteri kontrol ettiğimiz yapımda, Reach gezegeninin yok olmasını engellemek için savaşıyoruz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni neslin en iyi 7 FPS oyunu
İlginizi Çekebilir