Yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyurular

Ersin Kılıç 20.10.2022 - 10:57
Konami'nin gece düzenlediği sunumda yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyuruları ve gelen bilgileri derledik.

Konami dün gece saatlerinde düzenlediği özel bir sunum ile uzun süredir var olan beklentileri bir sonuca kavuşturdu ve yeni Silent Hill oyunları konusunda birçok açıklama yaptı. Başta Silent Hill 2 Remake oyunu olmak üzere toplamda dört oyun ve bir film ile önemli duyurulara imza atıldı diyebiliriz. Her ne kadar firma kendi içerisinde bu oyunları yapmasa da orijinal ekipten isimlerin projelere dahil olması sevindirici bir detay olarak karşımıza çıktı.

Yeni Silent Hill oyunları duyuruldu

Yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyurular

Yapılan bu sunumda Bloober Team tarafından Akira Yamaoka ve Masahiro Ito iş birliğiyle geliştirilen Silent Hill 2 Remake, Annapurna Interactive ve No Code ortak yapımcılığında geliştirililen Silent Hill: Townfall, 60lı yılların Japonya’sında geçecek tamamen yeni bir hikâye olan Silent Hill f, interaktif bir streaming serisi olacağı belirtilen Silent Hill: Ascension ve ilk filmin de yönetmenliğini yapan Christophe Gans tarafından yazılıp, yönetilecek olan yeni Silent Hill filmi duyuruldu.

Ayrıca bu duyurular dışında yapılan açıklamaya göre Konami henüz duyurusu yapılmayan bazı Silent Hill projeleri üzerinde daha çalışıyor. Bu konuda ise sadece bahsi geçse de herhangi bir detay verilmedi. Ayrıca Silent Hill 2 Remake'in PC ve PS5'e geleceği ve konsol tarafında PS5'e özel olacağı da açıklandı. Yapılan duyurulara dair firma açıklaması ve ilk fragmanlar şu şekilde;

Silent Hill 2 Remake ile kasabaya geri dönüyoruz

Yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyurular

 Bloober Team, besteci Akira Yamaoka ve sanatçı Masahiro Ito tarafından geliştirilen sislerle kaplı karanlık kasaba, geliştirilmiş görseller, sesler ve oynanışla sizlerle olacak.

Yapımcı Motoi Okamoto (Prodüksiyon Müdürü) konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi, “SILENT HILL, üst düzey bir yapım olarak geri dönüyor. SILENT HILL serisinin en popüler oyunlarından olan SILENT HILL 2'nin PlayStation® ve Steam® için piyasaya çıkacağını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bir grup korku oyunu uzmanı tarafından hayata döndürülen bu yüksek kaliteli remake’in sizlerle buluşması için heyecanlıyız."

Yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyurular

Oyunun efsanevi müziklerini besteleyen Akira Yamaoka ise duygularını şöyle ifade etti, “SILENT HILL benim için bir ilham kaynağı. Oyuncular tarafından çok uzun zamandır sevilen bir işte yer aldığım için minnettarım. Tarih yeniden yazılmak üzere. Dilerim kendinizi oyunun tüyler ürpertici dünyasına tekrar kaptırabileceğiniz günü dört gözle beklersiniz."

Oyunun konsept sanatçısı Masahiro Ito ise şöyle konuştu, “Piramit Kafa geri geliyor. Orijinal karakteri bilenler için yeni bir yolculuk, karakteri bilenler için bir orijin hikayesi ve... o canavarla yakından ilintili olan adamın en unutulmaz yolculuğu.” 

Yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyurular

Bloober Team CEO'su Piotr Babieno'nun konuyla ilgili yorumlarıysa şu şekilde, “Bloober Team'in ortak vizyonunu şekillendiren ve oyun geliştirme maceramızın startını veren oyun SILENT HILL 2’den başkası değil. Şimdi, zorlu bir görevle karşı karşıyayız. Oyunla ilgili gençlik anılarımızı modern oyuncuların etkileşime geçebileceği bir dile çevirmemiz ve aynı zamanda oyunun orijinaline sadık bir deneyim ortaya koymamız gerekmekte.

20 yıldan fazla bir süre önce, KONAMI bünyesinde yer alan bir ekip, vizyonlarıyla elektronik eğlence tarihindeki en dikkat çekici oyunlardan birini geliştirdi. KONAMI ve Bloober Team birlikte çalışıp SILENT HILL 2 aracılığıyla hem türün yeni standartlarını belirleyecek hem de genç hayranlara unutulmaz bir deneyim sunacak. Çalışmamızla, Bloober Team'in günümüz teknolojisinde mümkün olanın en iyisini ortaya koyduğunu ve oyun geliştirmede zirveyi hedeflediğini göstermeye kararlıyız. Oyuncuların çalışmalarımızı görebileceği anı dört gözle bekliyoruz.” 

Yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyurular

SILENT HILL 2 remake, oyunun ana kahramanı James Sunderland'in uzun süredir ölü olan karısı Mary'den gizemli bir mektup aldıktan sonra, tüyler ürpertici bir kasabaya gelip ipuçlarını kovalamasını ele alıyor. 4K modern eğlence sistemlerinde deneyimlenmek için son teknolojileri kullanarak 20 yıl sonra yeniden hayata geçirilen ürkütücü canavarları ve James'in bilincinin diğer tezahürlerini deneyimlemeye hazır olun.

Diğer Silent Hill duyuruları

Silent Hill Townfall

SILENT HILL: Townfall, ünlü yayıncı Annapurna Interactive (Stray, Outer Wilds, Neon White) ve birçok BAFTA ödüllü bağımsız geliştirici No Code Studios (Stories Untold, Observation) ortak yapımı.

Bu ortaklık, dünya çapındaki inanılmaz stüdyoların ve geliştiricilerin ikonik Silent Hill serisine nasıl yeni bir bakış açısı getireceğini temsil ediyor. SILENT HILL: Townfall ve KONAMI'nin Annapurna Interactive ve No Code Studios ile ortaklığı hakkında daha fazla ayrıntı ilerleyen günlerde açıklanacak.

SILENT HILL f

Silent Hill f, 1960'ların Japonya'sında geçen, güzel ama ürkütücü bir dünyaya sahip tamamen yeni bir hikâye. Cinayet gizemleri, psikolojik ve doğaüstü korku temalı Japon görsel romanlarıyla ünlü Ryukishi07 tarafından yazıldı.

Silent Hill: Ascension

SILENT HILL: Ascension, dünyanın dört bir yanındaki katılımcıların tamamen yeni bir SILENT HILL hikayesine ve karakterlerine farklı platformlardan yön verdiği ve SILENT HILL'in kalbindeki psikolojik dehşeti yaşadığı özel bir deneyim.

SILENT HILL: Ascension, Genvid Entertainment, Bad Robot Games, Behavior Interactive ve dj2 Entertainment iş birliğiyle ortaya konuluyor.

Return to Silent Hill filmi

 Beauty and the Beast (2014) ve orijinal SILENT HILL (2006) sinema filmiyle tanınan korku filmi yönetmeni ve yapımcısı Christophe Gans, franchise'da yeni bir film uyarlaması olan "Return to SILENT HILL"in (SILENT HILL’e Dönüş) başında yer alıyor. Bu projeler hakkında daha fazla bilgi daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.10.2022 16:24
Optimizasyon rezalet olacak. Bloober Team'in Blair Witch ve The Medium oyunlarının leş optimizasyonunu bilmeyen yoktur. Bu güzel oyunun remake'i, görebileceğiniz en leş geliştiriciye emanet edilmiş durumda. Yazık ettiler seriye, yazık!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2022 18:36
öf be kardeşim silent hill 2 nin hikayesini otursam ben ezbere yazarım.. 20 sene önceki oyunu yine james sunderland ölen karısından mektup aldı bla bla aynı oyunu ısıtıp koyacaklar, yetti remakeniz remasterediniz artık yaa.
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2022 08:51
Asıl senin gibi internette herşeyi ben bilirim tarzı konuşan boş ergenler yettiniz artık. Bir susun ya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2022 22:18
James in tasarımını beğendim david lynch e benzemiş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2022 08:48
Return to Silent Hill filmi, Silent Hill 2 oyununun filmi diye söyledi zaten adam yayında. Siz yayını izlemediniz belli ki. Adamla filmin konsept çizimlerini bile gösterdi. Gelmişsiniz, film ile ilgili detaylar sonra açıklanacak demişsiniz. Açıkladılar zaten. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2022 19:37
Silent hill f dışı hepsinden umutluyum özellikle 2 çok iyi görünüyor ama ben ilk oyununda duyurusunu bekliyordum açıkcası..! Uzun zamandır geliştiriliyor gibi gözüküyor yoksa bu kadar duyuru bir anda olmazdı..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Silent Hill oyunları hakkında yapılan tüm duyurular
İlginizi Çekebilir