Yeni Nvidia sürücüsü bazı oyunlardaki hataları çözüyor

Alparslan Gürlek 17.03.2021 - 16:20
Son yayınlanan Nvidia ekran kartı sürücüsü, Red Dead Redemption, Rocket League ve Fortnite'daki hatalara çözüm üretiyor. An itibariyle indirilebilir.

Nvidia tarafından yayınlanan son ekran kartı sürücüsü, bazı oyunlardaki hatalara çözüm üretiyor. Red Dead Redemption 2, Rocket League ve Fortnite oyunundaki bazı can sıkıcı sorunlar, bu sürücü güncellemesinin ardından ortadan kalkıyor. Aynı zamanda performansın rekabeti etkilediği Overwatch gibi oyunların oyuncuları, yeni sürücüyü avantajlarını artırmak için indirebilir.

Yeni Nvidia sürücüsü birçok sorunu çözecek

Yeni Nvidia ekran kartı sürücüsü (sürüm 491.92 WQHL) Rocket League, Red Dead Redemption ve Fortnite gibi oyunlarda hata çözümlerine odaklanıyor. Aynı zamanda rekabetçi oyunların çoğunda performans artışı ve yaşam kalitesi düzenlemeleriyle geliyor. An itibariyle GeForce Experience yazılımı üzerinden ya da dilerseniz manuel olarak indirip kurabilirsiniz.

Yeni Nvidia sürücüsü bazı oyunlardaki hataları çözüyor

İşte yapılan düzenlemelerin tam listesi:

  • Bazı masaüstü uygulamaları boyutlarını değiştirirken takılabiliyordu.
  • [GeForce GTX 1660 Super]: Bazı PC sistemlerinde monitörün üst kısmında görüntü titremesi görüntülenebiliyordu. Bu durum düzeltildi.
  • [Vulkan - Red Dead Redemption 2]: Karakterlerin dış görünümünde pikselli siyah noktalar ya da garip görüntüler oluşuyordu. Artık oluşmayacak.
  • [Rocket League]: Maç yükleme süreleri kısalacak.
  • [Fortnite]: Bazı PC sistemlerinde takılmaları azaltmak için shader önbelleği optimizasyonları yapıldı.
  • [Detroit: Become Human]: Görüntü keskinleştirme açıldığında oyun artık çökmeyecek.
  • [Dungeon & Fighter]: Karakter seçerken ekranın kararıp geri gelmesine sebep olan sorun giderildi.
  • [Zoom]: Zoom toplantıları başladığında GeForce Experience oyun içi arayüzünün açılmasına sebep olan hata giderildi.
  • Nvidia Surround özelliği 4K HDMI 2.1 televizyonlarda hata vermeyecek.
  • Samsung 8K televizyonlara bağlanıp/bağlantı kesildiğinde mavi ekran hatası artık yaşanmayacak.

Son Nvidia sürücüsü ile bazı oyunlardaki problemlerin yanı sıra, donanımlara özel olarak yaşanan hatalar da düzeltiliyor. Yukarıda görebileceğiniz gibi GTX 1660 Super grafik kartına sahip bazı bilgisayarlarda uygulamaları yeniden boyutlandırırken ekranın üst kısımlarında titremeler yaşanabiliyordu. Yeni sürücünün bu sorunu da çözmesi bekleniyor.

Yeni sürücüyü GeForce Experience uygulaması üzerinden otomatik olarak indirebilirsiniz. Ayrıca manuel olarak yüklemek için de Nvidia'nın sürücü indirme sayfasına gidebilirsiniz. Ayrıca Nvidia GeForce Now Türkiye hizmetiyle ilgili haberimiz için de buraya tıklayabilirsiniz. Peki sizler bu yukarıdaki sorunlardan herhangi birini yaşamış mıydınız? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 18:58
Kapitalist çetenin yayınladığı Resmi sürücüler ve güncelleştirmelerin çoğu donanımı yavaş yavaş kısıtlayıcı, performansını düşürücü kodlar içerir dikkat edin ! Gerekmedikçe, mecbur kalmadıkça güncellemelerden uzak durun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 02:25
1080 var, açıkçası tırsıyorum bi çakallık yapıp kartımı sürücü ile patatese çevirmesinler diye :) Malum.. Bir daha bu şahlanan ekonomi sayesine kart almam imkansız..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Nvidia sürücüsü bazı oyunlardaki hataları çözüyor
İlginizi Çekebilir