Yeni PS5 güncellemesi performansa odaklanıyor

Alparslan Gürlek 27.04.2021 - 16:04
Nisan ayı içinde karşımıza çıkan ikinci PS5 güncellemesi yaklaşık 1GB boyutuyla yalnızca sistem performansına yönelik iyileştirmeleri ele alıyor.

PlayStation 5 aygıtları için yayınlanan yeni yazılım güncellemesi, sistemin ve cihazın performansını ele alıyor. Yeni PS5 güncellemesi ile sistem performansında iyileştirmeler görebilirsiniz. Aynı zamanda bahsedilmemiş farklı sorunların düzenlemeleri için değişiklikler de yapılmış olabilir.

Yeni PS5 güncellemesi yalnızca performansı ele alıyor

Konsol üzerindeki yama notlarına göre, 21.01-03.10.00 sürümü sistem performansında iyileştirmelerden başka hiçbir şeye odaklanmıyor. Yine de bu disk dönüş sesi gibi kullanıcıların yaşadığı sorunların çözümleri üzerinde çalışmalar yapılmadığı anlamına gelmiyor. Nihai ve somut bir çözüm üretilene kadar şirketler üzerinde çalışsalar da yama notlarında bu problemlerden bahsetmemeyi seçebiliyor.

Bildiğiniz gibi ilk büyük PS5 güncellemesi 14 Nisan'da yayınlandı ve birçok özelliği beraberinde getiriyordu. Bunlar arasında PS5 oyunlarını harici disklere yükleyip sistem depolamasından tasarruf etmenizi sağlayan yenilikler bulunduğu gibi PS4 kullanıcılarıyla "Share Play" sistemi sayesinde oyunlarınızı paylaşmanıza da olanak sağlıyordu. Çapraz platformu destekleyen bu özellik hem PS5 hem de PS4 kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

Yeni PS5 güncellemesi performansa odaklanıyor

Aynı zamanda geçtiğimiz güncellemede yama notlarına dahil edilmeyen ancak konsolda karşılaşılan bir takım iyileştirmeler de mevcuttu. VGC'nin hazırladığı yama notlarında erişilebilirlik, kontrol merkezi gibi alanlarda iyileştirmeler yapılırken 1080p / 120Hz monitörler için yeni görsel seçenekler de getirilmişti. Bununla birlikte HDR olmayan oyunlarda HDR'ı kapatma özelliğini de hazırladıkları yama notlarında anlatmışlardı.

PlayStation Blog'daki bir gönderide Sony'den Hideako Nishino, tam güncellemede daha fazla eklemenin yer alacağını öne sürdü. "PS5, PS4 ve PS App'te yaptığımız pek çok güncelleme ve iyileştirmenin yalnızca ana hatlarını çiziyoruz, bu yüzden onlara bir göz atın ve ne düşündüğünüzü bize bildirin" diye yazmıştı. Sizler de yeni PS5 güncellemesi ile fark ettiğiniz değişiklikleri yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2021 03:49
2k desteği istiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2021 21:30
Sony yine boş boş bakıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni PS5 güncellemesi performansa odaklanıyor
İlginizi Çekebilir